خبرگزاری مهر، سرویس بینالملل: رژیم صهیونیستی بعد از شکست ذلیلانه در نبرد اردوگاه جنین، اینک برای سرکوب کردن نیروهای مقاومت فلسطین دست به دامن، تشکیلات خودگردان شده و با اعطای رشوههای مالی، موج گستردهای از بازداشت نیروهای فلسطینی به راه انداخته است.
«عبدالباری عطوان» تحلیلگر مطرح جهان عرب در سرمقاله خود در روزنامه رأی الیوم نوشت: به نظر میرسد موج بازداشت نیروهای فلسطینی توسط تشکیلات خودگردان، در راستای اجرای معاملهای صورت میگیرد که رهبران این تشکیلات با کابینه نتانیاهو در مقابل دریافت رشوههای مالی، بر سر آن توافق کردهاند. گردانهای شهدای الاقصی وابسته به جنبش فتح، از این ننگ، اعلام برائت کرده و آن را محکوم کرده است.
رژیم صهیونیستی بعد از شکست خفت بار خود در اردوگاه جنین و خروج ذلیلانه از این اردوگاه به همراه پهپادها و بالگردهای آپاچی بعد از گذشت تنها ۴۸ ساعت از آغاز حمله، مأموریت مبارزه با نیروهای مقاومت فلسطین را به عهده تشکیلات خودگردان گذاشته است. آیا مقاومت در برابر اشغالگران و قاتلان، نقض قوانین فلسطین است؟ آیا دفاع از ساکنان بی گناه اردوگاه جنین اقدام تروریستی محسوب میشود؟
تشکیلات خودگردان فلسطین در حال اجرای پروژه فتنه انگیزانه رژیم صهیونیستی برای خالی کردن کرانه باختری از صاحبان اصلی این سرزمین و ملحق کردن این منطقه به دیگر مناطق اشغالی است.
روزنامه القدس العربی در خصوص رژیم صهیونیستی نوشت: قرار است دادگاه کیفری بین المللی طی امروز، یک پلتفرم در فضای مجازی، به راه بیاندازد تا کسانی که قصد دارند علیه جنایات رژیم صهیونیستی، شکایت کنند، از این امکانات استفاده کنند.
بر اساس این گزارش، شهروندان میتوانند با آپلود کردن عکسها و فلیمهای مربوط به جنایات رژیم صهیونیستی در حق خود، علیه تل آویو اقامه دعوی قضائی کنند.
این در حالیست که رژیم صهیونیستی از زمان تأسیس آن تاکنون، هیچگاه در مجامع بین المللی در قبال جنایاتی که علیه ملت فلسطین و دیگر ملتهای جهان، مرتکب شده، بازخواست نشده است.
روزنامه العربی الجدید به سفر اخیر رئیس جمهور ترکیه به قطر اشاره کرد و نوشت: توجه رسانههای ترکیه و قطر به سفر اخیر اردوغان به دوحه، نشان دهنده، سطح بالای روابط میان دو کشور به صورت خاص و روابط ترکیه با دیگر کشورهای حوزه خلیج فارس به صورت عام، است.
روابط میان ترکیه و قطر در حال حاضر در زمینههای اقتصادی، سیاسی و دیپلماتیک در بالاترین سطح خود به ویژه طی یک دهه گذشته، قرار دارد. بیش از ۷۰۰ شرکت ترکیهای در قطر فعال هستند و ۲۰۰ شرکت قطری در ترکیه حضور دارند.
روزنامه الاخبار به اوضاع متشنج درون اراضی اشغالی اشاره کرد و نوشت: بحث و جدلها در خصوص اوضاع داخلی در اراضی اشغالی بالا گرفته است چرا که تحلیلهای ضد و نقیضی درباره امکان دستیابی به راه کارهای حل این بحران در کنار حرکت در مسیر تصویب قوانینی که شکاف داخلی را بیش از پیش در زمینههای مختلف به ویژه نهادهای نظامی، گسترش میدهد، مطرح شده است.
موج اعتراضات در اراضی اشغالی نه تنها کاهش پیدا نکرده، بلکه روز گذشته در بالاترین حد خود قرار داشت چرا که جریانهای راستگرا تصمیم گرفتهاند اقدام به صف بندی طرفداران خود در مقابل معترضان کنند. این مسأله میتواند باعث وقوع درگیریهای بیشتری شود که نتایج آن نامشخص است. هیچ بخشی در نهادهای نظامی رژیم صهیونیستی نیست که وارد موج ترک خدمت نشده باشد. این موج حتی به میان عناصر اطلاعاتی نیز کشیده شده است.
روزنامه البناء با اشاره به تنشها در اراضی اشغالی نوشت: تحولات در اراضی اشغالی، بیانگر وجود تنش در دیدگاه معترضان و بی اعتمادی آنها نسبت به عملکرد کابینه نتانیاهو مبنی بر اتخاذ تصمیمات راهبردی است. شهرک نشینان صهیونیست نمیتوانند چشمان خود را بر روی واقعیت کاهش توان بازدارندگی رژیم صهیونیستی که به سرعت در حال تشدید است، ببندند.
«ویروس شکست» در عمق جان و روح شهرک نشینان رخنه کرده و آنها با ترس ناشی از حمله حتمی حزب الله از سمت شمال و تسخیر منطقه طی چند ساعت، روز را به شب میرسانند. ارتشی که مدعی بود شکست ناپذیر است، بعد از نبرد ۴۸ ساعته اردوگاه جنین، هم شکست خورده و هم خوار و ذلیل شده است. تنش در روابط تل آویو و واشنگتن نیز اوضاع را وخیمتر کرده است.
این در حالیست که روزنامهها و رسانههای عبری زبان به نقل از تحلیلگران، از احتمال وقوع جنگ داخلی در اراضی اشغالی سخن میگویند.
روزنامه المراقب العراقی درباره رژیم صهیونیستی نوشت: اشغالگران صهیونیست برای فرار از بحران داخلی در اراضی اشغالی، دست به تشدید حملات علیه فلسطینیها میزنند، به طوری که درگیریهای خشونت باری میان جوانان فلسطینی و نظامیان اشغالگران به دنبال یورش آنها به شهر الخلیل واقع در جنوب کرانه باختری به وقوع پیوسته است.
اشغالگران همچنین اقدام به تخریب منازل و زمینهای کشاورزی فلسطینیها در روستای بیرین واقع در جنوب الخلیل زدهاند. آنها برای متفرق کردن فلسطینیها، از گلولههای جنگی و سلاحهای غیرقانونی استفاده میکنند. نظامیان صهیونیست در حالی حملات خود را شدت بخشیدهاند، که اراضی اشغالی فلسطین، شاهد برگزاری تظاهرات گسترده از سوی صهیونیستها علیه لایحه اصلاحات قضائی است.
روزنامه سوری الثوره درباره اقدامات آمریکا نوشت: زمانیکه آمریکاییها تصمیم به ارسال تجهیزات نظامی و ناو جنگی به منطقه میکنند، به دنبال نظامی کردن خاورمیانه هستند. واشنگتن در حالی در محافل بین المللی دَم از حقوق بشر میزند و خود را پلیس جهان معرفی میکند، که اقدامات عملی آن، تمام این ادعاها را رسوا میکند.
منطق آمریکا در قبال کشورهای جهان این است که اگر نتواند از طریق مزدوران خود در داخل این کشورها یا اهرمهای فشار سیاسی و اقتصادی در خارج، آنها را به زانو درآورد، علیهشان اقدام نظامی میکند. اگر آمریکا فکر میکند با ارسال تجهیزات نظامی به منطقه میتواند کنترل اوضاع را در دست بگیرد، باید بگوییم که در توهم به سر میبرد.