یک پژوهشگر گفت: در کشورهای پیشرفته هم از بخش کشاورزی حمایت می‌شود چون در نقطه‌ای با افزایش تولید، درآمد کاهش می‌یابد، این امر چاره‌ای جز حمایت نمی‌گذارد.

به گزارش خبرنگار مهر، در ادامه برگزاری همایش سالانه اقتصاد مقاومتی، امسال یازدهمین همایش با موضوع «امنیت غذایی، کشاورزی بهره‌ور و تجارت تحریم پذیر» طی چندین نشست در حال پیگیری است. نشست امروز دوشنبه سوم دی ۱۴۰۳ با عنوان «سیاست‌های حمایتی تولید محور در تأمین غذای اساسی» با حضور مدیران دولتی و کارشناسان حوزه امنیت غذایی در محل مؤسسه پژوهش‌های برنامه‌ریزی، اقتصاد کشاورزی و توسعه روستایی برگزار شد.

مهدی کاظم نژاد، دبیر سابق شورای قیمت‌گذاری و اتخاذ سیاست‌های حمایتی محصولات اساسی کشاورزی در ادامه نشست به سخن پرداخت و گفت: در نگاه عامه، مدیران و… کشاورز فقیر است. چارچوب برنامه‌های حمایتی این شده اما در جهان و در کشورهای پیشرفته این حمایت از بخش کشاورزی باز هم انجام می‌شود. علت این حمایت این است که در نقطه‌ای بر اساس مبتنی تئوری افزایش تولید منجر به کاهش درآمد می‌شود بنابراین، چاره‌ای جز حمایت از بخش کشاورزی نیست.

وی عنوان کرد: ضروری است این تفکر جا بیفتد که با نگاه رعیت مابانه به این حوزه نگاه نشود.

عضو هیئت علمی مؤسسه پژوهش‌های برنامه‌ریزی، اقتصاد کشاورزی و توسعه روستایی یادآور شد: هنگامی که قانون تشکیل شورای قیمت‌گذاری و اتخاذ سیاست‌های حمایتی محصولات اساسی کشاورزی در مجلس شورای اسلامی مصوب شد تصور این بود این شورا برای وزارت جهاد کشاورزی است در حالی که تشکیلاتی فرابخشی است و ۶ عضو آن مربوط به بخش خصوصی و ۳ عضو دیگر دولتی هستند.

وی با تاکید بر اینکه جهت‌گیری این شورا حمایت هدفمند بود، تصریح کرد: در قانون هفتم توسعه آمده از کشاورزانی حمایت می‌شوند که الگوی کشت را رعایت کنند.

کاظم نژاد اظهار کرد: جرأت تغییر تصمیم‌گیری و روش در سیستم اجرا را نداریم. ابتدا باید درک درستی از حمایت و مسیر آن داشته باشیم تا بتوانیم تصمیم‌گیری کنیم.