به گزارش خبرنگار مهر، بایزید مردوخی ظهر امروز پنج شنبه در همایش "پارادایمهای نوین کسب و کار جهان در آستانه رنسانسی نو" که با حضور داریوش محجوبی عضو هیئت علمی دانشگاه تگزاس امریکا در سالن اجتماعات دفتر آموزش و پژوهش استانداری کردستان برگزار شد، گفت: در حال حاضر کشور ما در حال مقدمات تدوین برنامه ششم توسعه کشور است واین برنامه در شرایط خاصی در حال شکل گیری است.
وی به شرایط خاص شکل گیری این برنامه در کشور اشاره کرد و اظهارداشت: از 10 برنامه توسعه ای که تاکنون در کشور تهیه شده دستاورد چندانی حاصل نشده است.
وی ادامه داد: قرار بود سالانه شاهد 8 درصد رشد اقتصادی کشور تا سال 1404 باشیم که متاسفانه در طول سنوات گذشته تاکنون این امر محقق نشده است و از لحاظ اهداف چشم انداز بیست ساله کشور بسیار عقب هستیم.
مشاور اقتصادی استاندار کردستان افزود: برنامه ششم اکنون ناگزیز از تاثیر کمبود تحرک اقتصادی و اجتماعی است.
مردوخی عنوان کرد: تحولات ناشی از مسائل بین المللی و تحریم ها و کاهش قیمت نفت قطعا روی بودجه 94 و برنامه ششم توسعه اثرگذار خواهد بود.
وی اظهارداشت: معاونت برنامه ریزی و راهبردی رئیس جمهور اهداف کلی برنامه ششم را به صورت پیشنهادی مطرح کرده و اکنون مشغله فکری بسیاری از مسئولان و صاحب نظران امر به اینکه برای تدوین برنامهای عملیاتی چه کار و اقدامی باید انجام شود، است.
وی با اشاره به اینکه سند برنامه ششم توسعه هنوز نهایی نشده است، افزود: متنی به عنوان ایدههای اولیه سیاستهای کلی برنامه ششم توسعه تهیه شده و به دبیرخانه مجمع تشخیص مصحلت نظام ارسال شده تا بر روی آن بررسیهای لازم انجام و متن نهایی آن تهیه شود.
مشاور اقتصادی استاندار کردستان عنوان کرد: در جامعیت برنامه ششم هیچ شکی نیست ولی به عنوان یک کارشناس هیچ امیدی به آن ندارم چراکه گویی اقتصاد و جامعه ما در شرایطی خوب و رشد آن در حال حرکت است.
مردوخی بیان کرد: متاسفانه صفات متعددی برای هر موضوع در این برنامه به کارگرفته شده که این نشان از این است که تمرکز در تولید این فکر وجود نداشته است.
وی به بند یک این برنامه اشاره کرد و افزود: توسعه همه جانبه با رشد اقتصادی شتابان، فراگیر، دانش بنیان، بهرهوری، عدالت بنیان، درونزا، برون گرا، مردمی، به دور ازفساد و تورم در در بند یک این برنامه آمده است.
وی ادامه داد: یکی از فیلسوفان مطرح دنیا عنوان کرده در تلاش برای همه چیز به هیچ چیز دست پیدا نکردیم، لذا در تدوین برنامههاباید دقت بیشتری صورت گیرد.
مشاور اقتصادی استاندار کردستان افزود: معتقدم برنامه ششم، نقطه عطفی در کشور ماست و باید امروز برنامه ای که رافع مشکلات و امکانپذیرتر باشد و همچنین فقط بیانگر آرزوها نباشد، تدوین شود.
مردوخی عنوان کرد: آرزوها و امیدها را میتوان در قالب مجموعهای جداگانه به صورت مقدماتی تهیه کرد و به صورت لوایح، دولت آن را به مجلس داده تا به تصویب برسد تا در طول پنج سال زمینه تحقق آن ها فراهم شود.
وی با تاکید بر اینکه استانها هم باید برنامه توسعه ای داشته باشند، اظهارداشت: مجموعه برنامههای توسعهای 31 استان کشور هم در قالب مجموعهای تهیه شود.