به گزارش خبرگزاری مهر، با جدی شدن تعلیق همکاری دانشگاههای خارجی با مؤسسات علمی و دانشگاهی در اراضی اشغالی در پی خیزش اعتراضی جنبشهای دانشجویی در آمریکا و به دنبال آن در سرتاسر جهان، اینک، کارشناسان اقتصادی صهیونیستی زنگ خطر تبعات سنگین کاهش سرمایه گذاری در حوزه فناوری در فلسطین اشغالی را به صدا درآوردهاند.
در شرایطی که تل آویو در پی حملات موشکی حزب الله در شمال و مقاومت فلسطینی در جنوب فلسطین اشغالی با بحران فزایندهای گریبانگیر است، فشار جنبشهای دانشجویی و نخبگان فرهنگی در دانشگاههای آمریکا و جهان موجب شده تا مدیران دانشگاهی در آمریکا اقدام به تعلیق همکاری با مؤسسات صهیونیستی کنند و این امر، به اذعان رسانههای صهیونیستی ضربه اقتصادی دیگری به اقتصاد بحران زده این رژیم تحمیل کرده است.
در همین ارتباط، روزنامه اقتصادی عبری زبان «گلوبس» در گزارشی آماری با اشاره به سهم ۲ تا ۳ درصدی سرمایه گذاری دانشگاههای خارجی در حوزه فناوری در این رژیم نسبت به پیامدهای سنگین قطع سرمایه گذاری مؤسسات علمی و دانشگاهی در آمریکا و اروپا هشدار داد.
در همین راستا و در ادامه اعتراضات و تحصن دانشجویان آمریکایی در فشار به تعلیق همکاری دانشگاههای معتبر آمریکایی با مؤسسات صهیونیستی، اینک دانشگاههای معتبری مانند دانشگاه هاروارد، جونز هاپکینز و مینه سوتا آمریکا در برابر خواستههای دانشجویان و نخبگان علمی تن به مذاکره با انجمنهای دانشجویی و بررسی تعلیق موقت همکاری با مؤسسات علمی صهیونیستی دادهاند.
هرچند نشریه گلوبس در گزارش خود مدعی شد که تعلیق همکاری دانشگاههای آمریکایی با دانشگاههای صهیونیستی را دشوار است، اما هشدار قانون گزاران اقتصادی و تحلیلگران مطرح در اراضی اشغالی گویای نگرانی جدی در محافل اقتصادی صهیونیستی است.
به گزارش المیادین، دانشگاههای معتبر آمریکایی دارای صندوقهای سرمایه گذاری با حجم میلیاردها دلار اعتبار و موجودی گستردهاند و بخشی از این داراییها از جمله ۲۰ درصد در منابع سرمایه گذاری جایگزین از جمله در حوزههای ویژه و املاک، کالاها، مسائل غیرمترقبه در اراضی اشغالی سرازیر و تأمین مالی میشود.
زیانهای سنگین اقتصادی مراکز علمی رژیم صهیونیستی از جنگ غزه
به نوشته گلوبس، هیأتهای سرمایه گذاری در دانشگاههای آمریکا که به عنوان صندوقهای وقف شناخته میشوند، بخشی از سرمایه مدیریت شده خود را در اراضی اشغالی سرمایه گذاری میکنند و به ادعای «زیو هولتزمن»، بنیانگزار صندوق سرمایه گذاری «جیزا» در این رژیم، این صندوقهای سرمایه گذاری بین ۲ تا ۳ درصد از کل سرمایه خارجی وارد شده به فناوری اسرائیل را تشکیل میدهند.
بر اساس برآوردهای پایگاه خبری «کریمسون» دانشگاه هاروارد برای سال ۲۰۲۰، حدود ۲۰۰ میلیون دلار به طور مستقیم از طرف دانشگاه در شرکتهای صهیونیستی سرمایه گذاری شده است.
از سوی دیگر، دانشجویان معترض دانشگاه مینه سوتا در اعتراض به همکاری این دانشگاه با مؤسسات صهیونیستی در خبری فاش ساختند که این دانشگاه ۲.۴ میلیون دلار در شرکتهای فناوری صهیونیستی و بورس تل آویو سرمایه گذاری کرده است.
نشریه اقتصادی گلوبس به نقل از هولتزمن، کارشناس اقتصادی در اراضی اشغالی گفت: «اقدام احتمالی دانشگاههای (آمریکا) ضد اسرائیل میتواند آسیب شدیدی به اسرائیل وارد کند، زیرا این دانشگاهها نه تنها تمثیلگر مؤسسات سرمایهگذاری بزرگی (در آمریکا) هستند، بلکه آنها میتوانند پیشتاز کارزاری جریان ساز ضد منافع اسرائیل مبدل شوند.»
پیشتر نیز، «امیر یارون»، رئیس بانک مرکزی صهیونیستها در آماری با هشدار به خالی شدن خزانه این رژیم در تأمین هزینههای نظامی در آینده نزدیک اذعان کرد که هزینه جنگ غزه تا سال ۲۰۲۵ بالغ بر ۲۵۰ میلیارد شِکِل (حدود ۷۳ میلیارد دلار آمریکا) خواهد بود و خزانه این رژیم از تأمین هزینههای امنیتی و نظامی ناتوان خواهد بود.