بجنورد- صنعتی شدن دامپروری هدف اصلی انجام پژوهش، توسعه گردشگری خراسان شمالی نیازمند پژوهش و ... از مهمترین عناوین اخبار هفته پژوهش این استان است.

معاون بهبود تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی خراسان شمالی گفت: صنعتی شدن دامپروری هدف اصلی انجام پژوهش در این حوزه است.

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از ستاد خبری هفته پژوهش و فناوری خراسان شمالی، علی مبارکی   افزود: در سال گذشته ۱۳ عنوان پژوهشی و در سال جاری هشت عنوان پژوهشی این استان در خصوص دام سبک مصوب مرکز تحقیقات علوم دامی شد که در حال انجام می باشد.

وی با اشاره به اینکه این تحقیقات در مرکز اصلاح نژاد گوسفند کردی شیروان در حال انجام است، ادامه داد: این امر با هدف ارتقای توسعه استان در حال انجام می باشد.

مبارکی با اشاره به اینکه شیوه سنتی دامپروری وابسته به مراتع بوده و این امر خسارت های فراوانی را به منابع طبیعی استان وارد کرده است، اظهار کرد: صنعتی کردن دامپروری و وابستگی دام به مزارع و پس چرها و استفاده بهینه از مراتع از اهداف اصلی این طرح می باشد.

وی در خصوص انجام پژوهش در حوزه اسب اصیل ترکمن بیان کرد: پیشنهاد اختصاص ۵۵۰ میلیون ریال به منظور اجرای طرح پژوهشی ژنومیک این گونه از حیوان داده شده است که تاکنون ۱۹۰ میلیون ریال اختصاص یافته و منتظر تخصیص مابقی اعتبار هستیم تا این طرح را بتوانیم اجرایی کنیم.

این مقام مسئول با تاکید بر اینکه موضوع اصلاح نژاد این گونه حیوانی به صورت مردمی و با مدیریت این سازمان در حال اجراست، توضیح داد: هم اکنون موضوع اصلاح نژاد این گونه حیوانی را با استفاده از کنترل کشش ها از سیلمی ها در حال انجام هستیم.

گفتنی است خراسان شمالی یکی از قطب های تولید دام سبک و همچنین خواستگاه اسب اصیل ترکیم می باشد که حدود یک هزار اسب اصیل ترکمن هم اکنون در این استان در حال پرورش هستند.

برای توسعه گردشگری استان چاره‌ای جز پژوهش نداریم

بجنورد- معاون گردشگری اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری خراسان شمالی گفت: برای توسعه گردشگری استان چاره ای جز پژوهش نداریم.

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از ستاد خبری هفته پژوهش و فناوری خراسان شمالی، قدیر افرون با اشاره به اینکه سالانه میلیون ها مسافر از این استان تردد می کند اما هنوز  از لحاظ اقتصادی سودی عاید این استان نشده است، افزود: یکی از اولویت های اقتصادی این استان گردشگری می باشد و برای توسعه آن نیازمند انجام پژوهش در حوزه های مختلف هستیم.

وی با بیان اینکه دانشگاه ها و مراکز علمی استان نیز برای تحقق این امر اعلام آمادگی کرده و طرح های پژوهشی مختلفی را ارائه داده اند، ادامه داد: به عنوان مثال پژوهش در حوزه اکوتوریسم و گردشگری فرهنگی استان از جمله پژوهش هایی است که از سوی جهاددانشگاهی واحد استان پیشنهاد شده است.

افرون اظهار کرد: اگر این طرح ها تایید شود می تواند در اولویت برنامه‌های پژوهشی قرار گیرد و از سوی دیگر این طرح ها می تواند تصویر به روزی از پتانسیل ها را به ما بدهد.

وی تاکید کرد: برای توسعه گردشگری استان باید هم شناخت دقیقی از مناطق داشته باشیم و هم راهکارهای لازم برای اجرای طرح های گردشگری را به مردم و سرمایه گذاران ارائه دهیم.

این مقام مسئول با اشاره به اینکه پژوهش در خصوص مجموعه تاریخی شهر بلقیس از دیگر طرح های پژوهشی ارائه شده در حوزه گردشگری است، توضیح داد: انجام این گونه پژوهش ها می تواند خلاهای موجود که مانع رونق گردشگری استان شده است را پر کند.

وی خاطرنشان کرد: طرح های پژوهشی انجام شده در سال های گذشته در خصوص مناطق نمونه گردشگری و برای تصویب این مناطق بوده است.

معضل انجام پژوهش دردستگاه های اجرایی شناخت نشدن مشکلات است

رئیس پارک علم و فناوری خراسان‌شمالی گفت: معضل انجام پژوهش در دستگاه‌های اجرایی عدم شناخت مشکلات و نیازهای موجود سازمان است.

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از ستاد خبری هفته پژوهش و فناوری خراسان شمالی، علی اصغر پیله‌ور اظهار کرد: همه ساله دستگاه‌های اجرایی می‌توانند یک تا سه درصد از اعتبارات خود را صرف انجام پژوهش کرده و مشکلات موجود را شناسایی کرده و سپس از سوی اهل فن نسخه لازم در این حوزه پیچیده شود.

وی ادامه داد: اما در این میان برخی از سازمان و نهادها خود نمی‌دانند مشکل موجود در کار آنان چیست و این در حالیست که بین محقق، پژوهشگر و دانشگاه نیز رابطه لازم با صنعت برقرار نمی شود.

پیله ور با تاکید بر وجود شکاف در ارتباط بین دانشگاه و صنعت، افزود: این که گفته می شود در برخی از اداره ها مشکلی نبوده و اعتبارات حوزه پژوهش در دیگر بخش ها هزینه می شود امری کاملا اشتباه است، زیرا در صورت عدم وجود مشکل پس دلیل کارایی بسیار پایین در سازمان‌ها چه چیزی است.

وی عنوان کرد: معضل اصلی در پژوهش دستگاه‌های اجرایی عدم آگاهی و شناخت نسبت به مشکلات آن سازمان است که بر این اساس نیز تحقیق و پژوهش مورد نیاز به صورت کاربردی انجام نمی شود.

پیله ور خاطر نشان کرد: دستگاه‌های اجرایی استان از یک درد مشترک رنج می برند، زیرا ارتباط با حوزه دانشگاه در میان سازمان‌ها و صنایع بسیار کمرنگ است.

وی یادآورشد: در برهه از زمان نیز اعتبارات پژوهشی دستگاه های اجرایی استان در حوزه هایی هزینه می شود که به هیچ عنوان با این مهم ارتباطی ندارد.

پیله ور با بیان این که متولی اصلی پژوهش وزارت علوم تحقیقات و فناوری است، گفت: اما وجود پژوهشگاه های مختلفی از جمله وزارت نیرو و جهاد دانشگاهی و دیگر مراکز سبب عدم انجام پژوهشی یکپارچه در کشور می شود.