ارومیه - خبرگزاری مهر: مدیر کل منابع طبیعی و آبخیزداری آذربایجان غربی از تشکیل کارگروه حفاظت از عرصه های منابع طبيعي در حوزه آبريز در ياچه اروميه خبر داد.

به گزارش خبرنگار مهر، علی پیرمرادی بعد از ظهر چهارشنبه در جمع خبرنگاران از تشکیل كارگروهي متشكل از سه استان آذربايجان غربی، كردستان و آذربايجان شرقي براي ارائه راهكارهاي عملي جهت حفاظت از عرصه هاي منابع طبيعي در حوزه آبريز در ياچه اروميه از سوي سازمان جنگلها، مراتع و آبخيزداري كشور خبر داد.

وی با بیان اینکه در کارگروه حفاظت از عرصه های منابع طبيعي در حوزه آبريز در ياچه اروميه بررسی و ارائه راهكارهاي عملي در حفاظت از عرصه هاي ملي و افزايش پوشش گياهي در حوزه آبريز در ياچه اروميه انجام می شود، اظهار داشت: با جمع بندي نظرات كارشناسي هر استان و با توجه به موقعيتهاي جغرافياي استانهای مورد نظر، اين نظرات تجميع و به سازمان ارسال می شود.

مدیر کل منابع طبیعی و آبخیزداری آذربایجان غربی یادآور شد:  در همين راستا اولين نشست هر سه استان با حضور مديران ارشد و كارشناسان آبخيزداري ادارت كل سه استان مورد نظر، در استان كردستان برگزار مي شود.

از سال آبی 75 - 74 تا کنون رقم های ارتفاعی سطح تراز آب دریاچه ارومیه سیر نزولی پیدا کرده و در طول سالهای اخیر آب دریاچه بالاتر از شش متر کاهش داشته است که نیاز به یک عزم ملی و منطقه‌ای برای نجات این اکوسیستم با ارزش و بحران زده است.

بنا بر تحقیقات انجام شده از 1 سال پیش تا کنون نمودار تراز آب پارک ملی دریاچه ارومیه رو به پایین است و مطالعات مدیریت زیست بوم حوضه آبریز دریاچه ارومیه که با همکاری بانک جهانی به اتمام رسیده، نشان می‌دهد دریاچه ارومیه به عنوان دومین دریاچه شور جهان تا کمتر از 20 سال آینده با بحران شدیدی مواجه می شود.

پارک ملی دریاچه ارومیه با ویژگیهای خاص خود بعد از دریاچه شور بحر المیت در دنیا به عنوان دومین دریاچه شور و بزرگ در جهان به شمار می رود، این دریاچه به عنوان بزرگترین تالاب دایمی با دارا بودن 102 جزیره بزرگ و کوچک در استان قابلیت های زیادی را در دل خود جای داده است.

مساحت این دریاچه بیش از 570 هزار هکتار است. با به خطر افتادن وضعیت این دریاچه علاوه بر تهدیدات زیست محیطی استان، حیات گونه های با ارزش و نادر کشور از جمله گوزن زرد ایرانی و... نیز به خطر افتاده است.