۲۸ اسفند ۱۴۰۱، ۹:۵۱

در نشست بررسی عملکرد ستاد نهضت پیشرفت بانوان مطرح شد؛

نهضت پیشرفت بانوان قابلیت پذیرش حرف‌ها و ایده‌های نو را دارد

نهضت پیشرفت بانوان قابلیت پذیرش حرف‌ها و ایده‌های نو را دارد

نخستین نشست از سلسله نشست‌های بررسی عملکرد ستاد نهضت پیشرفت بانوان در شهرستان‌ها با حضور عاطفه سعیدی‌نژاد مدیرکل امور بانوان سازمان تبلیغات اسلامی برگزار شد.

به گزارش خبرنگار مهر، نخستین نشست از سلسله نشست‌های بررسی عملکرد ستاد نهضت پیشرفت بانوان در شهرستان‌ها با حضور عاطفه سعیدی‌نژاد، مدیرکل امور بانوان سازمان تبلیغات اسلامی، حجت‌الاسلام مرتضی شعبان‌زاده، مدیرکل تبلیغات اسلامی قم، اعضای ستاد نهضت پیشرفت بانوان قم، نماینده بانوان در تشکل‌های فرهنگی و تبلیغی، نماینده کانون شعرای بانوان، راهیار و نماینده هیئات مذهبی، راهبر جهاد تبیین، مسئول رسانه، رابط عفاف و حجاب و نماینده کانون بانوان مداح این استان به صورت مجازی برگزار شد.

حجت‌الاسلام شعبان‌زاده، در این نشست به جهاد تبیین، جهاد تربیتی، تعالیم حکمرانی مردمی و مناسبت‌های دینی، ملی و انقلابی به عنوان موضوعاتی اشاره کرد که اعضای ستاد نهضت پیشرفت بانوان در استان قم بر آنها تمرکز دارد و گفت: همه ظرفیت‌های ما در این چهار برنامه خلاصه می‌شود. در خصوص بانوان، این مأموریت‌ها را از طریق مدارس استان قم، مادرانی که فعال فرهنگی هستند و دختران نوجوان با توجه به طرح‌هایی که در مناسبت‌های مختلف از سوی ستاد ارائه می‌شود، دنبال می‌کنیم.

وی با بیان اینکه در دو سال گذشته ۵ هزار بانوی فعال فرهنگی در استان قم شناسایی کردیم، اظهار کرد: برای مدیریت و راهبری آنها از ظرفیت شبکه راهیاری استفاده می‌کنیم و در سال آینده در نظر داریم بر موضوع خانواده تمرکز کنیم. مسأله خانواده را تربیت راهبر دختر نوجوان و حمایت از بانوان فعال فرهنگی که در کنار مسئولیت خانواده و منزل فعالیت فرهنگی انجام می‌دهند، پی‌گیری می‌کنیم.

حجت‌الاسلام شعبان‌زاده افزود: بازوهای اجرایی ما مجتمع نور است با سلسله برنامه‌هایی که با همکاری ناحیه دو آموزش و پرورش قم دارند و با همکاری منطقه سه و شش قم به دنبال این هستیم که تعامل با مدارس داشته باشیم. با همکاری ناحیه یک و چهار آموزش و پرورش قم، مجتمع روح‌الله که مجتمعی در کنار بیت امام (ره) است در خدمت بانوان استان قم قرار می‌گیرد، البته کار ستادی در اداره کل انجام می‌شود و این مرکز، بازوی اجرایی برنامه‌های چهارگانه اداره کل خواهد بود.

وی عنوان کرد: سال ۱۴۰۱، ۴۲۶ فعالیت داشتیم که ۶۷ فعالیت در تعامل با دستگاه‌ها بوده، ۱۹۰ فعالیت ستادی و ۱۴۶ فعالیت از طریق حلقه‌های میانی صورت گرفته که مجموع اقدامات بوده است. کار بزرگی در بخش بانوان در واحد جهاد تبیین در جریان است که هر هفته ۳ الی ۴ جلسه جهاد تبیینی با حضور ۳۰ الی ۴۰ نفر از بانوان از میان ۵ هزار بانویی که در دو سال اخیر شناسایی کرده‌ایم، تشکیل می‌شود.

مدیرکل اوقاف استان قم افزود: اقدام دیگر محله همدل است و به دنبال این هستیم که شبکه راویان دختران و زنان استان قم را شکل دهیم که هم حرف‌آورد شتاب بگیرد و هم جهاد تبیین و این اقدام با شناسایی بانوانی که می‌توانند حل مسائل را روایت کنند، صورت می‌پذیرد و برنامه‌های ماه رمضان را نیز این طریق پیش خواهیم برد. مسأله دیگر بحث خانواده و توسعه دایره کنشگران است که اتباع را هم دربرمی‌گیرد.

وی با بیان اینکه ۱۴ هزار برنامه آموزشی جهاد تبیینی در دستور کار خود داریم، تصریح کرد: نقطه اوج برنامه‌ها این است که در هر ۲۰۰ دبیرستان دخترانه حاضر خواهیم بود و متناسب با شرایط برنامه فرهنگی خواهیم داشت. در هر دبیرستان با ۱۰ کنشگر ارتباط خواهیم داشت و برای بانوان فعال فرهنگی دوره کنشگری و دوره جهاد تبیین برگزار می‌کنیم. کار تربیتی را بر روی حداقل ۲ هزار دختری که در سن دانش‌آموزی هستند از طریق مجتمع نور، روح الله و خادمه زهرا انجام می‌دهیم مضاف بر اینکه ارتباط با محافل خانگی، هیئات و مبلغات تداوم خواهد داشت.

نهضت پیشرفت بانوان به عنوان جریان مردمی گسترده قابلیت پذیرش حرف‌ها و ایده‌های نو را دارد

در ادامه سعیدی‌نژاد با بیان اینکه استان قم، استان پیشرویی در اجرای طرح‌ها بوده و مورد انتظار ما هم همین بوده است، گفت: استان قم مرکزیتی به جهت محتوایی و شبکه انسانی دارد و خوشبختانه در سطح خوبی کار خود را پیش برده است. آنچه به عنوان سیاست اصلی کار ستاد نهضت پیشرفت قم انتخاب شده مبتنی بر نیاز امروز و ظرفیت عظیم جامعه بانوان است و با نگاهی که به جامعه متعالی پیشرفته داریم باید ظرفیت بانوان را در جهاد تبیین، امر تربیت جدی ببینیم.

وی اظهار کرد: با نظر به جامعه پیشرفته اسلامی، دو مأموریت را برای زنان باید جدی ببینیم، یکی جهاد تبیین و دیگری تربیت است و به حق انتخاب خوبی در استان صورت گرفته در این که محیط اقدام، مدرسه انتخاب شده است، زیرا به واسطه مدرسه می‌توان با اقشار مختلف جامعه مرتبط شد.

مدیرکل امور بانوان سازمان تبلیغات اسلامی افزود: اتفاقات خوبی امسال محقق شده، ناظر به تجربیات موفق که در استان‌های مختلف داشته‌ایم، شبکه نهضت پیشرفت در استان‌ها با فعالیت‌های متنوع که بعضاً متناسب با زیست بوم استان شکل گرفت با حداقل‌ها کار خود را شروع کرد. شکل‌دهی سازمان تبلیغ زنان و ایجاد ظرفیت‌های مستقل و ویژه در حوزه بانوان امری لازم مبتنی بر نگاه امامین انقلاب است و در این فضا این انتخاب‌های جدی مسیری برای رشد همه جانبه بانوان در استان قم باز خواهد کرد.

وی عنوان کرد: فصل بعدی نهضت پیشرفت بانوان در استان‌ها را به نوعی مرجعیت پیدا کردن نهضت پیشرفت بانوان می‌دانیم. تاکنون اتفاقات خوبی در حوزه تبلیغ از سوی بانوان رقم خورده و در دو امر جدی تبیین و تربیت به المان‌هایی رسیدیم و نگاه اصلی همان مردمی‌سازی است و شاید سوال ایجاد شود که تفاوت کار نهضت پیشرفت با مراکز دیگر مانند بسیج بانوان چیست؟ آنچه در نهضت پیشرفت بانوان جدی گرفته شده، طراحی کلان ذوابعاد نسبت به دیدن ظرفیت‌های مهم حل مسأله و پیمودن مسیرهای منتج است. ما نیاز داریم برای اینکه مسائل ملی را حل کنیم، نقشه کلان از وضعیت کل صحنه داشته باشیم. الگوهای معمول حرکت‌های مردمی به صورت الگوهای خرد است، گرچه ظرفیت‌های خوبی را پای کار می‌آورد که بعضاً به حل مسأله منجر می‌شوند، اما خیلی از مسائل حل نمی‌شوند و برای حل خیلی از مسائل اجتماعی صرفاً با الگوهای خرد کنشگری نمی‌توانید مسأله را حل کنید، بلکه احتیاج دارید یک نقشه کلان از وضعیت صحنه داشته باشید و تمام ظرفیت‌ها و بازیگران جدی گرفته شوند.

سعیدی‌نژاد عنوان کرد: در ساحت ملی زیرساخت‌ها و پلت‌فرم‌هایی در نظر گرفته‌ایم که زمینه توسعه بازیگران را افزایش دهد، همان‌طور که شما فضای تبیین و تربیت را انتخاب کرده‌اید، سال آینده پلت‌فرم‌هایی مثل تربیت‌یار را در اختیارتان قرار می‌دهیم که به راحتی بتوانید محتواها را ویژه مخاطبان در راستای توسعه کنشگری به اشتراک بگذارید.

وی افزود: ما ظرفیت عظیمی در حوزه بانوان داریم که به حداقل فرصت‌ها برای بروز و به فعلیت رسیدن آنها احتیاج دارند و با این قبیل فعالیت در مدارس زمینه این اقدام را می‌توانید فراهم کنید.

مدیرکل امور بانوان سازمان تبلیغات اسلامی با بیان اینکه خوشبختانه توفیقات خوبی در استان قم از جهت رسیدگی به فضای بانوان شاعر حاصل شده، گفت: درخواست ما از استان‌ها این است که ظرفیت‌های مهم و اثرگذار استان چه به لحاظ حقیقی و چه حقوقی با نهضت پیشرفت و طراحی و گفتمان آن آشنا شوند. نشست‌هایی با مسئولیت مدیرکل طراحی شود. طرح‌های مختلف که ستاد ارائه داده همراه با طرح‌های متناسب با زیست‌بوم استان به عنوان طراحی جامع فرهنگی در حوزه بانوان در نظر گرفته شود. طراحی فرهنگی در حوزه دختران که ذیل عفاف و حجاب تعریف شده بسیار مهم است و این‌ها دست نهضت پیشرفت را پر کرده و نهضت پیشرفت به عنوان جریان مردمی گسترده که قابلیت پذیرش حرف‌ها و ایده‌ها را دارد و به دنبال رسیدن به سقف عقلانیت موجود در ایجاد حرکت‌های فرهنگی مؤثر در حوزه بانوان است باید شناخته شود. باید در سال آینده زمینه حرکت‌های راهبرانه و غیر تصدی‌گرایانه افزایش یابد.

کد خبر 5736670

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha