چهارمین قسمت از مجموعه نمایش رادیویی «آیینه اقوام» اختصاص به آشنایی با آیین‌های رمضانی مردم استان‌های لرستان و فارس دارد.

به گزارش خبرنگار مهر، «آیینه اقوام» عنوان مجموعه‌ای رادیویی به روایت و کارگردانی زنده‌یاد مهرداد عشقیان است که سفری به دنیای آئین‌های رمضان در ایران زمین است. این مجموعه ۳۰ قسمتی از تولیدات اداره‌کل هنرهای نمایشی رادیو است که به پیشنهاد و همراهی ایوب آقاخانی در خبرگزاری مهر منتشر می‌شود.

ناهید مسلمی، معصومه عزیز محمدی، غلامحسن تسعیری، محمد یگانه، قربان نجفی به عنوان بازیگر این مجموعه حضور دارند و دیگر عوامل مجموعه رادیویی «آئینه اقوام» نیز عبارتند از نویسنده: سهیلا خدادادی، محقق: ناصر ملاییان، افکتور: نرگس موسی‌پور، صدابرداران: پیروز صدرایی و محسن جوادی، تهیه‌کننده و سردبیر: ناهید گودرزی.

قسمت چهارم «آیینه اقوام» با مدت زمان ۲۵ دقیقه و ۱۶ ثانیه اختصاص به معرفی برخی رسوم مردم استان‌های لرستان و فارس در ماه مبارک رمضان دارد.

چهارمین سفر «آیینه اقوام» این چنین آغاز می‌شود:

«یه وقتایی حالت خیلی خوبه، اونقدر خوب که خودت هم نمی‌دونی دلیل این همه خوبی و سرحالی چیه، یه وقتایی شوق پرواز داری، دلت می‌خواد با صدای بلند فریاد بزنی و بگی خدایا شکرت. یه وقتایی حتی اگه همه بخوان حالت رو بگیرن نمی‌تونن چون تو اینقدر حست قشنگ و امیدواره که جز زیبایی و خوبی و پاکی چیزی رو نمی‌بینی. امروز من همون حال رو دارم، همون حال خوبی که خیلی وقتا گمشده زندگی ماشینیمونه. امروز با حس یه مسافر حال خوبی رو تجربه می‌کنم. سفر در آیین‌ها و فرهنگ‌های رمضان حال من رو خوب‌تر هم می‌کنه. از خدا می‌خوام این حال خوب رو به همه هدیه بده.»

استان لرستان یکی از ۲ استانی است که در چهارمین قسمت «آیینه اقوام» به آن سفر می‌کنیم و با رسم «کاسم سا» آشنا می‌شویم. طی این رسم مردم استان لرستان بخشی از غذای افطار و سحر خود را بین همسایه‌های خود پخش می‌کنند. در این بین رهگذران و مسافران نیز از این افطار و سحری بهره‌مند می‌شوند.

در ادامه سفر به استان فارس و شهر شیراز می‌رسیم.

در این شهر با رسم «روز والون» آشنا می‌شویم. «روز والون» رسمی است که طی آن خانواده عروس برای دختر در اولین ماه رمضان بعد از ازدواج‌اش افطاری می‌برند. این افطار شامل آش رشته، نان و پنیر، خرما و در مواردی برنج و خورشت می‌شود.

از دیگر رسومی که بانوان استان فارس برای ماه مبارک رمضان انجام می‌دهند این است که قبل از ماه رمضان ترشی، مربا و عرقیات گیاهی آماده می‌کنند تا در ماه مبارک رمضان مصرف شوند.

رسم دیگری که طی چهارمین سفر «آیینه اقوام» با آن آشنا می‌شویم، رسم «شب چره» است. در استان فارس رسم شب‌نشینی افطار تا سحر و همچنین تنقلاتی نظیر رنگینک و زولبیا و بامیه را که در این شب‌نشنی خورده می‌شوند، «شب چره» می‌نامند.

برچسب‌ها