به گزارش خبرنگار مهر، امامی ظهر سه شنبه در اولین همایش مدیریت سبز در استانداری مرکزی افزود: حذف عامل حیرت زدگی انسان امروز در برابر پدیده های طبیعی و اهمیت زندگی ماشینی برای آن، منجر به ایجاد آلودگی های زیست محیطی و از بین رفتن سلامت جامعه شده است.
وی با اشاره به اینکه انسان های امروزی با قطع ارتباط خویش با طبیعت به جنگ علیه سلامت خود برپا خواسته اند، بیان داشت: مردم استان مرکزی نیز با قطع ارتباط خویش با طبیعت و اهمیت به زندگی ماشینی منجر به ایجاد آلودگی در محیط زیست و به خطر انداختن سلامت خود شده اند که در این زمینه اجرای طرح مدیریت سبز می تواند راهکار مناسبی برای رفع این معضل باشد.
مدرس همایش مدیریت سبز در استان مرکزی تصریح کرد: انسان ها برای کاهش آلودگی های محیط زیست و برای حفظ منابع طبیعی باید با استفاده بهینه از این منابع، همچنین با برقراری ارتباطی سالم و صحیح با طبیعت بتوانند ضمن حفظ بقای خود و سایر موجودات زنده در طبیعت، سلامت محیط زیست را نیز تضمین کرده و از کاهش منابع طبیعی جلوگیری کنند.
استاندار مرکزی مصرف به موقع، بهینه و صحیح امکانات و منابع را هدف اصلی اجرای طرح مدیریت سبز اعلام و ابراز کرد: حفظ سلامت جامعه یکی از مقوله های مورد تاکید در قانون اساسی و آموزه های دین مبین اسلام است.
محمدحسین مقیمی افزود: برای زندگی سالم مردم، حفظ سلامت محیط زیست عاملی انکارناپذیر است که باید همواره مورد توجه مردم و مسئولان قرار گیرد.
بازیافت پسماندها و استفاده حداکثری از حداقل منابع
وی بازیافت پسماندها و استفاده حداکثری از حداقل منابع را مورد تاکید قرار داد و گفت: قانون پنجم توسعه نیز به این مهم توجه کرده است که اجرای همه طرح های عمرانی در کشور ملزم به اجرای طرح های زیست محیطی هم باشد.
استاندار مرکزی با اشاره به اهمیت بحث سلامت در جامعه، افزود: در قانون اساسی و آموزه های دینی به بحث سلامت بیش از مباحث دیگر توجه شده است که برای دستیابی به این مهم نیازمند محیطی هستیم که از هر نظر سلامت افراد را تضمین کند.
وی بیان کرد: مردم در امور روزمره خود کارهایی انجام می دهند که سلامت محیط زیست را بهم می زند و در مقابل می توانند این بهم زدن را ساماندهی کنند و اداره کل محیط زیست باید بین این بهم زدن و ساماندهی تعادل ایجاد کند.
مقیمی با اشاره به شباهت های طرح مدیریت سبز و اقتصاد مقاومتی، اظهار داشت: استفاده بهینه از منابع انرژی در کشور، می تواند در کاهش آلودگی های زیست محیطی کشور تاثیرگذار باشد.
مدیرکل حفاظت محیط زیست استان مرکزی نیز گفت: هدف از اجرای طرح مدیریت سبز در استان مرکزی، مصرف بهینه انرژی است.
امیر انصاری با اشاره به برگزاری این همایش در زمان مناسب و بین دو مناسبت زیست محیطی روز جهانی حیات وحش و روز درختکاری، ابراز کرد: حفظ محیط زیست و توجه به این مهم یکی از مهمترین عامل های حفظ سلامت جامعه بشمار می رود.
وی با اشاره به جایگاه خوب استان مرکزی در کشور از لحاظ تنوع زیستی و پتانسیل های انسانی اظهار داشت: استان مرکزی از لحاظ تنوع زیستی رتبه سوم و به لحاظ پتانسیل های انسانی رتبه چهارم و پنجم کشور را به خود اختصاص داده است.
مدیرکل حفاظت محیط زیست استان مرکزی ادامه داد: با عنایت به این مهم مسئولان و مردم استان مرکزی باید توجه بیشتری را نسبت به مسائل زیست محیطی داشته باشند.
سرانه مصرف انرژی در استان مرکزی را بالاتر از استانداردهای جهانی
وی سرانه مصرف انرژی در استان مرکزی را بالاتر از استانداردهای جهانی دانست و بیان داشت: برای مثال سرانه استاندارد جهانی مصرف آب 150 لیتر در روز است در حالیکه این شاخص در استان مرکزی 230 لیتر در روز است.
انصاری اضافه کرد: براساس مطالعات صورت گرفته در سال 90، ردپای اکولوژیکی ایران 2.6 هکتار و ردپای اکولوژیکی تهران 3.75 و در شهر اراک3.99 هکتار است که این رقم بیش از شهر تهران است.
این مقام مسئول بیان داشت: برای اجرای نظام مدیریت سبز اجرای نظام های اطلاعاتی، مشارکت کارکنان ادارات ، نظام اطلاع رسانی، آموزشی، اجرایی و نظارت و ارزشیابی ضروری است.
وی با اشاره به توجه دولت تدبیر و امید به مسائل زیست محیطی و اهمیت این موضوع برای استاندار مرکزی، تصریح کرد: اجرای طرح مدیریت سبز با هدف مدیریت پسماندها، مدیریت برق، آب، انرژی و کاغذ و استفاده بهینه از منابع و امکانات، می تواند کشور و استان مرکزی را از خطر کاهش منابع انرژی حفظ کند.
مدیرکل حفاظت محیط زیست استان مرکزی کاهش منابع در کشور و استان مرکزی و افزایش جمعیت را مهمترین عامل اجرای طرح مدیریت سبز در کشور و استان مرکزی عنوان کرد.
انصاری یادآور شد: مصرف بهینه و کاهش مصرف پنج درصدی در ساخت و سازها و عایق بندی ها می تواند 40درصد کاهش انرژی را در کشور به همراه داشته باشد.