به گزارش خبرگزاری مهر، در نشستی که با حضور مدیر کل فرآوردههای غذایی سازمان غذا و دارو و عبدالعظیم بهفر معاون غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی مشهد، بر ضرورت بهکارگیری ادبیات مشترک در نظارتهای غذایی و شناسهگذاری محصولات غذایی بهمنظور افزایش شفافیت، ردیابی دقیقتر و ارتقای ایمنی تأکید کرد و از ضرورت تطبیق همه متولیان حوزههای مختلف با این اقدام سخن گفت.
در این نشست روند نظارت بر فرآوردههای غذایی در استان خراسان رضوی توسط معاون غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی مشهد به طور مفصل مورد بررسی قرار گرفت.
بهفر ضمن ارزیابی و تحلیل نرم افزارهای نظارتی موجود، از مقامات استانی خواست که در راستای اجرای دقیق و مؤثر نظارتها اطلاعات بیشتری را ارائه دهند.
وی در این جلسه به یکی از اقدامات کلیدی برای بهبود نظارتها اشاره کرد و آن را «شناسه گذاری فرآوردههای غذایی» دانست.
او افزود: این سیستم امکان شفافیت بیشتر در زنجیره تأمین و توزیع محصولات غذایی را فراهم میآورد و میتواند به طور چشمگیری در ارتقای ایمنی و کاهش خطرات ناشی از مشکلات تولید یا توزیع تأثیرگذار باشد.
معاون غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: فرآوردههای غذایی باید دارای شناسهای باشند که اطلاعات دقیقی درباره تولیدکننده، تاریخ و مکان تولید، و دیگر ویژگیهای مهم فرآورده در آن گنجانده شود. این شناسهها به ویژه در مواقعی که نیاز به فراخوان یا بررسی سریع محصولات به وجود میآید، میتوانند به عنوان ابزاری قوی برای ردیابی و کنترل کیفیت در سطح گسترده عمل کنند.
وی همچنین بر اهمیت ایجاد یک «ادبیات مشترک» در میان نهادهای نظارتی و سازمانها تأکید کرد.
بهفر در آخر خاطر نشان کرد که: هماهنگی و استانداردسازی روشهای نظارتی باعث میشود تا فرآیندهای نظارت به طور مؤثر تری در تمامی سطوح اجرایی به کار گرفته شوند. همچنین از مدیران دانشگاه علوم پزشکی مشهد خواست که با همکاری بیشتر و فعالتر با سازمان غذا و دارو، در راستای بهبود مستمر روندهای نظارتی و ارتقای استانداردهای ایمنی، گامهای مؤثری بردارند.