به گزارش خبرنگار مهر، دبير اجرايي كنگره بين المللي تخصصي زمين شامگاه یکشنبه در حاشيه جلسه شوراي استاني مديريت درياچه اروميه در جمع خبرنگاران، گفت: اين كنگره با حضور بيش از 400 نفر از پژوهشگران، متخصصان و صاحب نظران در بخش علوم طبيعي و زمين شناسي به مدت 3 روز از تاريخ 28 بهمن ماه در محل دانشگاه اروميه برگزار مي شود.
علي اصغر ثياب قدسي اظهار داشت: در اين همايش بين المللي 50 نفر از متخصصان برجسته داخلي و خارجي كه در پديده هاي مشابه خشكي درياچه اروميه درجهان صاحب نظر و تجربه دارند حضور خواهند داشت.
وي هدف از برگزاري اين همايش را استفاده از نظرات و تجربيات متخصصان داخلي و خارجي در تعيين و تبيين روشهاي كارآمد ، سريع و مطمئن براي احياء درياچه اروميه عنوان كرد.
دبير اجرايي اين همايش یادآور شد: در اين كنگره 170 مقاله منتخب در قالب پوسترو سخنراني ارائه مي شود.
روند خشکی دریاچه ارومیه از اواخر دهه 70 آغاز شد و در دهه 80 و بویژه در پنج سال گذشته به اوج خود رسید بطوریکه حجم 22 میلیارد متر مکعبی آب آن در سال 82 اکنون بر اساس آمارهای متفاوت به سه تا 10 میلیارد متر مکعب یعنی 75 درصد کاهش یافته است.
از سال آبی 75 – 74 تا کنون رقوم ارتفاعی سطح تراز آب دریاچه ارومیه سیر نزولی پیدا کرده و در طول سالهای اخیر آب دریاچه بالاتر از شش متر کاهش داشته است که نیاز به یک عزم ملی و منطقهای برای نجات این اکوسیستم با ارزش و بحران زده است.
بنا بر تحقیقات انجام شده از 18 سال پیش تا کنون نمودار تراز آب پارک ملی دریاچه ارومیه رو به پایین است و مطالعات مدیریت زیست بوم حوضه آبریز دریاچه ارومیه که با همکاری بانک جهانی به اتمام رسیده، نشان میدهد دریاچه ارومیه به عنوان دومین دریاچه شور جهان تا کمتر از 20 سال آینده با بحران شدیدی مواجه خواهد شد.
پارک ملی دریاچه ارومیه با ویژگی های خاص خود بعد از دریاچه شور بحر المیت در دنیا به عنوان دومین دریاچه شور و بزرگ در جهان به شمار می رود، این دریاچه به عنوان بزرگترین تالاب دایمی با دارا بودن 102 جزیره بزرگ و کوچک در استان قابلیت های زیادی را در دل خود جای داده است.
مساحت این دریاچه بیش از 570هزار هکتار است که با به خطر افتادن وضعیت این دریاچه علاوه بر تهدیدات زیست محیطی استان، حیات گونه های با ارزش و نادر کشور از جمله گوزن زرد ایرانی و... نیز به خطر افتاده است.