خبرگزاری مهر -گروه هنر-عطیه مؤذن؛ «هفت روز سیما» عنوان یک بسته خبری-تحلیلی است که در پایان هر هفته به بازخوانی متن و حاشیه اتفاقات خبری صدا و سیما و شبکه نمایش خانگی میپردازد. همچنین در این بسته، نیمنگاهی هم به شایعات و اخبار غیررسمی داریم و در تلاش هستیم در کوتاهترین زمان ممکن از مهمترین اخبار هفته در تلویزیون و شبکه نمایش خانگی باخبر شوید.
امروز پنجشنبه ۱۰ آبان میتوانید با شماره ۱۷۲ بسته خبری «هفت روز سیما» همراه شوید.
چهره هفته؛ رامبد جوان
رامبد جوان که این روزها فیلم «زودپز» را در حال اکران دارد قرار است دوباره به برنامه سازی برگردد اما این بار نه با «خندوانه» و نه در تلویزیون بلکه قرار است مجموعهای با نام «کارناوال» را در شبکه نمایش خانگی بسازد.
او جزئیاتی از ساخت این مجموعه را در رادیو نمایش مطرح کرد که یک اثر رقابتی با مدل استعدادیابی است و ویژگی خاص این رقابت این است که میان حرفهای ها رخ میدهد.
گفتگوی رامبد جوان درباره این برنامه یک بار دیگر نام «خندوانه» را به میان کشید و او را در صدر رسانهها قرار داد. برنامهای که در هفت فصل از شبکه نسیم پخش شد و توانست به همراه «دورهمی» این شبکه را در میان انتخابهای اصلی مخاطبان قرار دهد.
یکی از چهرهها یا شخصیتهای ثابت برنامه «خندوانه» جناب خان است که حالا بعد از مدتها قرار است این کاراکتر به تلویزیون بازگردد با صداپیشگی خود محمد بحرانی اما در برنامهای غیر از «خندوانه».
رامبد جوان در کارگردانی و برنامه سازی معمولاً سعی کرده به شیوههای خلاقانه ای پیش برود. «خندوانه» اگرچه گاه افول هم داشته است اما توانست جایگاه خود را در میان مخاطب تثبیت کند و حالا باید دید او برنامه جدیدش «کارناوال» را چگونه تولید خواهد کرد و چقدر مخاطب خواهد داشت. به ویژه که پیش از این یک تجربه ناکام هم در شبکه نمایش خانگی دارد که مجموعه نمایشی «مردم معمولی» بود و حالا پروژه تازه او میتواند فرصت جدیدی برایش باشد.
اتفاق ویژه؛ بازگشت جام جم
شاید بتوان در دوره حضور پیمان جبلی رئیس صداوسیما دو برنامه را به عنوان مهمترین برندهای تلویزیونی نام برد که یکی «شیوه» و دیگری «جام جم» است و هر دو تلاش کردند تا در برنامه «گفتگو» را به یک اصل و اساس بدل کنند، به ویژه گفتگویی که با حضور مخالف، منتقد تلویزیون و به اصطلاح غیرخودیها و دیگرانی خارج از گعده تلویزیون و رسانه ملی صورت میگرفت. این برنامهها گاه به دلیل حضور همین افراد و حرفهای جنجالی روی آنتن دچار حواشی و توقفهایی هم شده اند که بارها شائبه توقیف آنها را پیش آورده است.
در مورد «جام جم» شائبه توقیف خیلی پررنگتر شد چراکه در یک بازه چند ماهه نتوانست به آنتن برسد. این برنامه سال گذشته با اجرای احمد موسوی صمدی به صورت هفتگی و زنده از شبکه یک سیما پخش شد و در هر قسمت موضوعات چالشی نسبت به خود رسانه ملی را سوژه بحث قرار داد. نکته مهم آن هم انتخاب و دعوت از مهمانان بود که حضور دو طرف موافق و مخالف را فراهم میکرد و باعث شد بحثهایی جدی روی آنتن دربگیرد. مباحثی که بیشتر آنها به نقد رسانه ملی در همه ابعاد میپرداخت و از تولید تا پخش و از حضور چهرهها تا غیبت آنها و بودجه و … را شامل میشد.
با این حال سعه صدر مدیران تلویزیون به گونهای بود که حداقل این نقدها را در این یک برنامه تحمل میکردند و هر بار برنامهای با نقدهای تند و تیزتر شاهد بودیم.
حال باید دید فصل جدید برنامه با همان فرمان و سیاستگذاری پیش میرود یا ممکن است در فصل جدید محافظه کاری را پیشه کند. اتفاقی که انتظار میرود نسبت به هر دو برنامه «شیوه» و «جام جم» پی گرفته شود. از این رو امیدواریم با پخش نامنظم «شیوه» که میتواند شائبه تعطیلی را پررنگ کند مواجه نباشیم.
نکته هفته؛ یک بیانیه درباره شبکه نمایش خانگی
این هفته بیانیهای نسبت به شبکه نمایش خانگی منتشر شد که از طرف مجمع تحلیلگران رسانههای صوت و تصویر فراگیر بود که شاید هنوز برای مخاطب چندان شناخته شده نباشد.
این مجمع در بیانیهای که آن را سالانه دانسته بود به نقاط قوت و ضعف شبکه نمایش خانگی اشاره کرده و به مفاهیم، مضامین و محتوایی که از طریق محصولات شبکه نمایش خانگی به مخاطب انتقال داده میشود به صورت محوری ارجاع داده بود. به طور مثال هم به توجه آثار به خانواده و ارزشهای خانواده و هم به نکات منفی از جمله عادی سازی طلاق، صحنههای خشونت آمیز و شوخیهای ناهنجار اشاره شده بود که البته این مثالها بدون نام از سریال یا برنامهای آمده بود.
با توجه به اینکه اسمی هم از محصول خاصی برده نشد میتوان فهمید نگاه و رویکرد مجمع بیشتر مثبت است. با این حال خوب بود از آثار موفق شبکه خانگی نام برده شود تا دیگر محصولات هم بتوانند با این استانداردها حرکت کنند.
همچنین مجمع میتواند براساس محتوایی که عرضه میکند نوعی آمار هم برای مخاطبانش منتشر کند تا رصد و آنالیز کاملتر و دقیقتری را نسبت به محتوای عرضه شده در شبکه نمایش خانگی در دسترس مخاطب قرار داده باشد.
در میان اعضای حقوقی مجمع نامهای مختلفی از ارگانها و نهادها آمده است و حتماً اتفاق خوبی است که نهادهای مختلف در کنار هم جمع شده و به دور از نگاههای کلیشهای، فرمایشی و دستوری، رویکردی تحلیلی و آماری نسبت به محتوایی داشته باشند که این روزها در دسترس غالب افراد جامعه قرار دارد.
پیشنهاد هفته؛ پخش سریالی درباره یک حادثه تروریستی
این هفته خبری از سریال «روز خون» منتشر شد که با محور حادثه شاهچراغ به تولید رسیده و قرار است در آستانه این حادثه تروریستی هفته دیگر از تلویزیون به پخش برسد.
سریال «روز خون» به کارگردانی حمیدرضا همتی و تهیهکنندگی مرتضی رضایی ساخته شده است و جزو سریالهای استانی به شمار میرود.
این مجموعه از شنبه ۱۲ آبان هر شب ساعت ۲۲:۱۵ روی آنتن شبکه یک سیما میرود و جایگزین سریال «هشتپا» خواهد شد.
این سریال تلاش داعش برای حمله تروریستی و سوءاستفاده گروههای خرابکار از فضای ناامن است که پیگیری و تلاش نیروهای امنیتی برای کشف معمای حادثه تلخ شاهچراغ را به تصویر میکشد.
حمید ابراهیمی، اشکان هورسان، علیرضا مهران، مهدی صبایی، محمد فیلی، آزیتا ترکاشوند، بهروز تشکر، حدیثه تهرانی، محمدعلی سلیمان تاش، حبیب بختیاری، بهروز قادری و … بازیگران اصلی سریال «روز خون» هستند.