مدیرعامل اتحادیه دامداران کشور گفت: بر اساس آمار به دست آمده از کشور مقصد روزانه ۴ تا ۵ هزار دام سبک از کشور به مقصد بندر خصب عمان قاچاق می‌شود.

به گزارش خبرنگار مهر، بازار پروتئین در کشور دارای نوسان کمی و کیفی بوده و عموماً قیمت گذاری سلیقه‌ای اعمال می‌شود. در ۴ ماه گذشته قیمت گوشت قرمز بالا بوده و هر کیلو گوشت گوسفند در ابتدای هفته بین ۳۹۰ (در فروشگاه‌های زنجیره‌ای سطح شهر) تا ۵۸۵ هزار تومان (فروشگاه‌های آنلاین) بود. البته ران ممتاز این گوشت تا بالای یک میلیون تومان هم قیمت گذاری شده است.

حتی بازار گوشت مرغ از مصوبه دولت تبعیت نکرده و در حالی که نرخ مصوب آن هر کیلو ۷۳ هزار تومان است این عدد در بازار به حدود ۱۰۰ هزار تومان می‌رسد.

بازار گوشت قرمز هم پیش از اعیاد اسلامی تغییر قیمت داشته و حتی نرخ هر کیلو گوشت گوساله از گوشت گوسفند پیشی گرفته و در برخی از قصابی‌های سطح شهر هر کیلو گوشت گوسفند ۴۰۰ هزار تومان و هر کیلو گوشت گوساله ۵۰۰ هزار تومان است. در حالی که بنا بر آمار مرکز آمار ایران در بهار امسال پرواربندی دام سنگین نسبت به مشابه سال گذشته بیشتر بوده است. بنا بر گزارش این مرکز تعداد گاو و گوساله پروار شده در بهار سال ١٤٠٢ نزدیک به ٤٩٣ هزار رأس برآورد شد که نسبت به بهار سال قبل ۲۳.۳ درصد افزایش داشته است.

با وجود افزایش تولید گوشت گوساله دلیل جهش قیمت در این بازار چیست؟ مجتبی عالی، مدیرعامل اتحادیه دامداران کشور درباره چرایی این امر به مهر گفت: این مساله می‌تواند چند دلیل داشته باشد؛ نخست ممکن است آمار منتشر شده از میزان پرواربندی و تولید در بخش دام‌های سنگین درست نباشد، دیگر اینکه با حذف ارز ۴۲۰۰ عوارض این امر امسال نمود بیشتری در بازار گوشت داشته است.

وی افزود: دامداران نقدینگی کافی برای پرواربندی نداشته و این مساله هم ممکن است به کاهش تولید گوشت انجامیده باشد.

وی ادامه داد: کشور دارای قانون‌های خوبی است اما این قوانین برای دوران صلح بوده و در حال حاضر شرایط جنگی (جنگ اقتصادی) است. با تغییر شرایط مدیران باید بتوانند به موقع تصمیم گیری متناسب با آن داشته باشند.

تأمین نهاده‌های دامی با خرید اعتباری

مدیر عامل اتحادیه دامداران کشور در ادامه سخنان خود گفت: با توجه به اصلاحاتی که در قانون چک انجام شده برای سرعت به تولید چرا شرکت‌های توزیع کننده نهاده‌های دامی حاضر به پذیرفتن چک از دامداران نیستند و وثیقه درخواست می‌شود.

عالی درباره تغییرات انجام شده در مدیریت تولید و بازار عنوان کرد: با روی کار آمدن وزیر فعلی وزارت جهاد کشاورزی تغییراتی در مدیریت تولید و بازار رخ داد به طوری که تنظیم بازار گوشت به اتحادیه دامداران سپرده شد. ما به دنبال ساماندهی وضعیت تولید و در ادامه شبکه توزیع و بازار هستیم.

ساماندهی بازار تا ۱۰ روز آینده

عالی گفت: تلاش داریم تا نهاده‌های دامی با خرید اعتباری مدت دار در اختیار دام پرور قرار گیرد. این زمان برای فعالان بخش دامی سبک ۴ ماه و برای بخش دام‌های سنگین ۸ ماه در نظر گرفته شده که امیدواریم به نتیجه مطلوب برسیم.

مدیرعامل اتحادیه دامداران کشور با بیان اینکه مقدمات در حال انجام است، اظهار کرد: برنامه این است که تا ۱۰ روز آینده شاهد ثبات در بازار گوشت قرمز کشور باشیم.

آمار قاچاق دام

عالی درباره میزان قاچاق دام از کشور تصریح کرد: بر اساس آمار به دست آمده از کشور مقصد این دام‌ها روزانه ۴ تا ۵ هزار دام سبک از کشور به مقصد بندر خصب عمان قاچاق می‌شود.

وی درباره قاچاق دام سنگین هم گفت: در این بخش، دام سنگین از مرز عراق قاچاق می‌شود بنابراین آمار دقیقی در این باره وجود ندارد.

در ادامه اسناد قاچاق دام سبک به مقصد عمان قابل مشاهده است؛ البته اسناد ارائه شده به عنوان نمونه بوده و تعداد این برگه‌ها بیشتر است.