به گزارش خبرنگار مهر، جلسه ۱۳۷ مجمع هیأت حمایت از کرسیهای نظریه پردازی نقد و مناظره با حضور آیت الله رشاد، روز دوشنبه ۲۱ اسفندماه در محل فرهنگستان علوم جمهوری اسلامی تشکیل شد.
در این جلسه که با حضور آیت الله علیاکبر رشاد رئیس هیأت حمایت از کرسیها، برگزار شد، دبیر جدید این هیأت معرفی گردید.
آیت الله رشاد با عنوان اینکه هیأت حمایت از کرسیها نیاز به تجدید حیات و نفسگیری برای ادامه فعالیت دوباره دارد، گفت: سالهای خیلی دور ایام حج تمتع در سرزمین وحی با جمعی از دوستان ۴۵ آفت علم را در چارچوب ۷ دسته توضیح دادم که بعدها به تفصیل در کتاب فلسفه علم دینی چاپ شد. در آنجا به خوبی بیان شده که دانشگاهها و حوزههای علمیه با چه آفات فرهنگی، اجتماعی و روانشناختی و … مواجه هستند.
عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی با بیان اینکه هیأت حمایت از کرسیها دوباره به خانه اولیه خود یعنی فرهنگستان علوم بازگشت، افزود: با پیگیریهای جناب آقای دکتر مخبر اقدامات خوبی برای احیای هیأت برداشته شده اما به هر حال امکانات محدود است و باید تقویت شود و همه دستگاههای دخیل بایستی کمک کنیم تا نفسگیری برای ادامه فعالیت جدی هیأت حمایت از کرسیها محقق شود. اگر تشکیلاتی نیاز به نیرو و امکانات دارد و کمبود امکانات در این بخش باید به زودی مرتفع شود.
لازم به ذکر است دکتر خدابخش احمدی در این مراسم حکم خود را از آیتالله علیاکبر رشاد دریافت کرد.
در بخشی از حکم ایشان آمده است:
نظر به سوابق و صلاحیتهای مدیریتی جنابعالی و موافقت ریاست محترم فرهنگستان علوم جمهوری اسلامی، بهموجب این حکم بمدت دو سال، به عنوان «دبیر هیأت حمایت از کرسیهای نظریهپردازی، نقد و مناظره» منصوب میشوید.
اهم وظایف دبیر عبارتند از:
یک) تنظیم برنامهی سالانهی هیأت حمایت از کرسیها، و ارائهی آن جهت تصویب.
دو) اتخاذ تدابیر لازم برای تحقق اهداف، وظایف و برنامههای مصوب.
سه) تهیّهی پیشنویس دستور جلسات «مجمع هیأت» و «شورای اندیشهورزی و راهبری دبیرخانه»، ثبت و پیگیری تصمیمات و مصوبات آنها.
چهار) اتخاذ تدابیر لازم جهت تشکیل مضبوط، منظم و مؤثر جلسات کرسیها و اخذ مصوبه راجع به تصمیمات شوراهای تخصصی حسب مورد.
پنج) نظارت بر حسن جریان امور واحدهای دبیرخانه و هدایت عمومی فعالیت کمیتههای دستگاهی و فرادستگاهی، و ارائهی گزارش متناوب آن به مجمع هیأت حمایت.
شش) ارزشیابی متناوب پیشرفت امور کرسیها، و آسیبشناسی و ارائهی راهکارهای مناسب، برای اصلاح و ارتقای آنها.
هفت) تدبیر و تلاش پیوسته در جهت تحقق حمایتهای علمی، مادی و معنوی مؤثر از صاحبنظرانی که کرسی علمی موفق برگزارکردهاند.
هشت) برقراری ارتباط روشمند و فعال با نهادها و مجامع علمی ذیدخل و ذیربط، در جهت همافزایی و بهرهبرداری از ظرفیتهای آنها برای تحقق اهداف و وظایف هیأت حمایت و
توسعهی فعالیتهای آن.
نه) برنامهریزی و اتخاذ تدابیر لازم در جهت شناسایی فعال نظریهها و نوآوریهای علمی و جلب نظر صاحب نظران واجد صلاحیت در داخل و خارج کشور برای برگزاری کرسی علمی.
ده) تدبیر و تلاش مؤثر برای اعتبارافزایی حقوقی، و ارتقای منزلت ملی هیأت، و تقویت نقش کرسیهای علمی، در فرایند تولید علم و توسعهی نظریهپردازی و نوآوری و بسط نهضت
نرمافزاری و نشاط علمی در کشور.
یازده) برنامهریزی و پیگیری اجرایی انعکاس مناسب، مؤثر و فرهنگساز فعالیتهای هیأت حمایت، از طریق رسانههای داخلی و خارجی، و بازخوردسنجی فعالیتهای هیأت.
دوازده) تنظیم و ارائهی متناوب گزارش پیشرفت برنامهها و فعالیتها به مجمع هیأت و تدوین کارنامهی سالانه و ادواری جهت انعکاس به مبادی ذیربط و ذیدخل در کشور.
با توجه به گذشت دورهای ممتد از تأسیس و فعالیت هیأت و ضرورت تحول و ارتقا آن، شایسته است با بهرهبرداری از پیشنویس تهیه شده و مشورت با رؤسای کرسیها و
مسؤولین کمیتههای دستگاهی، و نیز صاحب نظران دغدغهمند، طرح تحول و ارتقا هیأت را تهیه و جهت طی تشریفات و تصویب آن آماده فرمائید.
فرصت را مغتنم شمرده از خدمات ارزشمند استاد محترم جناب حجت الإسلام والمسلمین بهجتپور (حفظه الله و وفقه لمرضاته) در دورهی تصدی دبیری هیأت صمیمانه قدرشناسی
میکنم.
وَفِّقنا اللهم لِما تُحبُّ و تَرضی، و لا تجعلنا مِن الّذین یَحسَبون أنّهم یُحسِنون صُنعاً، واهدِنا إلیالسّداد، فأنّک خیرُ موفِقٍ و هاد.