مستند«گلشن دانایی» پرتره ای از زندگی مهدی گلشنی استاد نامدار فیزیک و فلسفه ایران، به تهیه کنندگی صدرا صدوقی و کارگردانی حسن علیزاده فرد پنجشنبه ۲۱دی ماه ساعت ۱۹ از شبکه چهار سیما پخش می شود.

به گزارش خبرگزاری مهر مستند «گلشن دانایی» پرتره‌ای از زندگی و سلوک علمی و فرهنگی مهدی گلشنی استاد نامدار فیزیک و فلسفه ایران، به تهیه کنندگی صدرا صدوقی و کارگردانی حسن علیزاده فرد پنجشنبه ۲۱ دی ماه ساعت ۱۹ از قاب شبکه چهار سیما پخش می‌شود.

این مستند دومین فیلم از مجموعه مستندهای «آئینه عمر»، کاری از گروه فرهنگ و اندیشه شبکه چهار سیما است که هر پنجشنبه پیش روی مخاطبان این شبکه تلویزیونی است.

صدرا صدوقی تهیه کننده این مستند، درباره جایگاه و اهمیت مهدی گلشنی در سپهر علمی و فرهنگی ایران و جهان گفت: استاد گلشنی به لحاظ دانشی، معرفتی و ذکاوت علمی در مراتب عالی قرار دارد. و از جهت خدمات علمی به جامعه، حوزه و دانشگاه، از جمله شخصیت‌های ممتاز و صاحب‌نظر به شمار می‌رود. آثار و گفتارهای ایشان در حوزه فیزیک نظری، مطالعات دینی و فلسفی همواره در مجامع علمی ایران و جهان محل توجه و عنایت اهالی علم و پژوهش بوده و هست.

او اضافه کرد: دل مشغولی دکتر گلشنی به دین و اندیشه دینی در کنار فیزیک و فلسفه، نشان‌دهنده عمق نظر این استاد برجسته است. همچنین تواضع و اخلاص ایشان همواره برای اهالی علم، خاصه دانشجویان و طلاب درس‌آموز است.

تهیه کننده مستند «گلشن دانایی» در ادامه با اشاره به حضور استادانی که در فیلم با آنان گفت و گو شده است، گفت: همه استادان و پژوهشگرانی که از وجود آن‌ها در فیلم بهره برده‌ایم با مشورت استاد گلشنی انتخاب شدند، چرا که بنا داشتیم با کسانی در روند فیلم همراه باشیم که بیشترین آشنایی و تسلط را بر افکار و آثار استاد دارند.

صدوقی افزود: استادان، سید حجت الحق حسینی عضو هیأت علمی دانشگاه خواجه نصیرالدین طوسی؛ علی عباسی رئیس جامعه المصطفی العالمیه؛ رضا غلامی رئیس پژوهشگاه مطالعات فرهنگی، اجتماعی و تمدنی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری؛ مرتضی خطیری یانه سری عضو هیأت علمی پژوهشگاه دانش‌های بنیادی و محمد جمالی عضو هیأت علمی دانشگاه شیراز چهره‌هایی هستند که در قالب گفتارهای خود، حیات علمی و فرهنگی دکتر مهدی گلشنی را مورد بحث و بررسی قرار داده‌اند.

او در پایان تأکید کرد: ذکر این نکته ضروری است که استقلال شخصیتی و علمی دکتر گلشنی نکته‌ای مهم در زندگی و سلوک ایشان است. و اگر در گذشته در برخی مناصب دانشگاهی و اجرایی حضور داشته اند، به مقتضای شرایط و برای تربیت دانشجویان و بسط و گسترش علم در ایران بوده است.

بر اساس این گزارش، «آئینه عمر» کاری از گروه فرهنگ و اندیشه شبکه چهار سیما است که در قالب آن، زندگی، سلوک علمی و فرهنگی و میراث پژوهشی ۲۶ چهره نامدار حوزه علوم انسانی، فرهنگ و هنر ایران به تصویر کشیده شده است.

عوامل این مستند ۴۰ دقیقه‌ای عبارتند از: مجری طرح: محراب محمدزاده، مشاور رسانه‌ای: سیده الهام کاظمی، تحقیق و پژوهش: محمد آسیابانی و سیامک صدیقی، تدوین: مینا سیفی، دستیار تدوین: کارن درآینده، صداگذاری و انتخاب موسیقی: عرفان حسن زاده، صدابرداران: مجید نجاتی، سینا الله وردی پور و علی کرامت منش، تصویربردار: حسن علیزاده فرد، دستیاران تصویر: مبینا سلمانی، محمدحسین سلطانی، میلاد محمدزاده، دستیار کارگردان: علی محمد صادق و مدیر تولید: علی هیهاوند.

مجموعه مستند «آئینه عمر» پنجشنبه‌ها ساعت ۱۹و تکرار آن جمعه‌ها ساعت ۱۲:۳۰ از قاب شبکه چهار سیما پیش روی مخاطبان این شبکه تلویزیونی خواهد بود.