به گزارش خبرنگار مهر، "علی اکبر پاسندی" در گفتگو با خبرنگاران استان اظهار کرد: افزود: ماهیان خاویاری جزء سرمایه ملی محسوب می شوند و حفظ این گونه ارزشمند ازوظایف حاکمیتی ماست.
به گفته وی، ماهیان خاویاری رودکوچ هستند و برای بقاء و زاد و ولد از دریا به سمت رودخانه های استان مهاجرت می کنند و مهاجرت این گونه از ماهیان از اسفند ماه شروع شده و تا خرداد ماه بطور طبیعی تکثیر یافته و دوباره به سمت دریا مهاجرت می کنند.
پاسندی آب رودخانه های استان را مانعی برای انجام تکثیر طبیعی ماهیان خاویاری عنوان کرد و افزود: آلودگی رودخانه ها، حضور افراد غیرمسئول و صید بی رویه ماهیان خاویاری توسط صیادان غیرمجاز موجب شده تکثیر طبیعی این گونه از ماهیان با مشکل مواجه شود.
وی تصریح کرد: شیلات ایران به منظور احیای دریای خزر و با احداث مراکز تکثیر نسبت به انتقال مولد از دریا و انجام عملیات تکثیر مصنوعی اقدام کرده است.
مدیرکل شیلات گلستان خاطرنشان کرد: تکثیر مصنوعی ماهیان خاویاری در استان با هدف بازسازی ذخایر دریا و حفط این گونه از ماهیان دریایی در مرکز تکثیر و پرورش شهید مرجانی انجام می شود.
وی گفت: در حال حاضر به علت کاهش شدید ذخایر این گونه از ماهیان پنج کشور حاشیه دریای خزر از صید تجاری این ماهی ممنوع شده و فقط می توانند صید حفاظتی انجام دهند.
"محمد صالحی میر" مسئول مرکز تکثیر و پرورش ماهیان خاویاری شهید مرجانی با بیان اینکه در سالجاری تعداد 126 مولد وارد کارگاه شهید مرجانی شده است، تصریح کرد: از این مولدین به مقدار 140 کیلوگرم تخم استحصال شده و پیش بینی می شود، امسال بیش از یک میلیون قطعه بچه ماهی در دریا رهاسازی شود.
وی افزود: انواع بچه ماهیان خاویاری تولید شده در این مرکز بعد از اینکه به وزن سه الی پنج گرم برسد جهت رهاسازی به دریا منتقل می شود و در رودخانه های منتهی به دریای خزر بخصوص رودخانه گرگانرود رهاسازی می شود.