به گزارش خبرگزاری مهر، مسعود فرزانه به عنوان سرپرست جدید بهنشر (انتشارات آستان قدس رضوی) منصوب شد.
مراسم تودیع و معارفه مدیرعامل انتشارات بهنشر با حضور عبدالحمید طالبی رییس سازمان علمی و فرهنگی آستان قدس رضوی و جمعی از کارکنان این انتشارات برگزار شد.
در این مراسم عبدالحمید طالبی رییس سازمان علمی و فرهنگی آستان قدس رضوی، مسعود فرزانه مدیرعامل فعلی موسسه چاپ و انتشارات آستان قدس رضوی را به عنوان سرپرست جدید شرکت بهنشر منصوب و از زحمات حسین سعیدی که از دی ماه ۱۳۹۵ سکاندار بزرگترین بخش انتشاراتی آستان قدس رضوی بود، ۲۴ دی ماه ۱۴۰۲ با انتخاب اعضای هیات امنای موسسه فرهنگی هنری خراسان به عنوان مدیرعامل موسسه فرهنگی هنری خراسان و مدیرمسئول روزنامه خراسان منصوب شده، تقدیر و تشکر کرد.
طالبی در این مراسم گفت: کتاب و ترویج فرهنگ کتابخوانی همواره یکی از مهمترین دغدغههای تولیت آستان قدس رضوی بوده و هست. با توجه به تأکیدات تولیت محترم، تلاش شده با ایجاد فروشگاههای مختلف کتاب در مبادی ورودی حرم مطهر رضوی گذرگاه فرهنگی ایجاد شود که به لطف خدا در تمامی مبادی ورودیهای حرم مطهر رضوی فروشگاهها و کتابفروشیها ایجاد شده است. همانگونه که بزرگترین فروشگاه کتاب رضوی سال گذشته در ورودی باب الجواد حرم مطهر رضوی ایجاد شده است سایر فروشگاههای انتشارات به نشر نیز نیاز به توسعه و بازسازی دارد تا علاوه بر ارائه خدمات فرهنگی به مشتریان و فراهم نمودن ذائقههای مختلف کتابخوان کشور، کتابفروشیها نیز برای اقشار مختلف جامعه از کودک تا بزرگسال جاذبه داشته باشد.
وی ادامه داد: باید با نگاهی به ظرفیتهای موجود، فعالیتهای بخش فرهنگی را بیش از پیش توسعه داد و نگاه در انجام امور فرهنگی نباید صرفاً درآمد زدایی باشد؛ اگر چه باید به مقوله اقتصاد فرهنگی باید توجه کنیم باید سعی داشته باشیم با بهرهگیری از امکانات و ظرفیتها در توسعه امور فرهنگی و کتابخوانی قدم برداریم.
در ادامه این مراسم فرزانه گفت: کتاب مهمترین و ماندگارترین محصول فرهنگی است که هنوز هم در زیست فرهنگی جامعه ما تأثیرگذار است و یک محصول استراتژیک محسوب میشود. کتاب در مجموعه آستان قدس رضوی قدمت دیرینه دارد. همانطور که میتوانیم بگوییم آستان قدس رضوی مجموعهای مردم نهاد است، کتاب محور نیز هست چرا که وجود کتابخانه مرکزی آستان قدس رضوی و نسخ خطی نفیس در آن، وجود کتابفروشیهای متعدد در سطح شهر مشهد و سراسر کشور در این مجموعه خود گواهی بر این سخن است. هم نشینی این یار دیرپا با مجموعه آستان قدس رضوی کمک میکند که انتشارات بهنشر در مسیر توسعه کتاب و کتابخوانی موفق تر عمل کند.
وی همچنین گفت: گرانی کاغذ، نبود مخاطب و…وجود دارد اما امیدهای نیز وجود دارد. وابستگی انتشارات بهنشر به آستان قدس رضوی، وجود فروشگاههای مختلف در مبادی ورودی حرم مطهر رضوی، توجه ویژه تولیت آستان قدس به امر توسعه کتاب و کتابخوانی از امتیازات ویژه این انتشارات محسوب میشود. این انتشارات به لحاظ شاخصههای نشر از جمله نسبت تألیف به ترجمه، کیفیت محتوا، شبکه نویسندگان و… با کمک کارکنان و منابع انسانی وضعیت مطلوبی دارد که امید میرود وضعیت تحولی بهنشر به سوی پیشرفت ادامه دار باشد.