مدیرکل امور بانوان سازمان تبلیغات اسلامی گفت: نهضت پیشرفت بانوان امروز به تعریف جدیدی از توسعه کنشگر مردمی رسیده است که مدل سابق را در دل خود دارد.

به گزارش خبرنگار مهر، نشست مجازی عاطفه سعیدی‌نژاد، مدیرکل امور بانوان سازمان تبلیغات اسلامی با اعضای ستاد نهضت پیشرفت استان چهارمحال و بختیاری، با حضور حجت‌الاسلام مهدی طاهری، مدیرکل تبلیغات اسلامی چهارمحال و بختیاری و اعضای این ستاد برگزار شد.

در این نشست، عاطفه سعیدی‌نژاد، مدیرکل امور بانوان سازمان تبلیغات اسلامی با بیان اینکه ظرفیت‌هایی که در حوزه بانوان در استان چهارمحال و بختیاری جدی گرفته شده و همچنین پرداختن به حوزه کودکان را باید به‌عنوان یک فرصت در نظر گرفت، اظهار کرد: در نهضت پیشرفت بانوان به دنبال شکل‌دهی الگوهای موفق قابل اعتنا در استان بودیم که بتواند قدرت اثرگذاری داشته باشد، امروز در مرکز استان‌ها در این نقطه قرار داریم و اقداماتی که در حوزه بانوان در بخش بین‌الملل انجام شده، تجربیات موفقی است که به عنوان الگو باید در اختیار سایر استان‌ها قرار گیرد.

وی عنوان کرد: نهضت پیشرفت بانوان کار نوپایی را آغاز کرد و تاکنون توفیقاتی داشته که مورد توجه نهادهای مختلف قرار گرفته به گونه‌ای که در برخی استان‌ها مسئولیت برگزاری جلسات مهم و اثرگذار با نهضت پیشرفت بانوان است و برداشت این است که در سال جدید، نهضت پیشرفت بانوان تبدیل به یک حرکت عمومی برای جمع کردن جبهه مردمی شود.

مدیرکل امور بانوان سازمان تبلیغات اسلامی به طرح گوهرشاد به عنوان طرح عفاف و حجاب اشاره کرد و گفت: مجموعه دستگاه‌ها و نهادهای فرهنگی در راستای اجرای این طرح پای کار آمده‌اند و قرار است ستاد اجرایی این طرح در استان‌ها و شهرستان‌ها به نهضت پیشرفت بانوان واگذار شود. در چنین فضایی با رویکرد تمدن توحیدی متناسب با ظرفیت بانوان باید حرفمان را با جامعیتی که دارد به مخاطبان برسانیم و جبهه فرهنگی را پای کار بیاوریم.

وی افزود: برای اینکه درصد قابل ملاحظه‌ای از بانوان را هدف بگیریم باید مجموعه جبهه فرهنگی پای کار بیایند. نهضت پیشرفت بانوان امروز به تعریف جدیدی از توسعه کنشگر مردمی رسیده است که مدل سابق را در دل خود دارد، حرف‌های جدید دارد و از جمله آنها حلقه‌های میانی است که با رویکرد مسأله‌محور شکل پیدا کرده و در این زمینه قائلیم که نیازمند پلت‌فرم‌هایی هستیم که کنشگری مردمی را توسعه دهد.

سعیدی‌نژاد عنوان کرد: حرف ما در نهضت پیشرفت بانوان، فعال‌سازی بانوان در زمینه توسعه سطح کنشگری بانوان در حوزه جهاد تبیین است. از جمله اتفاقاتی که باید دنبال شود این است که گفتمان مفهومی نهضت، توسعه یابد و فرصتی برای جمع‌آوری طرح‌ها فراهم شود و طرح‌های مد نظر را در کنار طرح‌های دیگر معرفی کنیم.

وی بیان کرد: از جمله برنامه‌ها، جمع‌آوری ایده‌ها و تجربیات مؤثر مردمی در تبلیغ عفاف و حجاب است و در قدم بعدی متناسب با ظرفیت استان، توسعه کمی مخاطب در دستور کار است و غیر از توسعه مخاطب تبیینی به دنبال این هستیم که تبلیغ مؤثر صورت پذیرد و مخاطب صاحب محتوا شود. در این بین کنشگری دختران موضوعیت دارد و اجرای طرح دختران حاج قاسم، مبتنی بر همین رویکرد است که در برخی استان‌ها با عنوان دختران پیشرو دنبال می‌شود، زیرا معتقدیم که اصلاح فرهنگی محیط اجتماعی می‌تواند از سوی دختران صورت پذیرد.

مدیرکل امور بانوان سازمان تبلیغات اسلامی تصریح کرد: در تلاش هستیم تا از ظرفیت مدارس و حضور معلمان دغدغه‌مند در ایام تابستان برای انجام فعالیت‌های فرهنگی استفاده کنیم تا در طول زمان بهره کافی را در ارتباط با نوجوانان داشته باشیم.

وی با اشاره به اجرای طرح ایران ۱۴۴۰ گفت: این طرح با شعار «زنان پیشرو؛ راویان اثرگذار آینده» دنبال می‌شود. به‌نظر می‌رسد این طرح به عنوان یک کار متفاوت می‌تواند ظرفیت فرهیختگانی از حوزویان و دانشگاهیان را با خود همراه کند و به‌عنوان حرف پیشرو در جهاد تبیین دیده می‌شود.

حجت‌الاسلام مهدی طاهری، مدیرکل تبلیغات اسلامی چهارمحال و بختیاری با بیان اینکه در گفتمان انقلاب اسلامی قائل به رسالت بانوان هستیم با اشاره به راه‌اندازی قرارگاه بانوان در راستای اجرای طرح نهضت پیشرفت بانوان گفت: در این زمینه برای اولین بار طرح دختران حاج قاسم را در سطح استان و شهرستان‌های استان اجرا کردیم که مورد استقبال قرار گرفت و هم‌اکنون نیز در مدارس دنبال می‌شود.

وی اظهار کرد: موضوع دیگری که در دستور کار خود قرار داده‌ایم، بحث کودکان است در این زمینه مدرسه ابتدایی راه‌اندازی کردیم که در این مدرسه مسئولیت‌هایی به دانش‌آموزان واگذار می‌شود و بر اساس شناسایی که صورت گرفته ۱۳۰۰ نفر از بانوان با این موضوع در ارتباط هستند که برای ۲۰ نفر از بانوان، کارگاه توانمندسازی برگزار کردیم و همچنین در زمینه مبانی معرفتی با همکاری دانشگاه فرهنگیان ویژه ۱۲۰ نفر از بانوان از جمله اساتید حوزه و دانشگاه، حافظان و مربیان قرآن دوره آموزشی برگزار شد.

در ادامه حجت‌الاسلام طاهری افزود: گسیل بخشی از خدمات اجتماعی به سوی بانوان آسیب‌پذیر از جمله اقداماتی است که در نهضت پیشرفت بانوان دنبال می‌شود. در زمینه عفاف و حجاب نیز طرح‌ها و برنامه‌هایی با عنوان الگوی زیست عفیفانه و چشم‌انداز دختر ایرانی در دستور کار است و رصد ظرفیت‌های مختلف با موضوع خانواده نیز پی‌گیری می‌شود.

مسئول ستاد نهضت پیشرفت بانوان استان چهارمحال و بختیاری گفت: شبکه نهضت پیشرفت بانوان در این استان تثبیت شده و این شبکه در شهرستان‌های استان نیز شکل گرفته و پایگاه‌های مربوطه راه‌اندازی شده است.

وی با اشاره به اجرای طرح رفیقانه در حوزه دختران نوجوان عنوان کرد: در زمینه حرف‌آورد و جهاد تبیین، یک دوره آموزشی در کرمان برگزار شد و از هریک از گروه‌های دخترانه یک نفر در این دوره شرکت کردند.