به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از الشرق الاوسط، «عبدالرحمن الراشد» تحلیلگر سعودی با انتشار مقالهای نوشت: پروژههای صلح با اسرائیل که به صورت گروهی راه اندازی شده همگی شکست خورده است از کنفرانس مادرید گرفته تا نشست بیروت و پروژه صلح اقتصادی با نام معامله قرن.
وی در ادامه افزود: توافقنامه اوسلو در سال ۱۹۹۳ نیز نتوانست اهداف وعده داده شده خود را به صورت کامل محقق کند. به موجب این توافق نامه تشکیلات خودگردان فلسطین متولد و از سوی اروپا و آمریکا به صورت سالانه حمایت مالی شد. اما این حمایتها در دوره دونالد ترامپ رئیس جمهور سابق آمریکا متوقف شد.
الراشد اضافه کرد: تمام توافق نامههای عربی اسرائیلی از کمپ دیوید گرفته تا توافق نامه با بحرین، همگی بر اساس تحقق منافع دوجانبه بنا شده است. به احتمال زیاد عربستان نیز در همین مسیر گام برمی دارد. اینبار پیشنهاد آمریکا با درخواستهای متعدد عربستان رو به رو شد. همکاری دفاعی و پروژه هستهای برای عربستان مهم است.
وی تاکید کرد: مذاکرات دوجانبه میان عربستان و اسرائیل بنا به خواست مقامات آنها انجام میشود اما مسائل مربوط به تشکیل کشور فلسطین و حل موضوعات فیمابین از جمله آوارگان و شهرک سازی ها به دست فلسطینیها خواهد بود و در مذاکرات جداگانه ای میتواند مطرح شود.
الراشد ادامه داد: ممکن است مذاکرات میان عربستان و اسرائیل روند تشکیل کشور فلسطین را محقق نسازد.
این در حالیست که «محمد بن سلمان»، ولیعهد عربستان سعودی چند روز قبل در گفتوگو با شبکه تلویزیونی «فاکس نیوز» آمریکا، مسأله تحقق اهداف فلسطین برای ریاض به منظور برقراری روابط با «اسرائیل» را مهم توصیف کرد.
ولیعهد عربستان سعودی در مصاحبه تلویزیونی خود افزود: ریاض هر روز بیشتر به عادی سازی روابط با تل آویو نزدیک میشود اما این امر به شرط تحقق اهداف فلسطینیها فراهم خواهد شد.
محمد بن سلمان در مصاحبه با این شبکه آمریکایی ادامه داد: «برای ما مسئله فلسطین بسیار مهم است. ما باید این بخش را حل کنیم. ما مذاکرات خوبی داریم که تاکنون ادامه داشته است».