به گزارش خبرنگار مهر به نقل از هلث دی نیوز، محققان فنلاندی میگویند کودکانی که عمدتاً بی تحرک هستند، به جوانانی تبدیل میشوند که با کلسترول بالا و سایر مشکلات سلامتی دست و پنجه نرم میکنند.
دکتر «اندرو آگباجه»، سرپرست تیم تحقیق از دانشگاه فنلاند شرقی، در بیانیه خبری گفت: «مطالعه ما نشان میدهد که افزایش زمان بی تحرکی در دوران کودکی ممکن است در دو سوم افزایش کل کلسترول افراد قبل از اواسط بیست سالگی دخیل باشد.»
آگباجه میگوید: «این مسئله نشان میدهد که بی تحرکی دوران کودکی ممکن است یک عامل خطر اصلی برای افزایش کلسترول و متعاقب آن حمله قلبی یا سکته زودرس در اواسط چهل سالگی باشد.»
در این مطالعه، به کودکان ۱۱ ساله ردیابهای فعالیت تعبیه شد و همچنین به طور مرتب سطح کلسترول آنها بررسی شد. سپس سلامت آنها به مدت ۱۳ سال پیگیری شد.
یکی از یافتههای اصلی: بچههای کم تحرک با بالا رفتن سن، بیشتر کم تحرک تر میشوند. متوسط زمان بی تحرکی از ۶ ساعت در روز در دوران کودکی به ۹ ساعت در روز افزایش یافته بود.
گروه تحقیق پی برد این کمبود فعالیت بدنی باعث افزایش ۷۰ درصدی کلسترول در همان دوره زمانی شد.
فعالیت بدنی سبک از حدود ۶ ساعت در روز در دوران کودکی به نصف آن در بزرگسالی کاهش یافت.
فعالیت بدنی متوسط تا شدید، به طور متوسط ۵۰ دقیقه در روز، نسبتاً ثابت ماند. به نظر میرسد این نوع فعالیت با کاهش کلسترول کل مرتبط است، اما تنها در صورتی که فرد بتواند از چاقی نیز جلوگیری کند.
آگباجه گفت: «درگیر شدن در فعالیت بدنی سبک به مدت ۳ تا ۴ ساعت در روز ممکن است راهی مؤثر برای کاهش کلسترول بالا و جلوگیری از مشکلات سلامت قلب در آینده باشد.»