کتاب «متاورس و حکمرانی ۳۶۰ درجه» اثر محمد قطبی در ۱۲۸ صفحه به همت مؤسسه بوستان کتاب به چاپ رسید.

به گزارش خبرنگار مهر، کتاب «متاورس و حکمرانی ۳۶۰ درجه» اثر محمد قطبی در ۱۲۸ صفحه به همت مؤسسه بوستان کتاب به چاپ رسید.

«متاورس» به معنای «فراجهان» است؛ جهانی تازه که عرصه‌ای جدید برای کنش انسانی را فراهم می‌سازد. متاورس همچون یک شبکه مجازی عمل می‌کند که در آن کاربران قادر خواهند بود با یکدیگر و با دیگر اجزای محیط پیرامونی تعامل کنند. در واقع هر آنچه انسان‌ها در دنیای واقعی بدان مشغول‌اند، از قبیل حضور معنادار و مؤثر، همکاری، خرید و فروش و آشنایی، با کیفیتی متفاوت و دسترسی فوق‌العاده در دنیای متاورس نیز تجربه می‌کنند و به صورت آنلاین و مجازی به نقش آفرینی می‌پردازند. این امکان جدید نوید جهانی تازه به ما می‌دهد و زمینه‌ای جدید برای زیستن را فراهم می‌آورد؛ از این رو موضوعی در خور برای شناسایی است که اثر پیش رو بدان پرداخته است.

ساختار اثر

این کتاب در چهار فصل تألیف شده است؛ در فصل اول با عنوان «متاورس و اجتماع»، به بیان متاورس پدیده نوظهور و با سابقه پرداخته شده و لزوم بررسی ابعاد کلی متاورس برای شناخت کامل آن مورد بررسی قرار گرفته و زیرساخت‌های متاورس و ویژگی‌ها و ظرفیت‌ها و کاربردهای مدارس را به رشته تحریر درآورده است.

نویسنده در فصل دوم از این کتاب که با عنوان «متاورس و ظرفیت‌های نوآوری» تألیف شده، به بررسی حوزه فناوری‌های سخت، حوزه تعاملات و ارتباطات شهری و حوزه شهرسازی و آئین‌ها و عادات واره ها پرداخته و حوزه میراث، حوزه تفریح سرگرمی و فراغت و حوزه صنایع و کالاهای خانگی را مورد تأکید قرار داده و حوزه پوشاک، زیبایی، حوزه معماری و طراحی را تبیین کرده است.

«متاورس و شتاب شغلی» عنوان سومین فصل از کتاب مذکور است که در آن نویسنده به بررسی تأثیرات متاورس در مشاغل پرداخته است.

چهارمین و آخرین فصل از کتاب حاضر با عنوان «متاورس و حکمرانی» به رشته تحریر در آمده که در آن متاورس و حکمرانی با دو زاویه فرصت‌ها و تهدیدها و معانی حکمرانی در متاورس مورد تأکید قرار گرفته است.

حوزه تفریح، سرگرمی و فراغت

در حوزه تفریح و فراغت واقعاً عالم بزرگی دارید. شما در متاورس می‌توانید اسب سواری، شمشیر بازی، قایق سواری و اسکیت بازی کنید. اگر در عالم واقع از تمام این بازی‌ها می‌ترسید، در عالم متاورس می‌توانید به راحتی این بازی‌ها را انجام دهید. این عرصه، تجارت بزرگی است که شما می‌توانید تجربه‌های مختلف فراغتی را در آن کسب کنید. میدان‌های ورزشی را هم می‌توانید به این عرصه اضافه کنید. مثلاً یکی دوست دارد به کایت سواری برود و در آسمان پرواز کند. می‌توانید در جنگل پرواز و طراوت آن را حس کنید. می‌توانید طراوت کنار آب را حس کنید، پاهایتان را در آب بگذارید یا موج دریا را حس کنید. در منزل تا نشسته اید، ولی دارید اتفاقات را می‌بینید و رقم می زنید.