به گزارش خبرنگار مهر، کاشت یک میلیارد اصله نهال یکی از برنامههای وزارت جهاد کشاورزی در دولت سیزدهم است. کاشت یک میلیارد درخت قرار است در ۴ سال و هر سال ۲۵۰ میلیون نهال کاشته شود. امسال سال نخست اجرای این طرح بوده و سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور مجری آن است. ایران ششمین کشور در تولید کربن بوده و رتبه نخست فرسایش خاک را در جهان دارد؛ از این رو متعهد شده در طرح جهانی کاشت درخت مشارکت داشته باشد. به گزارش وزارت جهاد کشاورزی، نقی شعبانیان، معاون امور جنگلهای سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری در این باره گفت: طرح مردمی کاشت یک میلیارد درخت هر سال دارای سه بخش اجرایی تولید، کاشت و نگهداری نهال است و در سال جاری بخش نخست اجرای این طرح با تولید بیش از ۲۵۰ میلیون اصله نهال، تمام شده و استانها اکنون بخش دوم اجرا یعنی مقدمات کاشت را آغاز کردهاند.
وی با بیان این که تمام استانها برنامه کاری و طرح ۱۰ ساله خود را برای مراحل اجرایی کاشت و نگهداری نهالها تهیه کردهاند، تصریح کرد: در بخش دوم اجرای این طرح همچنین برنامهریزی شده که چه نهالهایی در چه عرصههایی و چگونه کاشته شوند.
شعبانیان ادامه داد: یکی از مزیتهای تهیه برنامه و طرح ۱۰ ساله برای مراحل اجرایی کاشت و نگهداری از نهالها در هر یک از نقاط و مناطق تعیین شده در استانها این است که طرح توسط مدیران بعدی نیز پیگیری میشود و نقشه راه مشخص است.
وی تصریح کرد: به دلیل حجم بالای تولید نهالهای منابع طبیعی در قالب طرح مردمی کاشت یک میلیارد درخت در سال جاری، مقدمات کاشت در تمام عرصهها تا مهر انجام و سپس مرحله کاشت نهالها بسته به مناطق آب و هوایی و اقلیم استانها آغاز میشود.
شعبانیان درباره تولید نهالهای منابع طبیعی در قالب طرح مردمی کاشت یک میلیارد درخت گفت: ما تولید ۲۵۰ میلیون نهال در سال را پیشبینی کردهایم، اما در عمل برای تولید ۲۷۰ تا ۲۸۰ میلیون نهال برنامهریزی و اقدام میکنیم، زیرا برخی از نهالها به ویژه در مناطق سرد، در سال نخست قابل انتقال از نهالستانها به عرصه نیستند و در سال دوم یا سوم انتقال این نهالها انجام میگیرد ضمن آن که در تولید نهال ممکن است تلفات هم داشته باشیم.
به گزارش خبرنگار مهر، کاشت درخت دارای اهمیت بسیاری در تأمین سلامت محیط زیست بوده اما حفظ و نگهداری این نهالها مهمتر بوده تا تبدیل به درختانی تنومند و مقاوم شوند. طرح کاشت درخت دارای سابقه طولانی در کشور بوده اما در مرحله نگهداری عموماً بخش زیادی از این درختان خشک شده و از بین میروند. سازمان منابع طبیعی در این باره بنا دارد با مشارکت مردمی حفظ و نگهداری این نهالها را به سرانجام برساند.