به گزارش خبرنگار مهر، کتاب بهترین ابزار انتقال میراث ادبی و فرهنگی از نسلی به نسل دیگر است و به انسانها کمک میکند تا میراث فرهنگی و ارزش های دینی و تاریخی خود را بشناسد وبه آن ارج نهند.
در این بین نقش آموزش و پرورش از اهمیت بالایی برخوردار است آنها می توانند با برنامه ریزی های هدفمند خود به نیازهای روحی دانش آموزان پاسخ دهد در مدارس باید ساعتی برای کتابخوانی در نظر گرفته شود تا انگیزه مطالعه در آنها تقویت شود.
توسعه و ترویج فرهنگ کتابخوانی همواره مورد توجه مسئولین نظام قرار گرفته در شهرستان دشتی نیز به حمد الله مسئولین شهرستان دشتی اهتمام جدی بر این موضوع دارند که امیدواریم با برنامهریزیهای صورت گرفته شاهد جایگاه واقعی مطالعه در شهرستان باشیم.
یکی از مواردی که می تواند افراد را جذب کتاب و مطالعه نماید کتابخانه است کتابخانه های سطح شهرستان باید به تجهیزات نو و به روز و فضای دلنشین تجهیز باشند.
با توجه به اهمیت موضوع و موارد مطرح شده باید بسترهای لازم برای ایجاد مراکز کتابخوانی و ترویج فرهنگ مطالعه در سطح شهرستان صورت گیرد.
کتاب جایگاهی در سبد خانوار ایرانی ندارد
یکی از نویسندگان و پژوهشگران شهرستان دشتی در گفتگو با خبرنگار مهر اظهار داشت: کتاب محصولی فرهنگی است که نقش و اهمیت آن بر کسی پوشیده نیست توصیه به کتاب خواندن و مطالعه فصل مشترک تمامی فرهنگ ها،ادیان و اندیشمندان است.
هادی اخلاقی با اشاره به اینکه کتاب خواندن رمز تعالی جسم و جان آدمی است افزود: کتاب به یقین راهگشای زندگی و گشاینده بنبستهاست.
وی ادامه داد: امروز کتاب هیچ جایگاهی در سبد خانوار ایرانی ندارد و نه حتی در سبد خانوار ایرانی که در برنامه های روزانه،ماهانه و شاید حتی سالیانه بیشتر افراد محلی از اعراب ندارد.
اخلاقی بیان کرد:امروزه بیان دغدغه کتاب در بین مسئولان و متولیان کتاب در کشور بیش از آنکه کاربردی،اجرایی و راهگشا باشد لذا در عمل کمترین تاثیر و تغییری در حوزه کتاب و کتاب خوانی اتفاق نمی افتد و هر روز تعداد تیتراژ کتاب ها تحلیل می رود به طوری که تیتراژ برخی کتاب ها به 500 نسخه کاهش یافته است.
سرانه مطالعه در دشتی افت کرده است
وی اضافه کرد:به طور حتم دلایل اقتصادی، بالا رفتن هزینه های زندگی و بهویژه افزایش قیمت کتاب در پایین آمدن میزان مطالعه نقش انکار ناپذیری دارد اما شکی نیست اینها همه دلایل نیستند چرا که با کمترین هزینه میتوان عضو یک کتابخانه شد و از کتابهای آن استفاده کرد و یا از نسخه های رایگان کتاب در فضای مجازی بهره برد و به مطالعه پرداخت.
اخلاقی تصریح کرد: آنچه در اینجا مهم است این است که ما فرزندانمان را برای کتاب خواندن تربیت نمی کنیم آگر بچهها را از ابتدای زندگی به کتاب همانند غذا خوردن، بازی کردن، مسواک زدن و غیره عادت می دادیم امروز مشکلات ما در حوزه کتاب خوانی کمتر بود.
وی بیان کرد: در شهرستان دشتی اگر چه افراد با سواد و علاقمند به کتاب کم نیست اما بنا به دلایلی سرانه مطالعه افت داشته است که اجرای برنامههای ترویجی مطالعه در سطح شهرستان میتواند راهگشا باشد و این برنامهها بایست متنوع باشد و لازم است برای هر سطح برنامه های مخصوص به آن اجرا کرد.
500 میلیون ریال برای تجهیز کتابخانه های دشتی مصوب شد
معاون سیاسی اجتماعی فرمانداری دشتی در گفتگو با خبرنگار مهر اظهار داشت: کتاب و کتابخوانی یکی از ابزار انتقال فرهنگ و تمدن بشری در حال حاضر تلقی میشود، امروز یکی از ملاکهای ارزیابی شاخصهای رشد جامعه در خاورمیانه و اروپا میزان سرانه مطالعه کتاب و کتابخوانی است.
محمد حسینی افزود: مطالعه موجب تقویت باورهای اعتقادی میشود و افرادی که میخواهند در اقتصاد قدم بردارند و در بهداشت و پیشگیری حرف اول را بزنند، نیاز به مطالعه دارند.
حسینی با بیان اینکه امروز وظیفه آموزش و پرورش و کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان در دسترسی آسان این قشر به مطالعه میتواند از آسیبپذیری نسبی آنها پیشگیری کند، خاطر نشان کرد: کتاب و کتابخوانی موجب ارتقای فرهنگ جامعه میشود بنابراین بازدید از کتابخانهها باید رسانهای شود اما این فرهنگ مغفول مانده است.
وی تصریح کرد: در دشتی نیز در راستای نگاه دولت توجه ویژه ای به این مقوله شده است به طوری که در سالجاری مبلغ 500 میلیون ریال برای تعمیر کتابخانههای شهرستان به تصویب رسیده است.
حسینی ادامه داد: کتابخوانی گسترش علم و اندیشه به دنبال دارد و کارگاه رسانهای فرهنگی و اجتماعی تلقی می شود و کتابخانه و کتابخوانی در عصرحاضر نقش موثری در توسعه اجتماعی ،سیاسی،اقتصادی و فرهنگی ایفا می کند.
معاون سیاسی اجتماعی فرمانداری با اشاره به اینکه کتابخانه ها نهادی اجتماعی است که سازگار اصلی ذخیره سازی، حفاظت و اشاعه اطلاعات و دانش را فراهم میکند بر ضرورت احصای چالشها در کتابخانهها و کتابخوانی تاکید کرد.
آمار جذب افراد به کتابخانههای عمومی دشتی رضایتبخش نیست
رئیس اداره کتابخانه عمومی شهرستان دشتی نیز در گفتگو با خبرنگار مهر اظهار داشت: در حال حاضر تعداد شش باب کتابخانه عمومی نهادی و یک باب کتابخانه مشارکتی با اداره زندان در شهرستان دشتی وجود دارد.
مجتبی عباسی افزود: تعداد چهار باب از کتابخانههای عمومی در این شهرستان دیجیتالی هستند و بهزودی کار دیجیتال شدن کتابخانه عمومی سید محمد جعفر رکنی که به صورت وقفی ساختمان آن اهدا شده انجام میگیرد و کتابخانه عمومی شنبه نیز تاکنون دیجیتالی نشده است.
وی ادامه داد: کتابخانههای عمومی دشتی دارای 87 هزار جلد کتاب هستند و تعداد 4 هزار نفر عضو دارند.
عباسی گفت: با توجه به جمعیت شهرستان آمار افراد جذب شده به کتابخانههای عمومی رضایتبخش نیست.
.........................................................
گزارش: قاسم بازیاری