۲۹ شهریور ۱۴۰۳، ۱۸:۲۴

هفت روز سیما در مهر؛

برکناری عجیب مجری تلویزیون/ عروسی به صرف خون و گردن زنی

برکناری عجیب مجری تلویزیون/ عروسی به صرف خون و گردن زنی

حواشی سریال «داریوش» و سکوت کارگردان، برکناری عجیب سیدحسین حسینی، شروع سریال «گردن زنی» با صحنه های عیان خشونت و راه اندازی رادیو تبیین نکات مهم اخبار این هفته بود.

خبرگزاری مهر -گروه هنر-عطیه مؤذن؛ «هفت روز سیما» عنوان یک بسته خبری-تحلیلی است که در پایان هر هفته به بازخوانی متن و حاشیه اتفاقات خبری صدا و سیما و شبکه نمایش خانگی می‌پردازد. همچنین در این بسته، نیم‌نگاهی هم به شایعات و اخبار غیررسمی داریم و در تلاش هستیم در کوتاه‌ترین زمان ممکن از مهمترین اخبار هفته در تلویزیون و شبکه نمایش خانگی باخبر شوید.

امروز پنجشنبه ۲۹ شهریور می‌توانید با شماره ۱۶۶ بسته خبری «هفت روز سیما» همراه شوید.

چهره هفته؛ هادی حجازی‌فر

شاید جزو آن دسته از مخاطبانی باشید که هنوز «داریوش» را ندیده اید. سریالی که تا قبل از پخش، مخاطب برای تماشای آن لحظه شماری می کرد. به ویژه که یک گروه درجه یک پشت این کار بودند که از تهیه کننده و کارگردان تا بازیگران نام «پوست شیر» را تداعی می کرد که تقریباً در سال های اخیر پربیننده ترین مجموعه شبکه نمایش خانگی لقب گرفت و هر هفته مخاطبان زیادی این مجموعه را می دیدند و نقد و نظر و تحلیل و بازخورد دریافت می کرد.

«داریوش» اما درست برعکس شد. قسمت اول کمی در ذوق مخاطبی زد که با علاقه به تیم «پوست شیر» به سراغ این مجموعه آمد. قسمت های بعد هم قصه نتوانست کشش چندانی برای مخاطب داشته باشد. شاید بیشترین دلیل تماشای این سریال توسط مخاطبان ترکیب حضور بازیگران باشد که به واسطه آنها داستان را پیگیری کنند. این دومین سریال هادی حجازی فر بعد از «عاشورا» محسوب می شود اما خودش هم کنشی نسبت به این سریال ندارد. هفته گذشته ویدئویی از سحر دولتشاهی بسیار فراگیر شد و حکمی که غیر از عوامل سازنده، خود بازیگر را هم مسئول این ویدئو دانسته بود واکنش های زیادی گرفت. این هفته هم علی سرتیپی از طرف پلتفرم پخش کننده یعنی فیلم نت گفت و گویی داشت و در بخشی از صحبت‌هایش هم به این ویدئو پرداخته بود. با این حال هنوز هم واکنشی از طرف حجازی فر ندیده ایم. او فعلاً سکوت کرده است و تا اینجا «داریوش» بیشتر از قصه و داستان به دلیل حواشی مورد توجه قرار گرفته است. البته از جمع بازیگران چهره این سریال هم محسن قصابیان بیشتر دیده شده و هنرمندانه‌تر ظاهر شده است.

حواشی هفته؛ سیاست تلویزیون درباره اقتدار ملی

طی چند روز اخیر واکنش های مختلفی از طرف رسانه ها، چهره های فرهنگی و سیاسی و اجتماعی و فضای مجازی به یک تصمیم صداوسیما در شبکه های اجتماعی فراگیر شده است. تصمیمی که باعث شد فعلاً سیدحسین حسینی مجری برنامه های مطالبه گرانه و اجتماعی سیاسی تلویزیون مدتی از برنامه «به افق فلسطین» تعلیق شود.

دلیل این تعلیق البته آنقدر عجیب بود که بسیاری ابتدا فکر کردند ماجرا یک شوخی مجازی است که براساس آن یک مجری تلویزیون به دلیل حمایت از کشورش از برنامه ای کنار گذاشته شود! ماجرا اما واقعیت دارد و کمدی نیست. سیدحسین حسینی چندی پیش به دلیل واکنش به یک مجری دیگر و در کشوری دیگر که سخنانش در بردارنده مواضعی توهین برانگیز نسبت به کشورمان بود، از اجرای «به افق فلسطین» کنار گذاشته شد. او در پاسخ به مجری آذربایجان که گفته بود ایران برای آنهاست اینطور جواب داده بود: «اگر به برخی چیزی نگویی وهم برشان می‌دارد. مجری باکو گفته بود کل ایران برای ماست! قبلاً هم می‌گفتند آذربایجان و اردبیل برای ماست، الان می‌گویند کل ایران! مجری تلویزیون باکو بداند که اگر ایران عزیز اراده بکند ما به زودی گزارش وضع هوای آذربایجان شمالی را هم در تلویزیون جمهوری اسلامی پخش می‌کنیم!»

همین جملات باعث شد تا او از چندی پیش روی آنتن نباشد. پیمان جبلی رئیس صداوسیما نیز در واکنشی درباره این اتفاق در توضیحاتی کلی درباره این اتفاق گفت: فارغ از محتوایی که درباره آن صحبت شده حتماً در دفاع از تمامیت ارضی و میهن عزیزمان و ایستادگی در مقابل هرگونه یاوه سرایی که عناصر معاند این کشور ابراز می کنند، سیاستگذاری محتوایی در رسانه ملی به صورت متمرکز انجام می شود. منطبق با ابعاد هر موضوع تصمیم گیری شده و برنامه سازان، تهیه کنندگان و مجریان تابع این سیاست های متمرکزی هستند که در رسانه ملی وضع می شود.

جبلی در ادامه گفت: در مورد موضوعات راهبردی و سیاست خارجه، باید تابع این سیاستگذاری مرکزی باشند. همه عزیزان تابع هستند و هیچ مشکلی هم وجود ندارد.

این سخنان بیش از اینکه البته دفاع رسانه ملی از تمامیت ارضی و میهن عزیزمان را نشان دهد با برکناری مجری تلویزیون واکنشی معکوس بوده است و عجیب است که هنوز هیچ خبر رسمی درباره بازگشت مجری تلویزیون به برنامه مطرح نشده است!

هشدار هفته؛ عروسی به صرف خون و قتل و گردن زنی

قسمت اول «گردن زنی» این هفته در شبکه های اجتماعی پخش شد. سریالی که همان قسمت اول و در میانه یک عروسی مخاطب را بیشتر از لذت عروسی، مهمان دعوا، صحنه های خشن و خون و خون پاشی های یک قتل کرد و تقریباً از نمایش هیچ چیز هم ابا نداشت. از خشونت های فیزیکی و باز هم دعواهای نمایشی و فایت های زیرزمینی تا تصویر مصرف مواد و دیگر خشونت های عیان.

اگرچه این سریال با رده بندی سنی ۱۶ سال ارایه شده بود اما در کشوری که رده بندی سنی هنوز خیلی فرهنگ سازی نشده است نمایش این میزان از خشونت در سریال ها شاید چندان منطقی نباشد. حتماً انتظار نیست بدمن های سریال به سبک شخصیت منفی های سریال های تلویزیونی صرفاً چهره خلاف داشته باشند اما این سریال تنها در یک قسمت پر بود از صحنه هایی که می توانست در جامعه پر التهاب و تنش زای امروز بیشتر به ترویج خشونت دامن بزند.

برخی در فضای مجازی به قسمت اول سریال واکنش های منفی نشان داده اند و در حالیکه در انتظار یک سریال خانوادگی بوده اند از آزار روحی آن نوشته اند. حال باید دید سریالی که در شروعش با قتل و دعوای زیرزمینی و خون پاشی های غیرمتعارف کارش را شروع کرده است در ادامه چطور پیش می رود.

مرور رادیو در هفته؛ یک نکته درباره رادیو تبیین

چند باری در همین گزارش ها و حتی گزارش های مستقل به تلاش های رادیو و معاونت صدا برای راه اندازی رادیوهای مناسبتی اشاره کرده ایم. رادیو محرم، رادیو اربعین، رادیو انقلاب و برخی رادیوهای دیگر که در ایام مناسبت های ملی و مذهبی می تواند متمرکز روی یک موضوع فعالیت کند. مثلاً رادیو اربعین عمده فعالیتش را هر ساله می برد به سمت اطلاع رسانی درباره پیاده روی اربعین تا مخاطبی که قصد سفر به کربلا دارد بهتر و در برنامه های مشخص تر بتواند نیازهایش را برطرف کند.

رادیو تبیین از ۱۷ شهریور راه اندازی شد اما فلسفه و ضرورت راه اندازی این شبکه شاید هنوز به اندازه دیگر رادیوهای مناسبتی برای مخاطب پرزنت نشده باشد. به طور مثال آیا مخاطب با دیدن این نام بیشتر ترغیب می شود و تصمیم می گیرد برنامه های رادیو تبیین را گوش کند؟ یا «جهاد تبیین» قرار است تلنگری برای مدیران تلویزیون باشد تا بدانند چطور تفکر و اندیشه درباره موضوعات مورد نظر را در برنامه های روتین مخاطب بگنجانند؟ قطعاً اگر این فضا در همه برنامه ها جاری و ساری بود درصد بیشتری از مخاطبان در معرض آن قرار می گرفتند.

نکته ای که طرح شد صرفاً یک طرح مساله است که لزوماً نگاه انتقادی ندارد و شاید تجربه راه اندازی رادیو تبیین بازخوردهای بسیار مثبتی هم دریافت کرده باشد. با این حال فلسفه جهاد تبیین تمرکز روی روشنگری و آگاه سازی عمومی به گونه ای است که خود بتواند با جنگ نرم مقابله کند و احتمالاً قرار نیست اینقدر عیان برنامه ها را خط کشی کند.

کد خبر 6230450

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha

    نظرات

    • ۱۸:۵۱ - ۱۴۰۳/۰۶/۲۹
      4 0
      هفت روز سیما یا رپورتاژ سریال های خانگی؟!! سریال هایی که دیگه واقعا بوی تعفنشون در اومده...
    • IR ۰۹:۰۸ - ۱۴۰۳/۰۶/۳۰
      3 0
      حس وطن دوستی مجری محترم قابل تقدیر است اما وقتی در کشور هرکسی اعم از متخصص وغیره در خارج از حیطه صلاحیتی خودش اظهار نظر میکتد بر این مجری باغیرت ایراد نگیرید