به گزارش خبرگزاری مهر، سیدحسین حسینی، رییس سازمان شیلات ایران در گفتوگویی رادیویی گفت: تمامی فعالیتهای کشاورزی، مردمی محسوب میشود و لازم است مشارکت مردم از محل تصمیم سازی خوشه تولید و بازار رسانی دیده شود.
وی افزود: علاوه بر افزایش تولید، باید به مولفههایی چون پایداری، تابآوری و خوداتکایی با مشارکت مردم توجه شود. برنامه داریم که با مشارکت بهره برداران، همکاران مردمی ترویج (گروه همت) و تشکلهای مرتبط از اردیبهشت ماه سال جاری، شناسنامه دار کردن مزارع آبزی پروری را آغاز کنیم.
حسینی به جذب سرمایه گذاری در حوزه شیلات و آبزی پروری اشاره کرد و گفت: جذب سرمایه سال گذشته رقمی معادل ۲۰ هزار میلیارد تومان بود که ۹۵ درصد آن از آورده مردمی بود.
وی تصریح کرد: این سرمایه گذاری از ۲.۲ همت به ۱۱.۸ همت در سال ۱۴۰۱ رسید و در سال گذشته رکورد ۲۰ هزار همتی را پشت سر گذاشت که این اعداد نشانگر آن است که مشارکت مردمی خواهد توانست انقلاب بزرگی در حوزه آبزی پروری داشته باشد.
افزایش ۱۵۰ هزارتنی تولیدات شیلاتی تا پایان سال جاری
رییس سازمان شیلات ایران از تبدیل ۱۵ هزار چاه کشاورزی به مزارع آبزی پروری خبر داد و گفت: حدود ۵۰۰ هزار چاه کشاورزی در کشور وجود دارد و از آنجایی که مطابق پیش بینیهای سازمان خواروبار جهانی، آب، کالای یک بار مصرف نیست در برنامه داریم که تا پایان سال جاری ۱۵ هزار چاه کشاورزی را به مزارع آبزی پروری تبدیل کنیم که بدین ترتیب، میزان تولید ۱۰۰ هزار تن افزایش خواهد یافت.
حسینی تجهیز مزارع آبزی پروری به ادوات مکانیزه به ویژه نانو حباب را از دیگر اقدامات مؤثر در سال جاری برشمرد و گفت: با افزایش تولید دو برابری آبزیان در این مزارع، تولید ۵۰ هزار تن دیگر افزایش خواهد یافت.
وی ادامه داد: ایجاد بازارگاه های تخصصی در حوزه آبزیان و عرضه مستقیم از مزرعه تا سفره، تنوع گونهای و عرضه فراوردههای جدید آبزیان از دیگر مواردی است که برای افزایش گِرم پروتیئن سفرههای مردم مؤثر است.