کتاب «آنچه ما را انسان می‌کند» نوشته ویکتور دی.اُ.سانتوس با ترجمه حسین شیخ‌رضایی توسط انتشارات فاطمی منتشر و راهی بازار نشر شد.

به گزارش خبرنگار مهر، کتاب «آنچه ما را انسان می‌کند» نوشته ویکتور دی.اُ.سانتوس به‌تازگی با ترجمه حسین شیخ‌رضایی توسط انتشارات فاطمی منتشر و راهی بازار نشر شده است. این‌کتاب یکی از عناوین مجموعه «کتاب‌های طوطی» است که واحد کودک و نوجوان انتشارات فاطمی چاپ می‌کند.

متن این‌کتاب تصویری که با حمایت کمیسیون فرهنگی یونسکو چاپ شده، یک‌چیستان یا معما برای بچه‌هاست که پاسخ آن در نهایت «زبان» است. نویسنده کتاب می‌گوید تخمین زده می‌شود از حدود ۷۱۶۴ زبان زنده جهان در سال ۲۰۲۴، حداقل نیمی از آن‌ها تا سال ۲۱۰۰ منقرض شوند و هنگامی که یک‌زبان بمیرد، ممکن است فرهنگ همراه آن نیز بمیرد. با از دست دادن هر زبان، بشریت چیزی گران‌بها از دست می‌دهد که یک‌چیز اصلی و مرکزی ما انسان‌ها یعنی انسان‌بودنمان به آن وابسته است.

نویسنده کتاب که زبان‌شناس است، با طرح معما و تصاویر همراهش، لزوم وجود زبان و اهمیت‌دادن به آن را برای بچه‌های کوچک و علاوه بر آن‌ها والدین، مربیان و مروجان کتاب و آموزش فرهنگی تبیین می‌کند. مخاطبان این‌کتاب متوجه می‌شوند «زبان» بزرگ‌ترین اختراع بشر است.

کتاب پیش‌رو این‌گونه شروع می‌شود:

من از روزگاران بسیار دور اینجا بوده‌ام.

پیش از آنکه اسباب‌بازی‌ای وجود داشته باشد، یا سگی، یا هیچ‌کدام از کسانی که می‌شناسی.

ریشه‌های من به چندین و چند قرن پیش می‌رسد.

بعضی ریشه‌هایم از این هم عمیق‌تر است.

فرازهای پایانی کتاب هم که به پاسخ معما منتهی می‌شوند، این‌گونه‌اند:

من بزرگ‌ترین اختراع بشر هستم.

بدون من، بیشتر اختراع‌های دیگر وجود نمی‌داشتند؛

مثلا همین کتاب‌های کودک، که تو این‌قدر عاشقشان هستی.

من می‌توانم تو را به گذشته،

به حال،

و به آینده متصل کنم.

تو انسان هستی، چون من را داری!

من زبان هستم!

این‌کتاب با ۴۰ صفحه مصور رنگی، شمارگان ۲ هزار نسخه و قیمت ۱۸۵ هزار تومان منتشر شده است.