به گزارش خبرنگار مهر، هاولینگ شو بعد از ظهر چهارشنبه در نشست کمیته راهبری استقرار برنامه کشاورزی پایدار در حوضه آبریز دریاچه ارومیه با راهبرد IPCM ، با بیان اینکه احیای دریاچه ارومیه در سطح محلی و منطقه ای قابل دسترس بوده و شاهد احیای این دریاچه زیبا خواهیم بود، افزود: این امر جز با مشارکت جوامع محلی امکان پذیر نخواهد بود.
وی با بیان اینکه مشارکت جوامع محلی و مردم در توسعه پایدار در کشورهای توسعه یافته همواره مورد توجه مسئولان بوده، اظهار داشت: باید از این ظرفیت برای رسیدن به توسعه پایدار در کشورهای کمتر توسعه یافته نیز بهره برداری شود.
معاون دبیر کل سازمان ملل متحد ادامه داد: به عنوان مثال در کشور اوکراین که در شرایط بحرانی به سر می برد مجموعه ˈundpˈ طرح ها و پروژه های مختلفی را با مشارکت مردم جوامع محلی در حال اجرا دارد و در صربستان و بسیاری دیگر از کشورهای اروپایی نیز مدل جامعه محور و توسعه جامعه محلی محور توسعه یافته و تقویت شده چون مدل موفقی از توسعه پایدار بوده است.
هاولینگ شو با اشاره به اینکه چیزی که مرا در ایران و در زمینه دریاچه ارومیه تحت تاثیر قرار داد این بود که دستگاههای دولتی به جای مرزکشی بین خود دارند باهم کار و در این زمینه همکاریهای خوبی هم می کنند، اضافه کرد: موضوع دیگر اینکه رابطه و ارتباط خوب بین دستگاههای دولتی و جوامع محلی است که در این زمینه مطلوب است.
وی با اشاره به اعطای لوح تجلیل سازمان ملل متحد به خاطر سازه ها و بناهای قناتهای موجود در کشور به ایران، ادامه داد: علت این امر به رسمیت شناخته شدن قناتها به عنوان یک سیستم قوی محلی و مبتنی بر دانش بومی که بسیار خلاقانه است بود.
معاون دبیرکل سازمان ملل متحد در ادامه سخنان خود یادآور شد: موضوع دیگر مطرح در این زمینه همگرایی و مشارکت دستگاهها با کلیه جوامع محلی است و این همکاری در واقعیت ایجاد شده و همکاری فقط خاص دولت نیست.
هاولینگ شو معاون دبیرکل سازمان ملل متحد به همراه هیئتی متشکل از مسئولان حفاظت محیط زیست کشور برای بازدید از دریاچه ارومیه، وضعیت فعلی آن و طرح های کشاورزی پایدار که در این حوضه انجام می شود به ارومیه سفر کرده است.