به گزارش خبرگزاری مهر، جشنواره ملی فردخت با هدف اثرگذاری فرهنگ و هنر غنی ایرانی اسلامی در ارتقای پوشش اجتماعیمحور در چهارمین سال برگزاری در پی این است که هر شخص یا نهاد شرکتکننده، خود را در جریان این حرکت سهیم بداند و رشد، بالندگی و پویایی با حفظ وحدت و مشارکت را مبنا قرار دهد.
گفتمانی که در قالب جشنواره فردخت شکل میگیرد، این نتیجه را در پی دارد که تولیدکنندههای پوشاک در سطح کشور هم امکان تولید با جذابیتهای هنری را به دست میآورند و هم مخاطب این تولید در سطح جامعه را پیدا میکنند.
هدف بعدی جشنواره ملی فردخت این است که که طرحهای خروجی جشنواره فردخت وارد بازار شوند و اثربخشی خود را نشان دهند؛ در این راستا از بعضی مجموعهها، انتظارات ویژهای داریم؛ برای مثال اتاق بازرگانی کشور دارای توانمندیها و دسترسیهای خوبی است که میتواند برای تحقق این هدف یاریگر باشد. برگزاری نشست با تولیدکنندههای عمده پوشاک همزمان با برگزاری نمایشگاه جشنواره به میزبانی شهرستان کاشان و ایجاد پل ارتباطی بین این گروه با هنرمندان طراح، خیاطان و… یکی از چشماندازهای تعریفشده است که اتاق بازرگانی میتواند در کمک به اجرای آن نقش بسزایی داشته باشد.
موضوع اصلی این جشنواره، رقابت در طراحی دوخت و پژوهش در پوشش ایرانی اسلامی بوده و در کنار آن توجه ویژه به موضوع اقتصاد، هنر و فرهنگسازی در حوزه تولید پوشاک و قالبهای موجه مدلهای طراحی را نیز مدنظر داشته است.
جشنواره فردخت برای اولین بار در سال ۹۹ با همکاری سه نهاد و دانشگاه با موضوع مانتوی اجتماع برگزار و در نهایت، ۴۰ اثر در نمایشگاهی در محل دانشگاه فدک کاشان عرضه شد و ۶ نفر، رتبه برتر انتخاب شدند.
در دوره دوم، این جشنواره با همکاری ۱۲ نهاد و دانشگاه با موضوع طراحی و دوخت مانتوی اجتماع و کالکشن خانواده ضمن عرضه ۱۸۰ اثر در نمایشگاهی در محل خانه تاریخی طباطباییها با حضور ۱۰ شهر شرکتکننده برگزار شد.
سومین دوره در سال ۱۴۰۱ با همکاری ۱۶ دانشگاه و نهاد در موضوعاتی چون مانتوی اجتماع، طراحی کالکشن خانواده، فرم مدارس و پژوهش به ترتیب با عرضه ۲۵۰، ۱۴۰ و ۳۲ اثر و ضمن مشارکت ۱۲ استان و ۴۰ شهرستان در نمایشگاهی در تالار شهر مجموعه فرهنگی هنری فرهنگسرای مهر کاشان برپا شد و اختتامیه سومین دوره جشنواره ملی فردخت همزمان با چهلمین روز ناآرامیهای سال گذشته بود که با هدف گسترش و ترویج آزادی به معنای بیحجابی به راه افتاد و در حالی برگزار شد که نمایندگان ۱۲ استان و ۴۰ شهرستان با ۵۰۰ نفر مخاطب هنرمند و نخبه طراحی دوخت به منظور طراحی پوشاک ایرانی اسلامی در قالب این برنامه حضور پیدا کرده بودند.