به گزارش خبرگزاری مهر و به نقل از روابط عمومی معاونت صنایع دستی، جلیل جوکار هنرمند نگارگر با اشاره به اهمیت تاکید مقام معظم رهبری در ابلاغیه برنامه ششم توسعه برای حمایت از صنایع دستی گفت: برای تحقق فرمایشات مقام معظم رهبری همه بخش ها باید با هم افزایی و انسجام زیرساخت های لازم را فراهم آورند. تربیت نیروی انسانی متعهد، تامین مواد اولیه با کیفیت داخلی و توسعه بازارهای هدف از جمله این کارها می تواند باشد. در کل همه برای تحقق حمایت از صنایع دستی باید تلاش کنیم.
وی همچنین با تاکید بر بحث فرهنگ سازی بیان کرد: فرهنگ سازی ضرورت مهمی برای توسعه صنایع دستی است. ترویج حمایت از صنایع دستی در بین اقشار جامعه کار مهمی است که رسانه های جمعی سهم زیادی در تحقق آن دارند با توجه به ابلاغیه اخیر رهبر معظم انقلاب باید نسبت به آن اهتمام بورزند.
این استاد دانشگاه بازاریابی در عرصه بین المللی برای توسعه صنایع دستی مهم خواند و گفت: ما باید با تولید آثار به روز، اصیل و خلاقانه مسیر صنایع دستی ایران را به بازارهای جهانی باز کنیم تا بتوانیم در بلند مدت سلیقه بازارهای هدف را به سمت صنایع دستی ایران تغییر دهیم.
جوکار بند ۵ ابلاغیه برنامه ششم توسعه را برای اعتلای صنایع دستی موثر دانست و گفت: مقام معظم رهبری بارها در بیانات خود تاکید کردند که ما با داشتن تسلیحات و تکنولوژی پیچیده در دنیا محبوب نمی شویم، بلکه با فرهنگ، دین، ایمان و هنر اصیل این مرز و بوم است که قلب و روح مردم دنیا را تسخیر نمائیم، چرا که هنرهای سنتی ما حامل فرهنگ و اندیشه ناب ماست. پس حمایت از هنرهای سنتی و صنایع دستی یک اولویت باید باشد.
وی نقش رسانه های جمعی را در معرفی صنایع دستی و کمک به رونق آن در کشور بسیار ویژه ارزیابی کرد و اظهار کرد: تبلیغ صنایع دستی باید به نوعی به یک وظیفه ملی تبدیل شود و اگر قرار است کالای صنایع دستی در تلویزیون تبلیغ شود باید معاف از پرداخت وجوه باشد باید از سودهای مقطعی چشم پوشی کنیم تا اعتلا و بالندگی فرهنگ را ببینیم.
این هنرمند نگارگر لزوم اقدامات حمایتی صنایع دستی از سوی دانشگاه ها را ضروری دانست و تصریح کرد: دانشگاهیان در حوزه کاری خود می بایست حمایت از صنایع دستی را با آموزش درست و اصولی دانشجویان محقق کنند. زیرا همین نسل ها هستند که در آینده هنرمندان و تولیدکنندگان صنایع دستی ایرانی خواهند شد.
و در پایان با بیان حمایت و توجه به همه بخش های صنایع دستی افزود: همه بخش های صنایع دستی باید مورد حمایت جدی نهادهای رسمی کشور قرار گیرد. رشته های منسوخ شده احیاء شود و کیفیت تولید و صادرات این محصولات نیز با این حمایت ها رشد و ارتقا پیدا خواهند کرد.