به گزارش خبرنگار مهر، مجیدرضا خاکی، سخنگو انجمن واردکنندگان برنج ایران با اشاره به پایان بلاتکلیفی فعالان این حوزه در ارتباط با سیاستهای دولت در قبال واردات برنج گفت که بازگشت این کالا به فهرست کالاهای مشمول ارز ترجیحی و همچنین از سرگیری تخصیص ارز برای این کالا بعد از چندین ماه انتظار، به تنزل سطح انتظارات تورمی از بازار هر دو کالای برنج وارداتی و برنج ایرانی کمک مؤثری خواهد کرد.
خاکی با اعلام این مطلب افزود: شانزدهم اردیبهشت خبری منتشر شد مبنی بر اینکه برنج به لیست کالاهای مشمول دریافت ارز ترجیحی در سال ۱۴۰۳ اضافه شد.
وی با اشاره به اینکه انجمن تلاش دارد علاوه بر تنظیم بازار برنج، انتظارات و دغدغههای تأمین کنندگان این کالای اساسی را انعکاس دهد، ادامه داد: انجمن واردکنندگان برنج ایران، طی این مدت بارها از طریق مکاتبه و جلسات رسمی و غیررسمی با متولیان دولتی این حوزه درباره وضعیت بلاتکلیف بازار و عواقب ابهام درباره سیاستهای آتی دولت، هشدارهایی را مطرح کرد و این رویه تعاملی در نهایت به مصوبه اخیر هیأت وزیران و اقدامات بعدی دستاندرکاران امر منتهی شد.
خاکی تصریح کرد: ادامه بلاتکلیفی چند ماهه فعالان واردکننده برنج در مورد سیاستهای ارزی دولت میتوانست علاوه بر بازار برنج وارداتی، بازار برنج داخلی را نیز تحت تأثیر قرار دهد. به این ترتیب هیأت وزیران در مصوبه جدیدی، لیست کالاهای اساسی مشمول ارز ۲۸۵۰۰ تومانی را تکمیل کرده و برنج را نیز به آن افزود.
سخنگوی انجمن واردکنندگان برنج ایران با اشاره به ازسرگیری صدور نظر دستگاه و تخصیص ارز به منظور تسویه مطالبات چندین ماهه واردکنندگان برنج گفت: اکنون با اعمال این گشایش از سوی وزارت جهاد کشاورزی و خروج بازیگران بازار برنج از بلاتکلیفی، میتوان انتظار داشت که هیجان قیمتی نیز در بازار این کالای استراتژیک فروکش کند و تعادل مطلوب حاکم شود.