مشهد – خبرگزاری مهر: دانشجویان دانشگاه بهار به شوق ترویج مطالعه با تلاشی چهار ماهه کافه ای با منوی کتاب در بلوار کوثر روبه روی بیمارستان فارابی مشهد راه انداختند؛ هرچند که اعتبارشان کم بود و مسئولان فرهنگی دانشگاه به وعده حمایتشان عمل نکردند اما در جشن راه اندازی این کافه مدیرکل کتابخانه های خراسان رضوی با اهدای 700 جلد کتاب دلهای این کتاب دوستان را گرم کرد.

به گزارش خبرنگار مهر، برای اولین بار در دانشگاهی در پایتخت معنوی با همت گروهی دانشجویی کافه کتاب راه اندازی شد تا پاتوقی برای گرد آمدن اهل مطالعه در سال فرهنگ مهیا شود و عضویت در این کافه با اهدای کتاب محقق می شود.

رشد روحی و جسمی باید به موازات هم باشد

مدیر عامل کتابخانه و انجمن بین المللی راه به زیستن در گفتگو با مهر اظهار کرد: انسان سالم تنها در یک جنبه رشد نمی کند بلکه همانطور که انسان نیازمند رشد جسمی است رشد فکری هم نیاز دارد.

به گفته مهناز احمدی مقدم این روزها جوانان ایرانی رشد جسمی دارند و رشد علمی شان درحقیقت رشد در کسب مدارک دانشگاهی است بدون اینکه این رشد به بلوغ اجتماعی بیانجامد.

وی تاکید کرد: ما موجودات اجتماعی هستیم و امروز خلا بزرگ جامعه ما آسیب های اجتماعی است که از نبود آگاهی نشات می گیرد.

احمدی مقدم با بیان اینکه هر یک از افراد در اجتماع تعهداتی را نسبت به اطرافیان خود دارد که نا نوشته است افزود: وقتی نا بینایی را در خیابان می بینید به او کمک می کنید تا از خیابان عبور کند پس چرا به کسانی که دچار معلولیت اخلاقی و رفتاری هستند کمک نمی کنیم.

معلولان اخلاقی را دریابیم

مدیرعامل کتابخانه و انجمن بین المللی راه به زیستن ادامه داد: معلولان رفتاری و اخلاقی زیادی در جامعه داریم که بسیار آسیب پذیر تر از معلولان جسمی و حرکتی هستند.

وی افزود: امروز جوانان و کودکان ما گرسنه اند و این گرسنگی روحی است و برای اینکه زندگی فرزندان ایران نشاط داشته باشد باید برای تهیه عذای روحشان سرمایه گذاری شود.

احمدی مقدم گفت: همانطور که به رنگ و لعاب خانه هایمان می رسیم و برای  فرزندانمان اسباب بازی و رایانه تهیه می کنیم به نرویج مطالعه کمک کنیم تا دردهای اجتماعی جامعه کم شود.

این فعال عرصه نشر و کتاب کشور ابراز امیدورای کرد تا در هر دانشگاهی کافه ای برای کتاب بر پا شود و جایگزین عرضه قلیان در سنتی خانه ها شود.

مردم علاقمند به مطالعه هستند/جشن آشتی با یار مهربان

مدیرکل نهاد کتابخانه‌های عمومی خراسان رضوی نیز اظهار کرد: علاقمندان مطالعه در خراسان رضوی بسیارند اما به نظر می رسد هنوز هم تعداد زیادی از مردم فرصت مطالعه ندارند.

 به گفته امیرالله شمقدری راه اندازی کافه کتاب دانشجویی فرصتی است برای نسل جوان تا با آشنایی با یار مهربان با نگاهی فرهنگی زندگی کنند.

وی همچنین عنوان کرد: ادعای کتاب دوستی و افزایش مطالعه در خراسان رضوی را می توان با امانت 130 هزار جلد کتاب از ایستگاههای مطالعه ثابت کرد.

مدیرکل نهاد کتابخانه‌های عمومی خراسان رضوی ابراز امیدورای کرد در سال اقتصاد و فرهنگ تاسیس کافه کتابها به عنوان مکانهایی فرهنگی برای دانشجویان الگویی برای همه دانشگاهها شود.

در جشنی که برای ابراز شادی دانشجویان در مراسم  آشتی کنان با یارمهربان برگزارشد؛ اهدای 700 جلد کتاب به این کافه کتاب از سوی نهاد کتابخانه های عمومی خراسان رضوی رونق قفسه ها و پیشخوان این محل عرضه غذای روح شد و البته دانشجویان پر تلاش برپاکننده این کافه گله مند  بودند از اینکه هنوز اعتبار مصوب دانشگاه محقق نشده است.

یکی از این دانشجویان به مهر گفت: یک میلیون وام برای راه اندازی این کافه گرفتیم و دانشگاه بهار از 6 میلیون بودجه مصوب تنها دو میلیون را پرداخت کرده است.

این دانشجو که با دغدغه توسعه و ترویج فرهنگ کتابخوانی در میان دانشجویان پا به این عرصه گذاشته است بیان کرد: شرط عضویت در این کافه اهدای کتاب است.

در جشن برپایی این کافه کتاب با حضور فعالان عرصه کتاب در خراسان رضوی ، دانشجویان جوان و پرشور این دانشگاه دست در دست یار مهربان گذاشتند تا در سال فرهنگ روحشان را تغذیه کنند و قفل های بسته زندگی را با کلید آگاهی باز کنند.

.................................

گزارش : زهره رنگ آمیز