رضا نعیمی در گفتوگو با خبرنگار مهر اظهار داشت: با اجرایی شدن طرحهای فاضلاب، این شرکت تا کنون موفق به ارائه خدمات به ۲۱ هزار و ۳۳۲ نفر از جمعیت شهری استان شده است.
مدیرعامل شرکت آبفای خراسان شمالی گفت: این طرحها در شهرهای بجنورد، اسفراین و آشخانه به ترتیب با جمعآوری و تصفیه ۷.۵، ۳ و ۰.۵ میلیون متر مکعب فاضلاب در سال در حال بهره برداری و همچنین در شهر شیروان با ظرفیت ۳ میلیون مترمکعب در آستانه بهره برداری میباشد.
وی افزود: این در حالیست که با توجه به وجود صنایع بزرگ و آب بر پتروشیمی، فولاد و ریخته گری، سیمان، آلومینا و نیروگاه سیکل ترکیبی در استان میتوان با بهره گیری از پساب حاصل از تصفیه فاضلاب در موضوعات مهم حفظ و نگهداری محیط زیست، کاهش مصرف و حفظ منابع آبهای سطحی و زیر زمینی کمک شایانی کرد.
نعیمی خاطر نشان کرد: پساب موجود و همچنین جمعیت حدود ۴۰۰ هزار نفری غیر برخوردار فرصت مناسبی برای سرمایه گذاری در پروژههای جمع آوری و تصفیه فاضلاب برای استفاده در مصارف مختلف علی الخصوص صنایع، آبیاری فضای سبز، کشاورزی و… با توجه به نیاز ۲۰ میلیون متر مکعبی صنایع استان در افق طرح سال ۱۴۰۴ میباشد.
مدیرعامل شرکت اب و فاضلاب خراسان شمالی با اشاره به اینکه سرمایههای جذب شده از فروش پساب تولیدی در استان طبق دستورالعملها در احداث زیر ساختهای شبکههای جمع آوری فاضلاب هزینه شده است، گفت: این امر در کاهش تنشهای اجتماعی در کلنی های جمعیتی در شهرهای استان، میتواند نقش آفرینی مؤثری داشته باشد.
وی گفت: شرکت مهندسی آب و فاضلاب کشور اقدام به راه اندازی و عرضه پساب در بورس انرژی کرده که این موضوع باعث میشود در سال ۱۴۰۲ تمام پساب تولیدی استانها در این بستر عرضه و کشف قیمت و خریدار در این فرآیند مشخص شود.
نعیمی یکی دیگر از اقدامات اساسی انجام شده در وزارت نیرو را طرح کاهش هدر رفت خطوط انتقال و شبکههای توزیع آب عنوان کرد و افزود: بدین صورت که سرمایه گذاران و متقاضیان استفاده از آب در طرحهای اصلاح و بازسازی شبکههای فرسوده آب شهرها و روستاها مشارکت کرده و به ازای میزان آب ذخیره شده از هدر رفت منابع، در قالب مشارکت و یا خرید تضمینی، بهره برداری کنند که این اقدام میتواند حرکتی کلیدی برای مقابله با شرایط بحرانی کمبود آب و کنترل، پایداری و حفظ منابع زیرزمینی شود.