کتاب «مسائل نظریه سیاسی» نوشته کاترینا مک‌کینون با ترجمه جواد حیدری و نرگس سلحشور توسط نشر نو منتشر و راهی بازار نشر شد.

به گزارش خبرنگار مهر، کتاب «مسائل نظریه سیاسی» نوشته کاترینا مک‌کینون به‌تازگی با ترجمه جواد حیدری و نرگس سلحشور توسط نشر نو منتشر و راهی بازار نشر شده است. نسخه اصلی این‌کتاب سال ۲۰۱۲ توسط انتشارات دانشگاه آکسفورد در نیویورک چاپ و ترجمه فارسی‌اش براساس ویراست دوم اثر انجام شده است.

کتاب پیش‌رو یکی از متون درس‌های علوم انسانی است که دانشگاه آکسفورد از برهه‌ای به بعد اقدام به چاپشان کرد. این‌کتاب برای معرفی مهم‌ترین مباحث نظریه سیاسی روز دنیا و هریک از فصول آن به‌قلم یکی از متخصصان علوم سیاسی و اجتماعی نوشته شد. تلاشی که در نگارش و تدوین مطالب این‌کتاب به کار گرفته شد، وجود ارتباط بین بحث‌های نظری و مسائل بیرونی و واقعی بود و هدفی که تولیدکنندگان آن عنوان می‌کنند، این است که به مخاطب خود نشان دهند نظریه‌پردازی در حوزه سیاست چگونه به مشکلات روزمره ارتباط دارد.

مسائل و موضوعاتی سیاسی طبقه‌بندی شده در این‌کتاب که به‌عنوان یک‌منبع درسی معرفی می‌شود، در ۱۴ فصل با این‌عناوین گردآوری شده‌اند: «اقتدار و تکلیف سیاسی»، «ملت دولت»، «جنگ و مداخله»، «دموکراسی»، «آزادی»، «مدارا»، «برابری و عدالت اجتماعی»، «حقوق بشر»، «چندفرهنگ‌گرایی»، «شهروندی»، «محیط زیست»، «جنسیت»، «عدالت جهانی» و«نسل‌ها».

بعضی از موضوعات یا فصل‌ها به روابط بین انسان‌ها ارتباط دارند و برخی دیگر به روابط شخص و دولت. برخی دیگر از این‌موضوعات هم مربوط به روابط بین‌المللی هستند.

فهرست مطالعات موردی «مسائل نظریه سیاسی» نیز به این‌ترتیب است: جنبش عدالت جهانی، اخلاق مهاجرت، عراق، دموکراسی جهانی، قانون میهن‌پرستی ایالات متحده امریکا در سال ۲۰۰۱ و جنگ علیه تروریسم،‌ سقط جنین، عدالت اجتماعی و معلولیت، سخنان تنفرآمیز، حجاب مسلمانان، هیات آموزشی ایالتی موزرت هوکینز، تامین بودجه برای پرداختن به فقر جهانی، مدیریت تغییرات اقلیمی، حقوق بازنشستگی به لحاظ بینانسلی منصفانه.

در قسمتی از این‌کتاب می‌خوانیم:

مفاهیم کلیدی

موضوعات مربوط به حجاب در بریتانیا

در سال ۲۰۰۶ در بریتانیا، عایشه عظمی، مسلمان ۲۳ ساله و دستیار کلاس درس، در حالی‌که در کلاس بود به خاطر پوشیدن نقاب (شبیه به برقع) از مدرسه‌اش، مدرسه کلیسای انگلستان اخراج شد. بعضی از دانش‌آموزان اظهار نارضایتی کرده بودند که اصلا درس او را نمی‌فهمند. او در دادگاه مدعی شد که مدرسه به دلایل دینی علیه او تبعیض قائل شده، اما دادگاه حرف او را نپذیرفت. در پاسخ، تونی بلر گفت که پوشیدن حجابی که تمام چهره را بپوشاند «علامت جدایی» است و «موجب می‌شود کسانی که بیرون از این‌اجتماع‌اند معذب شوند.» وزیر کار و امور نژادی اعلام کرد به خاطر اینکه پوشیدن روبنده «نقض حقوق بچه‌ها مبنی بر تعلیم و تربیت کامل است» عظمی اخراج می‌شود.

این‌کتاب با ۶۳۶ صفحه، شمارگان ۷۷۰ نسخه و قیمت ۶۷۰ هزار تومان منتشر شده است.