به گزارش خبرنگار مهر، عبیر النجار تحلیلگر و کارشناس مطالعات رسانه معتقد است گروههای لابی طرفدار رژیم صهیونیستی در غرب طی سالهای اخیر، تلاشهای مذبوحانهای را برای ساکت کردن و سرکوب رسانههایی که جنایات این رژیم را پوشش میدهند، انجام دادهاند.
استاد دانشگاه آمریکایی شارجه -American University of Sharjah- در گفتوگو با وبسایت شبکه پرس تی وی گفت: این گروهها به دنبال مقابله با «سیاست های استعماری و آپارتاید» رژیم صهیونیستی در سرزمینهای اشغالی بوده و هستند.
اخیراً نیز دو گروه لابی حامی اسرائیل به نامهای مرکز مقابله با نفرت دیجیتال (DDCH) و اتحادیه ضد افترا (ADL)، گزارشی را منتشر و ادعا کردند که شبکه پرس تی وی ایران در شبکههای اجتماعی، یهودی ستیزی را ترویج میدهد.
در این گزارش جامع، تمرکز روی برنامه هفتگی پرس تی وی به نام «فلسطین: محرمانه زدایی» -Palestine: Declassified- معطوف است که با حضور کریس ویلیامسون، نماینده پیشین پارلمان بریتانیا و دیوید میلر، استاد سابق دانشگاه بریستول روی آنتن میرود.
در گزارش مذکور ادعا شده این برنامه شبکه پرس تی وی که مورد توجه بسیار از مخاطبان و کارشناسان نیز قرار گرفته، روایتهای نفرتانگیز و دروغهایی را درباره یهودیان پخش میکند و این اقدام را یک عملیات نفرت انگیز از سوی دولتی خارجی خواند.
برنامه «فلسطین: محرمان زدایی» یکی از برنامههای تحلیلی شبکه پرس تی وی به شمار میرود که به دلیل برجستهسازی و ارائه تحلیلهای دقیق از تجاوزات رژیم صهیونیستی در سرزمینهای اشغالی و همچنین تلاش برای ایجاد همبستگی جهانی برای آرمان فلسطین، به محبوبیت قابل توجهی نزد مخاطبان دست یافته است.
در همین رابطه، النجار گفت: اتهام یهودستیزی اغلب برای ساکت کردن منتقدان و ایجاد خودسانسوری استفاده میشود که نمونه آن را در جدیدترین گزارش نهادهای مقابله با نفرت دیجیتال (DDCH) و اتحادیه ضد افترا (ADL) میبینیم.
وی افزود: کار این گروههای لابی حمایت همهجانبه از رژیم صهیونیستی را در دستور کار دارند و در فعالیت این گروهها، هیچ رد و نشانهای از رویکرد روششناختی مشخص برای انتقاد از یک فعالیت خبری مشاهده نمیشود.
پرس تی وی در جریان بیش از ۱۵ سال فعالیت خود به گونهای عمل کرده که از آن به عنوان رسانهای با پوششی شجاعانه و آزادانه نسبت به تحولات فلسطین یاد میشود و در این مدت، بارها از سوی گروههای لابی حامی رژیم صهیونیستی مورد هدف قرار گرفته است. همچنین خبرنگاران و مجریان این شبکه نیز از تیررس این اقدامات در امان نبودند.
النجار افزود: از این رو، بسیاری از گزارشها و اتهامات مطرح شده از سوی این گروهها با انگیزه ایدئولوژیک منتشر میشود و در این میان از برچسبهایی چون یهودستیزی استفاده میشود.
ویلیامسون، مجری ۶۶ ساله برنامه «فلسطین: محرمانه زدایی» نیز به دلیل حضور در این برنامه شبکه پرس تی وی، مجوز پارلمانی خود را از دست داد. وی گفت که از این تصمیم خودسرانه تعجب نکرده و افزود که طبقه سیاسی در بریتانیا درگیری نوعی هیستری ریاکارانه است.
این اقدام علیه مجری پرس تی وی در درجه اول، نشان دهنده موفقیت این برنامه و تأثیرگذاری آن بر افکار عمومی نسبت به موضوع فلسطین و رژیم صهیونیستی بود چرا که پوشش و پرداختی تحلیلی نسبت به واقعیتهای فلسطین، به ندرت در رسانههای غربی مشاهده میشود.
النجار گفت: گزارشهای مربوط به فلسطین در رسانههای جریان اصلی غربی، تعهد محدود اصول روزنامهنگاری همچون انصاف و تعادل را نشان میدهد.
وی افزود: محتوای مرتبط با اشغال نظامی اسرائیل در پوشش رویدادهای فلسطین وجود نداد که این امر، نشان دهنده سیاستهای اتاق خبر و تحریریهای است.
این استاد مطالعات رسانه افزود: غیبت سیستماتیک فلسطین در گزارشهای رسانههای غربی، درک جهانی اشغال و آپارتاید را تضعیف و چارچوببندی آن را به عنوان یک درگیری مذهبی ترویح میکند.