به گزارش خبرنگار مهر، محمدعلی زلفی وزیر علوم تحقیقات و فناوری در افتتاحیه همایش هفتمین کنگره بینالمللی علوم انسانی اسلامی و ششمین جایزه جهانی علوم انسانی اسلامی در فرهنگستان علوم برگزار شد، اظهار داشت: امروز که ما در کمال امنیت و آسایش زندگی میکنیم رزمندگان و سپاهیان در اقصی نقاط کشور جان نثاری میکنند، دو نعمت امنیت و سلامت که اسلام ویژه به آن پرداخته باید ویژه مورد توجه مردم و مسئولان باشد.
وی افزود: مدعیان حقوق بشر، کسانی که ادعای آزادی دارند و از بشریت و اخلاق صحبت میکنند به سادگی از کنار جنایات رخ داده در غزه میگذرند، بنابراین مردم ما باید قدر امنیت و آسایش خود را بدانند ما باید قدردان کسانی باشیم که امنیت و سلامت را برای ما فراهم میکنند.
زلفی گل با اشاره به اینکه هدف از دانش و دینداری بحث آسایش و آرامش انسان، ارتقا روح و روان آدمی است، گفت: رشتههای علوم طبیعی همه تلاش خود را دارد که زمینه آسایش را برای انسان تأمین کند، رشته علوم انسانی اسلامی نیز تلاش دارد که بشریت چگونه از نوآوری و تکنولوژی برای رسیدن به آسایش استفاده کند. آسایشی مقبول است که همراه با آرامش باشد امروز بسیاری امکانات دارند اما آرامش ندارند.
وزیر علوم، تحقیقات و فناوری با بیان اینکه سلامت انواع مختلفی دارد، اظهار کرد: برای تأمین سلامت جامعه تنها توجه به سلامت جسمی کافی نیست بلکه باید به سلامت روحی و روانی نیز توجه شود. سلامت روحی و روانی را رشتههای علوم انسانی اسلامی محقق میکند. اگر بخواهیم یک نتیجه گیری ساده داشته باشیم این است که ما باید شخصیت علمی بشری و جامعهای را جامع الاطراف ببینیم.
وی ادامه داد: در کشور ما شرایطی ایجاد شده که بخش قابل توجه نخبگان ما برخی رشتهها را مورد توجه قرار میدهد مدیران اجرایی علوم انسانی باید راهکار توزیع متوازن استعدادها را در رشتههای مختلف داشته باشند. در کشورهای پیشرفته سعی میکنند نخبگان خود را در رشته علوم انسانی هدایت کنند. چرا در کشور ما به سمت و سوی رشتههای علوم انسانی نمیروند این مسئولیت ما را سنگین میکند ما به دانشمندان علوم انسانی نیاز داریم که به توزیع متوازن علوم در کشور بپردازند.
زلفی گل ابراز کرد: در نگاه کلان رشتههای علوم انسانی پویش، پیرایش و پالایش فرهنگی جامعه را رقم میزنند بزرگترین سرمایه هر کشوری فرهنگ آن کشور است رشتههای علوم انسانی فرهنگ یک جامعه را شکل میدهند فرهنگ با نوع تفکر و اعمال و رفتار یک جامعه مرتبط است. فرهنگ فکر احساس و عمل را شکل میدهد. اگر دنبال جامعه الهی و خود کنترل هستیم در جوامعی که با شرع با کنترلهای بیرونی و درونی انسان را پرواز میدهند کنترلهای درونی شامل اعتقاد به حلال و حرام است.
وی افزود: در کشورهایی که قوانین آن بر اساس شرع الهی است کنترل درونی و اخلاق فرد با توجه به معاد سبب میشود که انسان در جاهایی که کنترلهای بیرونی وجود ندارد مسیر خود را درست طی کند.
وزیر علوم، تحقیقات و فناوری خاطرنشان کرد: علوم انسانی اسلامی باید در دنیا سرمشق نویس باشد. ما باید تمام تلاش خود را داشته باشیم که سرمشق نویس باشیم. در علوم انسانی اسلامی مقر اصلی علوم انسانی اسلامی جمهوری اسلامی ایران است. از اقدامات خوب این کنگره ارتباط قوی بین دانشمندان علوم انسانی دانشگاهها و حوزه علمیه است. ما سعی کردیم که به این موضوع هدفمند توجه کنیم.
زلفی گل گفت: خروجی ارزیابی و انگیزشهای ما در مرکز پژوهشهای علوم انسانی افزوده شده است که در وزارت علوم به گونهای عمل کنیم که ارتباط دانشگاه و حوزههای علمیه بیشتر برقرار شود و منافع هر دو قشر را بیشتر به هم گره بزنیم.