نمایش رادیویی «باغ شب‌نمای ما» به کارگردانی ایوب آقاخانی بر اساس نمایشنامه زنده‌یاد اکبر رادی تولید و پخش شده که چهارمین قسمت آن را می‌شنویم.

به گزارش خبرنگار مهر، زنده‌یاد اکبر رادی یکی از نمایشنامه‌نویسان مطرح تئاتر ایران است که آثار وی در عرصه ادبیات نمایشی جایگاه خاصی را به خود اختصاص داده‌اند.

«روزنه آبی»، «افول»، «از پشت شیشه‌ها»، «ارثیه ایرانی»، «صیادان»، «مرگ در پاییز»، «لبخند باشکوه آقای گیل»، «در مه بخوان»، «هاملت با سالاد فصل»، «منجی در صبح نمناک»، «پلکان»، «تانگوی تخم‌مرغ داغ»، «آهسته با گل سرخ»، «شب روی سنگفرش خیس»، «آمیزقلمدون»، «باغ شب نمای ما»، «ملودی شهر بارانی»، «خانمچه و مهتابی» و «پایین‌گذر سقاخانه» از جمله آثار ماندگار زنده‌یاد رادی در ادبیات نمایشی ایران است.

ایوب آقاخانی که خود در عرصه نمایشنامه‌نویسی و کارگردانی تئاتر از هنرمندان شناخته شده تئاتر ایران است، در عرصه رادیو و نمایش رادیویی به سراغ آثار این نمایشنامه‌نویس تأثیرگذار تئاتر رفته و چندین اثر او را در قالب نمایش رادیویی اجرا کرده است.

«باغ شب‌نمای ما» نوشته اکبر رادی حکایتی خواندنی و شنیدنی درباره ناصرالدین شاه قاجار است. رادی به عنوان نمایشنامه‌نویسی توانمند در این اثر از واژگان رایج در دوره قاجار استفاده کرده است. «باغ شب‌نمای ما» روایت روزهای پایانی حکومت ناصرالدین شاه را روایت می‌کند.

ایوب آقاخانی تنظیم برای رادیو و کارگردانی نمایش رادیویی «باغ شب‌نمای ما» را انجام داده است.

بازیگران این نمایش رادیویی عبارتند از احمد گنجی در نقش ناصرالدین شاه، زنده‌یاد حمید منوچهری در نقش اعتمادالسلطنه، مهین نصری در نقش انیس‌الدوله، فریدون محرابی در نقش ملیجک، مهدی طهماسبی در نقش امین خلوت، علی‌اصغر دریایی در نقش نایب کریم، علی میلانی در نقش یحیی خان، محمد آقامحمدی خواجه الماس، زنده‌یاد مهرداد عشقیان در نقش حاجب‌الدوله، فریبا طاهری در نقش فخرالدوله، مهدی نمینی مقدم در نقش مجدالدوله، سینا نیکوکار در نقش طبیب تولوزان، محمد یگانه در نقش ماستکی، عبدالعلی کمالی در نقش چردکی، محمد مجدزاده در نقش آقامردک.

نرگس موسی‌پور افکتور، پیروز صدرایی صدابردار و مهتاب امینی تهیه‌کننده نمایش رادیویی «باغ شب‌نمای ما» هستند.

در چهارمین قسمت این نمایش رادیویی با مدت زمان ۲۹ دقیقه و ۳۴ ثانیه، ناصرالدین شاه برای شکار به باغ شب نما رفته است. اطرافیان شروع به چاپلوسی می‌کنند ولی ملیجک به شاه می‌گوید که این چاپلوسان فقط دروغ می‌گویند.

شاه با پولی که از بانک شاهی و مالیاتی که از مردم گرفته غرامت خود به کمپانی انگلیسی پرداخته است و تحریم تنباکو را لغو کرده است.

شاه اسلحه خود را به دست ملیجک می‌دهد و به او اجازه می‌دهد هر حیوان یا انسانی را می‌خواهد با آن شکار کند. ملیجک نیز با اسلحه اعتمادالسلطنه را تهدید می‌کند.

آقامردک در میان بزم شاهانه خبر می‌آورد که شکوه‌السلطنه مرده است و شاه از شنیدن فوت ملکه خود اندوهگین می‌شود. شاه علیرغم اینکه ملکه مرده تصمیم به ادامه شکار می‌گیرد و به مراسم خاکسپاری نمی‌رود.

شاه قصد دارد خاطرات شکار را بگوید و به اعتمادالسلطنه دستور می‌دهد این خاطرات را بنویسد و ….

با هم چهارمین قسمت نمایش رادیویی «باغ شب نمای ما» را بشنویم.

برچسب‌ها