به گزارش خبرنگار مهر، سید علی اکبر پرویزی عصر یکشنبه در جلسه انجمن میراث فرهنگی خراسان شمالی با بیان این مطلب اظهار کرد: ریشه تاریخی هر کشور و هر استانی به آثار به جا مانده از مردم آن بستگی دارد.
وی افزود: برای حفظ هویت خود و استان می بایست علاوه بر حفظ آثار باستانی و تاریخی از آثار علمی، طبیعی، مفاخر و ... آن نیز حفاظت شود.
نماینده عالی دولت در خراسان شمالی با تاکید بر مشارکت تمامی دستگاه های اجرایی در حفاظت و حراست از آثار تاریخی افزود: باید بسترهای معرفی این آثار به مردم نیز فراهم شود.
وی تصریح کرد: اگر آثار تاریخی و باستانی به خوبی به مردم معرفی شوند، مردم در حفظ آن نیز پیشگام و اثر گذار خواهند بود.
پرویزی اظهار داشت: در خراسان شمالی از ظرفیت دهیاری ها و بخشداری ها نیز می توان برای حفاظت از آثار تاریخی و باستانی استفاده کرد.
استاندار خراسان شمالی با اشاره به اینکه آثار باستانی و تاریخی بسیاری در بخش های مختلف این استان وجود دارد، گفت: باید به مرمت و بازسازی این آثار نیز توجه و مرمت اماکن تاریخی براساس الویت بندی انجام شود.
وی همچنین از آمادگی استانداری با مشارکت اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری خراسان شمالی در راستای ثبت و بهره برداری از آثار باستانی استان خبر داد.
مدیرکل میراث فرهنگی خراسان شمالی نیز در ادامه این جلسه با اشاره به وجود یک هزار و ۲۰۰ آثر باستانی در استان، گفت: باید در راستای معرفی این آثار به مردم توجه و تلاشهای لازم در این زمینه انجام شود.
محمد سویدانلویی همچنین از تشکیل انجمن میراث فرهنگی برای نخستین بار در خراسان شمالی خبرداد و افزود: ۱۲ نفر عضو این انجمن هستند که وظایف هر یک مشخص شده است.
به گزارش خبرنگار مهر، انجمن میراث فرهنگی با هدف حفاظت، صیانت و معرفی آثار تاریخی، فرهنگی تشکیل می شود و اعضای آن در مناطق شهری و روستایی به عنوان بازوان اصلی سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری در حراست از یادمان های تاریخی به شمار می روند.
تلاش در شناسایی و شناساندن میراث فرهنگی محل، ترغیب مردم به حفظ و صیانت از میراث فرهنگی، همکاری با گروه های تخصصی و کارشناسان و بازرسان اعزامی توسط سازمان، معرفی خریداران اشیای تاریخی و کاوشگران غیرمجاز به مراجع ذیربط از جمله وظایف اعضای انجمن های میراث فرهنگی در مناطق شهری و روستایی است.