نشست خبری نمایشگاه دستاوردهای شرکتهای خلاق و دانش بنیان پارک ملی علوم، فناوری‌های نرم و صنایع فرهنگی امروز برگزار شد و این‌رویداد از سه شنبه ۳۰ آبان در دانشگاه علم و فرهنگ برگزار می‌شود.

به گزارش خبرنگار مهر، نشست خبری نمایشگاه دستاوردهای شرکت‌های خلاق و دانش بنیان پارک ملی علوم، فناوری‌های نرم و صنایع فرهنگی، پیش از ظهر امروز دوشنبه ۲۹ آبان با حضور محمدحسین ایمانی خوشخو، رئیس این پارک، ابراهیم نبیونی معاون فناوری در دانشگاه علم و فرهنگ برگزار شد.

در این نشست ایمانی خوشخو با اشاره به اینکه نمایشگاه دستاوردهای شرکت‌های خلاق و دانش بنیان پارک ملی علوم، فناوری‌های نرم و صنایع فرهنگی با هدف ایجاد فضای رقابتی برای تعالی بنگاه‌های و سازمان‌های حوزه فرهنگی، هنری، تشویق بنگاه‌ها برای شناخت نقاط قوت و زمینه‌های قابل بهبود برگزار می‌شود، گفت: یکی از اهداف چنین نمایشگاه‌هایی علاوه بر بازدید عمومی، حضور علاقه‌مندان به سرمایه‌گذاری در حوزه صنایع خلاق و فرهنگی است. ویژگی این صنایع مردم نهاد بودن و درون‌زا بودن است؛ به خصوص اینکه این صنایع به منابع خارجی نیاز ندارند. در اصل محصولات صنایع فرهنگی جزو دیپلماسی عمومی هستند نه دیپلماسی رسمی؛ یعنی مردم با مردم مرتبط هستند.

وی به موضوعات متعدد مرتبط با صنایع خلاق اشاره کرد و گفت: اکثر این موضوعات در پارک فعال هستند. ارزش صادراتی جهانی کالا و خدمات خلاق و فرهنگی در سال ۲۰۲۰ به رقم یک میلیارد و ۵۲۴ میلیارد دلار رسید که حدود هشت و شش دهم درصد از صادرات جهانی است و چین، آمریکا، ایتالیا و المان جزو کشورهای رده بالا در تولید محصولات صنایع خلاق هستند.

خوشخو ادامه داد: از لحاظ منابع و داشتن ظرفیت فرهنگی ما جزو ۱۰ کشور برتر دنیا هستیم اما در مرحله تولید جایگاه مناسبی نداریم و میزان صادرات این محصولات در کشور نیز مشخص نیست و آمار دقیقی در این خصوص وجود ندارد. مسئولان در بخش‌های مختلف از صنایع خلاق و فرهنگی بسیار صحبت می‌کنند ما نیز به عنوان یک پارک تخصصی در این حوزه کار می‌کنیم و این نشان دهنده اهمیت این موضوع در کشور است.

وی افزود: در گذشته نیز شرکت‌های خلاق فرهنگی در پارک‌های علم و فناوری وجود داشتند اما در رده‌های آخر بودند. به دلیل تحریم‌ها و کاهش درآمدهای نفتی موضوع صنایع خلاق و فرهنگی در کشور بسیار مورد توجه قرار گرفته است. ما نیز در پارک ملی علوم، فناوری‌های نرم و صنایع فرهنگی به موضوع صنایع فرهنگی توجه ویژه کرده‌ایم و به صورت اختصاصی به آن پرداخته‌ایم. در حوزه فرهنگ داشته‌های فرهنگی ایران حتی در دورافتاده‌ترین روستا هم هست به همین دلیل فراتر از تهران فعالیت کرده و پردیس‌های متعدد در سایر شهرها داریم.

اکسپوی تخصصی هنر تأسیس می‌شود

ایمانی خوشخو دو خبر خوب در حوزه صنایع فرهنگی اعلام کرد و گفت: امروز در شورای هنر دو ماده واحده مرتبط با صنایع فرهنگی خلاق مصوب شده است. مصوبه اول مربوط به تأسیس بازار هنرهای تجسمی، اکسپوی تخصصی هنر، است. البته در کشور اکسپوی هنر داریم اما مربوط به هنرمندان بسیار شاخص است و امروز وزارت ارشاد مأموریت پیدا کرده طی دو ماه طرح مربوط به راه‌اندازی این بازار را ارائه کند.

وی به موفقیت کشورهایی مثل هند و چین در تأسیس دهکده‌های صنایع خلاق فرهنگی نیز اشاره کرد و گفت: در کشورهایی مثل هند و چین مجموعه توانمندی‌های صنایع خلاق از مرحله طراحی، تولید تا فروش و صادرات را در دهه صنایع خلاق تجمیع و به نمایش می‌گذازند. پارک پارک ملی علوم، فناوری‌های نرم و صنایع فرهنگی نیز مدل تأسیس این دهکده را طراحی کرده است و وزارت ارشاد قبول کرده با همکاری جهاد دانشگاهی این دهکده را راه‌اندازی کند.

تأسیس دهکده صنایع خلاق

رئیس پارک ملی علوم، فناوری‌های نرم و صنایع فرهنگی در خصوص اهداف تأسیس این دهکده گفت: ایجاد سکوی تجارت و صادرات کالا، سامان دهی تولید، عرصه، بازاریابی و صادرات کالای مرتبط با صنایع فرهنگی، ایجاد اشتغال و تقویت قدرت نرم جمهوری اسلامی در منطقه و جهان از اهداف تأسیس این دهکده است. مطالعات این کار انجام شده و در همه رشته‌ها مطالعات زیست بومی انجام خواهیم داد و در حال حاضر نیز در سه حوزه» صنعت نساجی و پوشاک»، «صنعت گردشگری» و «چشم‌انداز اقتصاد خلاق» مطالعه زیست بوم نوآوری و توسعه را انجام و کتاب مربوط به آن را تدوین کرده‌ایم که امروز از این سه محصول رونمایی می‌شود و امیدواریم تا پایان سال ۱۰ مطالعه زیست بومی دیگر در حوزه رشته‌های مختلف صنایع فرهنگی خلاق در دهکده خلاق را تهیه و رونمایی کنیم.

ایمانی خوشخو در پایان گفت: نمایشگاه دوره قبل ایده محور بود اما نمایشگاه امسال محصول محور است و اگر با همین روند به پیش برویم، بخش فرهنگ از بخش کمک بگیر به بخش مولد تبدیل می‌شود.

۵۰ شرکت دانش بنیان در نمایشگاه معرفی دستاوردها و ظرفیت‌های شرکت‌های خلاق و دانش بنیان حضور دارند

در ادامه ابراهیم نبیونی، معاون فناوری پارک ملی علوم، فناوری‌های نرم و صنایع فرهنگی نیز در این نشست با اشاره به برگزاری نمایشگاه دستاوردهای شرکت‌های خلاق و دانش بنیان پارک ملی علوم، فناوری‌های نرم و صنایع فرهنگی، گفت: این نمایشگاه ساعت ۱۰ صبح فردا سه شنبه ۳۰ آبان ماه با حضور ۵۰ شرکت دانش‌بنیان مستقر در پارک افتتاح می‌شود و تا دوم آذر ماه در دانشگاه علم و فرهنگ برپا می‌شود. در مراسم افتتاحیه این نمایشگاه نیز حسن مسلمی نایینی، رئیس جهاد دانشگاهی، حداد عادل، سجاد محمدعلی‌نژاد، معاون فناوری و نوآوری وزارت علوم و مدیران صنایع خلاق حضور دارند.

وی افزود: تعداد شرکت‌ها و واحدهای فناور مستقر در پارک زیاد است به همین دلیل برگزیدگان با موضوعات خاص را که در تجاری سازی، فروش و صادرات برتر بودند انتخاب شده‌اند تا محصولات خود را در این نمایشگاه به نمایش بگذارند.

نبیونی از برگزاری پنل‌های تخصصی در این نمایشگاه نیز خبر داد و گفت: در این نمایشگاه دو نشست تخصصی با موضوعات انیمیشن و بازی‌های رایانه‌ای و چالش‌های فرآیند جذب سرمایه و یک رویداد استارت آبی با حضور شرکت‌های سرمایه گذاری مدیران و فعالان زیست بوم فناوری و خلاق کشور برگزار می‌شود.

وی ادامه داد: نشست تخصصی «فرصت‌های حضور در بازارهای جهانی انیمیشن و بازی‌های رایانه‌ای نیز عصر روز سه شنبه ۳۰ آبان ماه از ساعت ۱۴ با حضور محمد زهتابی، مدیر عامل مؤسسه فرهنگی پاییزان، علی نادعلی‌زاده، مدیر عامل استودیو تاد، جواد مطوری، مدیر و مؤسس استودیو الزهرا - VFX و حامد جعفری، تهیه کننده سینمای انیمیشن و مدیر عامل استودیو هنر (پویا) برگزار می‌شود.

وی افزود: همچنین نشست تخصصی دیگری با عنوان چالش‌های فرآیند جذب سرمایه عصر روز چهارشنبه یکم آذر ساعت ۱۴ با حضور میثم زرگرپور، استراتژیست جذب سرمایه و مشاور توسعه کسب و کار؛ محمدرضا معصومی مدیر سرمایه گذاری گلرنگ ونچرز؛ طه رضوی، مدیرعامل سایت شب و سید محمدرضا فرحی، بنیان گذار بیمه بازار برگزار می‌شود.

معاون فناوری پارک ملی علوم، فناوری‌های نرم و صنایع فرهنگی افزود: رویداد جذب سرمایه (demo day) نیز صبح روز چهارشنبه یکم آذر ساعت ۱۰ با حضور شرکت‌های منتخب و حاضر در نمایشگاه و شرکت‌ها و صندوق‌های سرمایه‌گذاری برگزار می‌شود.

وی با ابراز تأسف از اینکه بخش عمده درآمدهای بخش انیمیشن شرکت‌های ایرانی از خارج از ایران کسب می‌شود و شرکت‌ها دارند با فیلم سازان خارجی کار می‌کنند و درآمد دلاری دارند و همکاری و تولید محصول با شرکت‌های ایرانی کم است، گفت: بخشی از فناوری‌های نرم تولید اپلیکیشن برای فضای مجازی است و روز به روز بر شرکت‌های فعال در حوزه آنلاین افزوده می‌شود که نشان دهنده ارتباط تنگاتنگ این محصولات با زندگی مردم است.

نبیونی از سایر فعالیت‌های این پارک از جمله برقراری ارتباط بین حوزه بسته بندی و صنایع دستی خبر داد و گفت: با برقراری این ارتباط امکان صادرات و فروش صنایع دستی را ارتقا می‌دهیم. باید قبول کنیم بخشی از تولیدات صنایع دستی کالای لوکس تلقی می‌شده است و در زندگی عمومی نقش نداشتند که با همکاری وزارت میراث فرهنگی تلاش کردیم محصولات را به زندگی روزمره بیاوریم. همچنین دو شرکت ما از معلولان و محصولات تولیدی معلولان حمایت می‌کنند و کاملاً در جهت حمایت از حوزه هنری معلولان فعال هستند. در جشنواره پرواز نیز همکاری داریم.

علاقمندان به بازدید از این نمایشگاه سه روزه می‌توانند از فردا سه شنبه ۳۰ آبان تا پنجشنبه دوم آذر ماه به مرکز همایش‌های بین‌المللی دانشگاه علم و فرهنگ واقع در خیابان اشرفی اصفهانی، نرسیده به همت خیابان شهید قموشی، خیابان بهار مراجعه کنند.

در پایان نشست از مجموعه کتاب‌های زیست بوم فناوری کشور در حوزه گردشگری، صنایع دستی و صنعت نساجی رونمایی شد.