رییس کمیته کودک و نوجوان ستاد مرکزی دهه فجر گفت: قله برنامه‌های امسال‌ حضور کودکان و نوجوانان در مراسم راهپیمایی ۲۲ بهمن است.

به گزارش خبرنگار مهر، نشست تبیین برنامه‌های کمیته کودک و نوجوان ستاد مرکزی دهه فجر، پیش از ظهر امروز سه‌شنبه ۱۰ بهمن با حضور حامد علامتی رئیس کمیته و مدیرعامل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان در سالن جلسات شورای هماهنگی تبلیغات اسلامی استان تهران برگزار شد.

علامتی در ابتدای نشست، شعار کمیته کودک و نوجوان ستاد مرکزی دهه فجر را جشن ملی، بچه‌های امروز، آینده روشن، عنوان کرد و گفت: ویژگی‌های این شعار توجه به وفاق ملی و لزوم یکپارچگی و وحدت کلمه (از شعارهای اصولی حضرت امام در انقلاب اسلامی ایران)، بهره‌مندی از جشن‌های گرامیداشت برای اتحاد مردم حول یک محور، توجه به کودکان و نوجوانان به عنوان تاثیرگذارترین قشر در آینده‌ی ایران و امیدآفرینی (آینده‌ی روشن) است.

وی به اهمیت حضور کودک و نوجوان اشاره کرد و گفت: آینده جهان به دست کودکان امروز است و این حقیقتی غیر قابل انکار است. کودکان، بزرگسالانِ آینده یک کشور هستند. موضوع تربیت کودکان یکی از اساسی‌ترین مسائل اجتماعی و از موضوعات مهم مورد مطالعه و پژوهش در جوامع امروزی است. اغلب کشورها موضوعات مربوط به این قشر از جامعه را در طبقه‌ موضوعات با درجه حساسیت بالا قرار داده و به عنوان حوزه‌ای استراتژیک مورد توجه قرار می‌دهند. کودکان و نوجوانان در ایران نیز به عنوان آینده سازان کشور مورد توجه سازمان‌های فرهنگی اجتماعی هستند؛ به ویژه در این برنامه که مرتبط با هویت ایرانی اسلامی ماست.

مدیرعامل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان در ادامه گفت: دهه فجر امسال به دلیل شرایط و اتفاقات روز کشورمان ویژگی‌ها و ملاحظات خاصی دارد چراکه این دوره از دهه فجر امسال به دلیل هم‌زمانی با مراسم چهلم شهدای حادثه‌ی تروریستی کرمان، انتخابات پیش رو و یادبود کودکان و شهدای جنگ غزه با رژیم غاصب صهیونیستی خاص است. یک سوم شهدای کرمان یعنی ۲۸ تن کودک و نوجوان بودند که به همراه والدین شأن در مراسم شهید قاسم سلیمانی حضور یافتند. این امر سند افتخار حوزه کودک و نوجوان در پایبندی به نظام جمهوری اسلامی ایران است. ما در برنامه‌های‌مان از ابزار هنر برای حوزه کودک و از خود نوجوانان برای حوزه نوجوان استفاده می‌کنیم یعنی نوجوانان خودشان میزبان و بازیگران میدان هستند. همچنین امسال از گروه‌های مردمی و حلقه‌های مردمی در اجرای برنامه‌ها بهره مند می‌شویم.

علامتی گفت: برنامه‌های مؤسسه فرهنگی منادی تربیت شامل همکاری در اجرای طرح تجهیز کتابخانه‌های مدارس ابتدایی، همکاری با اتحادیه انجمن‌های اسلامی دانش‌آموزان در نمایشگاه «مدرسه انقلاب» و محصولات فرهنگی مربوطه، تولید نماهنگ سرود جمهوری اسلامی با محوریت کودکان زیر ۶ سال، رادیو مجازی «یارستان، کودکستان» است. برنامه‌های حوزه هنری کودک و نوجوان شامل اجرای برنامه «قصه‌های خوب برای بچه‌های خوب» با محوریت قهرمان‌های ملی در مدارس ابتدایی، برگزاری کارگاه‌های باغ هنر ویزه‌ی نوجوانان، رویداد «یک صدا ایران» متناسب با موضوع‌های روز از جمله حادثه کرمان و رونمایی از رویداد «سفر قهرمان» بر مبنای مجموعه قصه قهرمانان هستند.

وی افزود: حضور تریلی سیار کانون در مناطق کم‌برخوردار و ارائه خدمات فرهنگی هنری و ادبی یکی از برنامه‌های کمیته کودک و نوجوان به شمار می‌رود. در این برنامه که با عنوان پیک امید انجام می‌شود مربیان جهادگر و داوطلب کانون به همراه تریلی سیار در مناطق کم‌برخوردار حاضر شده و به اجرای انواع برنامه‌های فرهنگی مانند تئاتر، قصه‌گویی، شعرخوانی، کارگاه‌های هنری مانند کاردستی و … برای کودکان و نوجوانان این مناطق می‌پردازند. همچنین در این برنامه کتاب و اقلام فرهنگی به کودکان و نوجوانان این مناطق اهدا می‌شود. زمان برنامه این تریلی به مناسبت گرامیداشت پیروزی انقلاب اسلامی ایران از ۸ تا ۱۱ بهمن در جزیره قشم، از ۱۲ تا ۱۹ بهمن بندرعباس، از ۲۰ و ۲۲ بهمن استان تهران (خیابان انقلاب مسیر راهپیمایی)، ۲۵ بهمن تا ۱۱ اسفند استان سیستان و بلوچستان، ۳ تا ۸ اسفند استان قم و ۸ تا ۱۵ اسفند استان خوزستان است و این برنامه علاوه بر اجرای کشوری به صورت استانی و با مربیان داوطلب و جهادگر استان‌ها هم اجرا می‌شود.

رئیس کمیته کودک و نوجوان ستاد مرکزی دهه فجر در بخش دیگری از سخنانش گفت: فضاسازی مناسب مراکز با استفاده از نمادهای انقلاب اسلامی و اجرای برنامه‌های شاد و مفرح برای کودکان و نوجوانان در کنار خانواده‌ها، از ویژگی‌های مهم این جشن‌ها در سراسر کشور است. همچنین نمایشگاه‌های ویژه شامل کتاب، دست‌سازه‌ها، متون ادبی، آثار فرهنگی کودکان و نوجوانان که با موضوع انقلاب اسلامی تولید شده است در مراکز فرهنگی کانون برگزار می‌شود.

علامتی با اشاره به برگزاری اردوهای «راهیان پیشرفت» در سطح استان‌ها گفت: این اردوها با هدف شناساندن و معرفی پیشرفت‌ها و دستاوردها دانشمندان و جهادگران کشور عزیزمان به کودکان و نوجوانان در ماه بهمن با عنوان «راهیان پیشرفت» انجام می‌شود. در این اردوها اعضا با یک یا چند دستاورد مهم که حاصل تلاش دانشمندان، جهادگران و دلسوزان کشورمان است، آشنا می‌شوند. بدون تردید معرفی این دستاوردها سبب امیدآفرینی و ارتقای عزت نفس در کودکان و نوجوانان می‌شود. پیروی دقیق از قوانین مربوط به برگزاری اردوها مطابق با شیوه‌نامه ارسال شده مورد تاکید است. حضور پرشور در مراسم راهپیمایی ۲۲ بهمن برگزاری ایستگاه‌های فرهنگی در مسیر راه‌پیمایی و اجرای برنامه‌های فرهنگی هنری و ادبی، ویژه‌ی کودکان و نوجوانان شرکت‌کننده و خانواده‌هایشان همچنین اجرای سرود توسط اعضا، جمع‌خوانی سرودهای انقلابی و … در تهران حضور ۶ تماشاخانه سیار در مسیر راهپیمایی (میدان فردوسی، چهارراه ولی عصر، روبروی در دانشگاه، میدان انقلاب، چهار راه نواب، روبروی سازمان تأمین اجتماعی) است.

وی گفت: مراسم پایانی نهمین دوسالانه ملی هنرهای تجسمی ویژه کودکان و نوجوانان سراسر کشور برگزار می‌شود. فراخوان این برنامه ۲۸ تیر ماه به صورت ملی منتشر شده و کودکان و نوجوانان سراسر کشور در رشته‌های نقاشی، خوشنویسی، سفال و عکاسی به رقابت پرداختند. تعداد ۴۱۴۳ شرکت‌کننده در این رویداد حضور داشتند. تعداد برگزیدگان ۹۵ نفر و شایسته‌ی تقدیر تعداد ۱۱۴ نفر هستند. اختتامیه و افتتاح نمایشگاه آثار برگزیده در ۱۴ و ۱۵ بهمن در استان همدان برگزار می‌شود.

مدیرعامل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان با اشاره به برگزاری جشنواره ملی از ایده تا اجرا گفت: در این جشنواره مربیان ادبی کانون طرح‌های خلاق خود در اجرای کارگاه‌های ادبی (نوشتن خلاق، داستان و شعر) را از طریق فیلم برای دبیرخانه این جشنواره که در استان سمنان مستقر است می‌فرستند. تا کنون ۴۴۰ اثر به دبیرخانه رسیده است که ۱۶ نفر از برگزیدگان در بخش‌های کارگاه نوشتن خلاق، مکاتبه‌ای، کارگاه‌‎های شعر و داستان، طرح‌های طنز و آزاد، طرح نو و بخش ویژه‌ی معلمان به مرحله‌ی داوری و نهایی راه یافتند. در مراسم اختتامیه جشنواره «از ایده تا اجرا» برگزیدگان مورد تقدیر قرار خواهند گرفت. هدف این جشنواره نو اندیشی در ایده و اجرای فعالیت‌های ادبی و ترغیب مربیان برای خلق شیوه‌های نوین است.

علامتی به اجرای طرح «هر کلاس، یک قفسه کتاب» اشاره کرد و گفت: این طرح در حال حاضر و در قدم نخست در ۱۰ استان کشور در حال اجرا است. در این طرح با تجهیز هر کلاس درس به یک کتابخانه کوچک و جذاب، با اولویت مناطق محروم و کم‌برخوردار به دسترس‌پذیری کتاب برای دانش‌آموزان سراسر کشور در بستری مناسب و فرهنگی اقدام می‌شود.

وی ادامه داد: طرح «هر کلاس، یک قفسه کتاب» با هدف کمک به توسعه عدالت فرهنگی و آموزشی و نقش‌آفرینی کانون به عنوان نهاد متولی فرهنگ در حوزه کودک و نوجوان اجرا می‌شود. تا کنون تعداد ۱۰۰ کلاس (مقطع ابتدایی) درس از ۱۰ استان کشور انتخاب شده‌اند. کتاب‌ها متناسب با گروه سنی دانش‌آموزان انتخاب و خریداری شده است. برای هر کتابخانه تعداد ۲ تا ۳ سرگرمی از بین سرگرمی‌های مورد تأیید کانون در نظر گرفته شده است. به یاری خدا افتتاح این کتابخانه‌های کلاسی در دهه مبارک فجر در استان‌ها و مدارس منتخب انجام می‌شود.

مدیرعامل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان با اشاره به افتتاح مراکز فرهنگی‌هنری گفت: گسترش و توسعه خدمات فرهنگی کانون در حوزه کودک و نوجوان از طریق افتتاح مراکز ثابت و سیار از اهداف مهم و سیاست‌های اجرایی کانون است که همواره مورد توجه مسئولان قرار دارد. دهه‌ی فجر امسال نیز فرصت مغتنمی است تا بهره‌برداری از مراکز فرهنگی در کنار سایر دستاوردهای دولت و ملت ایران، انجام شده و مراکز ثابت و سیار جدید به مجموعه مراکز کانون اضافه شوند. ضرورت دارد؛ بازتاب و پوشش خبری مناسب برای افتتاح مراکز در استان‌هایی که این برنامه را دارند مورد توجه قرار گیرد.

علامتی با اشاره به صندوق انقلاب و برگزاری جشن تکلیف‌های سیاسی برای رأی اولی‌ها گفت: پیشنهاد می‌شود در مراکز صندوقی نمادین با عنوان صندوق انقلاب، در دسترس اعضا قرار گیرد و اعضا بعد از روایت مربی درباره ارزش‌ها و آرمان‌ها و رویدادهای انقلاب، که همچنین ظلمی این روزها به کودکان غزه می‌شود، دلنوشته‌ها و یا پیام‌های انقلابی خود را با موضوع کودکان غزه، اراده، پیشرفت، سازندگی و امید، درون صندوق بیندازند.

وی با اشاره به پویش قصه‌گویی با موضوع «خاطرات انقلاب» گفت: ضمن برنامه‌ریزی اجرای فعالیت قصه‌گویی توسط مربیان و قصه‌گویان استان با موضوع اراده، پیشرفت و قصه‌هاو شورآفرینی انقلابی در جشن‌های مرکز و استان، برگزاری «پویش خاطرات انقلاب» را با دعوت از پدرها، مادرها، پدربزرگ‌ها و مادربزرگ‌هایی که در شکل‌گیری انقلاب اسلامی یا کمک‌های مردمی و ماجراهای محله و… در زمان به بار نشستن این انقلاب جاویدان نقش داشته‌اند، پیشنهاد می‌شود. همچنین انتظار می‌رود با توجه به ظرفیت‌های استانی به ثبت این خاطرات به عنوان ادبیات شفاهی انقلاب در قالب فیلم یا کتاب و با انتشار در فضاهای مجازی به نشر آن‌ها همت گمارده شود.

رئیس کمیته کودک و نوجوان ستاد مرکزی دهه فجر درباره روز ملی فناوری فضایی گفت: همزمان با ۱۴ بهمن روز ملی فناوری فضایی، که در روز شمار دهه فجر نیز به آن اشاره شده، مراکز کانون در سراسر کشور می‌توانند به صورت همزمان ضمن فضاسازی مراکز متناسب با موضوع فضا و فضانوردی و همچنین اقداماتی که در قالب بسته پیشنهادی ارسال شده‌، به معرفی فناوری فضایی در جهان و ایران و معرفی پیشرفت‌ها و دستاوردهای جمهوری اسلامی ایران در این حوزه اقدام کنند و ضمن اجرای برنامه‌های فرهنگی، هنری و ادبی به «روایت پیشرفت ایران» در این حوزه بپردازند.

علامتی با اشاره به کاروان «پیک امید انقلاب» گفت: در این‌برنامه پیشنهاد می‌شود، ماشین‌های سیار روستایی و شهری روز ۱۲ بهمن در حرکتی هماهنگ در سراسر کشور به روستاهای محروم و مناطق آسیب دیده حاشیه شهرها رفته و به اجرای برنامه‌های مختلف فرهنگی و هنری بپردازند. در این حرکت که با اهدای هدایای فرهنگی همراه است مربیان جشن آغاز دهه فجر را با کودکان و نوجوانان برگزار می‌کنند. در بخش پستی نیز همین جریان با ارسال هماهنگ بسته‌های پستی کتاب رخ خواهد داد و در کنار آن هر مربی برای عضوگیری جدید به یکی از روستاهای مناطق آسیب‌دیده و محروم که تا کنون جز اعضایش نبوده‌اند خواهد رفت. بدون شک مشارکت سازمان‌های عضو ستاد دهه فجر در پیشبرد مثبت این حرکت مؤثر است.

وی به مراسم غبارروبی مزار شهدا، دیدار با خانواده شهدا و جانبازان و ایثارگران و تجلیل از فرزندان آن‌ها اشاره کرد و گفت: تجلیل از فرزندان مدافع سلامت، مدافع حرم، شهدای مبارزه با آسیب‌های اجتماعی و یادمان شهدای کودک و نوجوان و… در برنامه‌های اجرایی مراکز و ادارات کل استانی قرار گیرد.

مدیرعامل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان همچنین به برگزاری مراسم کاشت نهال به یاد و نام شهدای انقلاب اسلامی اشاره کرد و گفت: در راستای مطالبه رئیس محترم جمهور و برنامه ایران سبز برنامه‌ کاشت نهال توسط اعضا و مربیان از برنامه‌های مهم این دهه است که به شکل خانوادگی و با همراهی والدین اعضا انجام می‌شود. پویش «خوانش کتاب» هم از جمله برنامه‌های جاری استان‌هاست که در حال حاضر در مراکز فرهنگی کانون در حال اجرا است. پیشنهاد می‌شود این پویش با موضوع کتاب‌های مرتبط با انقلاب اسلامی در ۴ بخش (۱۰۰ ثانیه با کتاب، روی خط کتاب، برایم بخوان و مسابقه عکاسی) پیگیری و اجرا شود و اعضا آثار خود را به شکل ویژه در صفحه‌های مجازی و صفحه استان در اپلیکیشن «شاد» انتشار دهند.

علامتی گفت: رونمایی از ۶ اثر تازه چاپ شده از زنده‌یاد نادر ابراهیمی با حضور همسر وی در کتابخانه مرجع کانون با حضور جمعی از هنرمندان، نویسندگان، شاعران، تصویرگران و اصحاب رسانه، کاشت نهال توسط مربیان و اعضا به همراه خانواده‌ها در راستای نهضت ایران سبز و دستور رئیس جمهور، راه‌پیمایی خودرویی و حضور در محل جلوس امام خمینی (ره) (حضور بچه‌ها در کنار خانواده‌ها)، تولید سرود با موضوع انقلاب، معرفی شخصیت‌ها و وقایع تأثیرگذار در پیروزی انقلاب اسلامی، برگزاری نمایشگاه کتاب با موضوعات مربوط به انقلاب اسلامی، دفاع مقدس و شخصیت‌های مرتبط از دیگر برنامه‌های ما هستند. ضمن این‌که برگزاری انواع پویش‌های فرهنگی با محوریت انقلاب، کودکان غزه، حادثه تروریستی کرمان، انتخابات و … هم از دیگر برنامه‌های کمیته کودک و نوجوان در دهه فجر هستند.

علامتی قله برنامه‌های امسال کمیته کودک و نوجوان ستاد مرکزی دهه فجر را راهپیمایی ۲۲ بهمن عنوان کرد و گفت: امکان عضویت رایگان در کانون پرورش فکری برای کودکان کار و آسیب‌دیده فراهم شده است. همچنین برای کودکان اتباع هم برنامه‌هایی داریم اما نه آنکه برنامه جدا و مستقل داشته باشیم. چون این موضوع نشان از تبعیض دارد. در مجموع سعی داریم در برنامه‌ها از حضور کودکان اتباع هم بهره مند شویم.

در پایان این‌نشست از پوستر کمیته کودک و نوجوان ستاد مرکزی دهه فجر رونمایی شد.