به گزارش خبرگزاری مهر، با شركت رؤسای كتابخانه های بزرگ كشور، دومین نشست هفت كتابخانه بزرگ كشور با هدف هماهنگی و همگرایی بیشتر در زمینههای گوناگون، به میزبانی كتابخانه ملی برگزار شد.
در این جلسه، رؤسا و نمایندههای كتابخانه، موزه و مركز اسناد مجلس شورای اسلامی، كتابخانه مركزی دانشگاه تهران، كتابخانه علوم پزشكی ایران، كتابخانه و موزه ملی ملك، رئیس سازمان كتابخانه و موزه مركز آستان قدس رضوی، مركز دایرهالمعارف بزرگ اسلامی و نهاد كتابخانههای عمومی كشور به میزبانی سیدرضا صالحی امیری رئیس سازمان اسناد و كتابخانه ملی جمهوری اسلامی ایران، حضور داشتند.
صالحی امیری ضمن خیر مقدم به رؤسای كتابخانههای بزرگ كشور در بخشی از سخنان خود بیان داشت: دغدغه رهبری، مساله افت فرهنگ كتابخوانی در كشور و به تبع آن افول ارزشهای فرهنگی است.
وی ادامه داد: متاسفانه نسل جدید ما كمتر نسبتی با كتاب دارد و یا بالاجبار ناگزیر از مطالعه هستند.
رئیس سازمان اسناد و كتابخانه ملی ادامه داد: باعث تأسف است كه مطالعه در سطح رفع تكلیف دانشآموز و دانشجو تقلیل بیابد.
صالحی امیری تصریح كرد: اگر بتوانیم نقش و سهم دولت را در عرصه فرهنگ در حد نظارت كاهش دهیم، كار بسیار بزرگی انجام شده است و دولت به دلیل حضور پررنگ و همهجانبه در عرصه فرهنگ عملا نتوانسته معرفت را بسط و گسترش دهد.
در ادامه این دیدار كه با حضور معاونان و مشاوران رئیس سازمان اسناد و كتابخانه ملی برگزار شد، هر یك از حضار و رؤسای كتابخانههای بزرگ كشور، برنامهها، اخبار حوزه مدیریتی و پیشنهادهای خود را به منظور اجرا در قالب «مجمع رؤسای كتابخانههای بزرگ كشور» بیان كردند.
شرح مشكلات موجود در زمینه استفاده از ظرفیتها، اشتراك دادهها و اطلاعات، بررسی راهكارهایی جهت تسهیل فرایند استفاده و دسترسی مراجعهكنندگان كتابخانهها، دیجیتالسازی منابع و استفاده از ظرفیتهای آموزشی و پژوهشی از جمله مباحث مطرح شده در این زمینه بود.
در پایان جلسه، صورتجلسهای در چند بند شامل: طراحی وضعیت مطلوب جهت دسترسی به منابع، تشكیل كمیتههای فنی استاندارد، تشكیل كتابخانههای دیجیتال و تشكیل كمیته ملی سازماندهی اطلاعات در كتابخانه ملی با حضور نمایندگان سایر كتابخانهها جهت تسهیل روابط میان كتابخانههای بزرگ كشور تنظیم و مقرر شد این مصوبات در نشستهای آتی پیگیری شود.
نظر شما