محمد میرکیانی در گفتگو با خبرنگار مهر، از انتشار «دیوی که آدم شد» از سوی انتشارات محراب قلم خبر داد و گفت: در دوره نوجوانی، توجه به دنیای پیرامون و مفهوم زندگی و تعریف خوبی و بدی و بایدها و نبایدها، معنی پیدا میکند و من در مجموعه حاضر به دنیای نوجوانان و دغدغههای آنان پرداختهام. بخشی از این داستانها هم به زندگی امروز و ماهواره و آرزوی رفتن به فضا برمیگردد حتی عنوان یکی از داستانها «ماهوارهای که در مدار زمین حرکت میکند» نام دارد.
نویسنده مجموعه «قصه ما مثل شد» به اینکه قصهها کوتاه است، اشاره و بیان کرد: داستانها، کوتاه است و من نام «خرده داستان» را برای آنها انتخاب کردهام. کوتاهی داستانها به فرصتهای اندک ما در زندگی برمیگردد و اینکه زندگی ما نوجوان امروز، حوصله خواندن داستانهای بلند را ندارد.
به گفته میرکیانی قصههای شیرینی در اسرارنامه، الهینامه، مثنوی، شاهنامه و... وجود دارد که باید برای کودکان و نوجوانان، بازنویسی شود و او معتقد است که در آثار خود چنین کرده است. اما در مجموعه «دیوی که آدم شد» که مجموعه 50 خرده داستان برای نوجوانان را دربرمیگیرد و از سوی محراب قلم منتشر میشود، به ماجراهای واقعی مربوط به نوجوانان و داستانهای آنان پرداخته است.
همزمان با نمایشگاه کتاب، مجموعه دیگری از محمد میرکیانی با عنوان «حرفهای زمینی برای بچههای زمینی» و به همت انتشارات منادی تربیت، منتشر میشود. در این کتاب 770 جمله و عبارت کوتاه با مضامین تاریخی، طنز، ادبیات، فرهنگ و مسایل اجتماعی آمده و منطق حاکم براین مجموعه، کوتاهنویسی بوده است.
نویسنده مجموعه «پند و قند» با اشاره به اینکه ادبیات فاخر تنها در قالب رمان و داستان خلاصه نمیشود گفت: گونههای دیگر ادبی میتوانند به نیاز عامه مردم پاسخ دهند و برای آنها خواندنی و جذاب باشند پس ما نباید خود را تنها به رمان و داستان محدود کنیم آن هم در روزگاری که کوتاهنویسی و کوتاهخوانی از ضروریات است و زمان مطالعه کم شده و جز مخاطبان حرفهای، بخش عمدهای از علاقهمندان به ادبیات، کسانی هستند که به خواندن مطالب کوتاه علاقه دارند.
میرکیانی با اشاره به آخرین عبارتی که در این مجموعه آمده، یعنی «تمام حرفهای زمینی، یک حرف آسمانی نمیشود» گفت: این همان رشتهای است که همه 770 جمله و عبارت «حرفهای زمینی برای بچههای زمینی» را به هم میپیوندد چراک ه اندیشه و رفتار ما زمانی ارزش پیدا میکند که آسمانی باشد.
این نویسنده کودک و نوجوان معتقد است ادبیات تنها به رمان و داستان کوتاه محدود نمیشود و بهتر است نویسندگان، گستره مخاطبان با سلیقههای گوناگونشان را در نظر بگیرند و از قالبهای دیگر ادبی چون طرح ادبی و شبه داستان و... هم بهره ببرند.