به گزارش خبرگزاری مهر، محمود حجتی با بیان اینکه از حدود ۶۰۰ دشت کشور بیش از ۳۰۰ مورد آنها در وضعیت بحرانی قرار دارند و با اضافه برداشت مواجه هستند، اظهارداشت: با توجه به اعتباراتی که در اختیار ما قرار گرفته، امیدوار هستیم با مشارکت مردم و همکاری جدی وزارتخانههای نیرو، جهاد کشاورزی و مسئولان سایر دستگاهها و بخشهای مرتبط مشکل بحران و اضافه برداشت دشتها کاهش یابد و در بلندمدت به صفر برسد.
وزیر جهاد کشاورزی با بیان اینکه مردم به لزوم مسدود شدن چاههای غیرمجاز آگاه هستند، گفت: برای اینکه منابع آب زیرزمینی را در دشتهای بحرانی به روند سالهای گذشته برگردانیم، همکاری و مشارکت مردم لازم است. .
حجتی با اشاره به اینکه همکاری سازمان جنگلها، مراتع و آبخیزداری در کنار مسائل عنوان شده لازم است، اظهار داشت: در راستای بهرهوری از آب و کاهش مصرف آن، کارهای بسیار خوبی انجام گرفته که یکی از این اقدامات استفاده از روشهای نوین آبیاری است.
وی، موضوع استفاده از بذر مناسب برای کاهش مصرف آب را مورد اشاره قرار داد و افزود: علاوه بر این به کارگیری ماشینآلات مناسب و استفاده از روشهای مکانیزاسیون در کشاورزی، باعث کاهش مصرف آب میشود.
حجتی اضافه کرد: کشاورزی حفاظتی یکی از روشهایی است که در آن بدون زیر و رو شدن زمین، میتوان پس از برداشت محصول بذر را در دل خاک قرار داد و به این ترتیب از رطوبت موجود در خاک برای کشتهای بعدی استفاده کرد.
وی اظهارداشت: در راستای کاهش مصرف آب در بخش کشاورزی، تاکنون موفق شدیم سطح زیرکشت برنج را در استانهای غیرشمالی از ۲۸۵ هزار هکتار به ۱۲۰ هزار هکتار برسانیم.