به گزارش خبرنگار مهر رحیم میدانی ظهر امروز در یک نشست خبری در پاسخ به سئوال خبرنگار مهر درخصوص وضعیت نامناسب منابع آب کشور و همچنین احتمال جیره بندی در برخی از شهرها به ویژه کلان شهرها گفت: پیش بینی هواشناسی بارش نرمال طی ماههای آینده است اما صحبت جیره بندی را فعلا نداریم و موضوع هشدار به مصرف کنندگان را مطرح کرده ایم.
معاون وزیر نیرو در امور آب و آبفا اظهار داشت: درباره تهران نیز با توجه به اینکه منابع پشت سدهای پنج گانه تهران 37 درصد نسبت به سال گذشته کاهش یافته است، وزارت نیرو تدبیر می کند تا از طریق مردم بحث جیره بندی مطرح نشود اما احتمالا با رسیدن آب سد ماملو تهران در تابستان امسال و احداث تصفیه خانه آن مشکل جیره بندی نخواهیم داشت.
میدانی با اعلام اینکه هم اکنون در شهرهایی مانند اصفهان، مشهد، تهران و همدان به دلیل افت شدید ذخیره آب سدهایی مانند زاینده رود، دوستی و اکباتان با مشکل کمبود آب همراه هستیم، افزود: شاید یکی از تدابیر درباره اصفهان این باشد که به بخش کشاورزی آب ندهیم و دولت به طریق دیگری برای کشاورزان جبران کند.
این مقام مسئول در وزارت نیرو افزود: تا به امروز 49 میلیمتر در متوسط کشور بارندگی داشتیم که این میزان نسبت به سال گذشته 20 درصد منفی است ولی در درازمدت 29 درصد مثبت است. در بخش روانها نیز نسبت به دراز مدت 41 منفی هستیم و درباره تهران هم نسبت به سال گذشته میزان بارش ها 27 درصد منفی شده است.
میدانی با بیان اینکه هم اکنون 17.6 میلیارد مترمکعب معادل 37 درصد کل ذخیره سدها آب داریم، گفت: کارگروه دریاچه ارومیه باید اقداماتی برای حل مشکل خشکی دریاچه هامون انجام دهد.
وی با پایین دانستن قیمت آب و این که امکان خروج از چارچوب قوانین درباره اصلاح تعرفه آب وجود ندارد، اظهار داشت: بخش خانگی هم اکنون تنها 37 درصد قیمت تمام شده آب را پرداخت می کند.
میدانی با تاکید بر اینکه از طریق بستن چاه های غیرمجاز، تغییرات الگوی کشت و جلوگیری از اضافه برداشتها باید از منابع آب زیرزمینی محافظت کنیم، افزود: هدر رفت آب در 40 هزار کیلومتر آب شهری 25.5 درصد است اما وزارت نیرو منابع کافی برای رفع این مشکل را ندارد.
معاون وزیر نیرو با بیان اینکه 72 درصد از مشترکان کمتر 3600 تومان پول آب پرداخت می کنند، از اجرای 64 پروژه تولید آب توسط بخش خصوصی با سرمایه گذاری 2600 میلیارد تومان خبر داد و گفت: برای خرید تضمینی آب در سال آینده 700 میلیارد تومان در غالب بودجه درخواست کرده ایم.
وی با اعلام اینکه بیش از 700 پروژه در بخش آب و فاضلاب داریم که اجرای آنها نیاز به 110 هزار میلیارد تومان منابع دارد، تصریح کرد: سدهایی داریم که نصف آن هم پر نمی شود و وزارت نیرو در نظر دارد از طریق بازنگری در طرح های سدسازی این مسئله را بررسی کند.
میدانی با اعلام این که ممکن است احداث سدی به طور کلی منتفی شود، از تجدیدنظر در طرح های مطالعاتی سدسازی خبر داد و افزود: در حال حاضر مطالعات برخی پروژه ها به ویژه در حوزه دریاچه ارومیه منتفی شده است.
نظر شما