خبرگزاری مهر - گروه استانها: هر روز در صفحات استانی خبرگزاری مهر، اخبار متنوعی منتشر می شود که شاید در میان تیترهای متعدد خبری، برخی از آنها از نظر مخاطب دور مانده و یا در طول روز، مجالی برای رصد و اطلاع از این اخبار نبوده باشد.
بسته خبری مهر در برگیرنده برخی از مهمترین اخبار خبرگزاری مهر است که به شکلی خلاصه جمع آوری شده و در اختیار مخاطبان قرار میگیرد.
در بسته خبری امروز از پیوستن خوزستان به پروژه حفاظت از زاگرس مرکزی می خوانیم و از تجهیز همه روستاهای کشور به اینترنت پرسرعت مطلع می شویم، قصه تکراری کمبود بودجه را مرور کرده و از بدهکاری ۸ میلیارد تومانی وزارت بهداشت با خبر می شویم.
خوزستان به پروژه حفاظت از زاگرس مرکزی پیوست
از پنج سال گذشته پروژه بین المللی «حفاظت از زاگرس مرکزی ایران» توسط برخی استان ها آغاز شد و باوجود اینکه ۴۵ درصد مساحت استان خوزستان را حوزه زاگرس تشکیل می دهد اما این استان تا همین سال جاری در پروژه مذکور سهمی نداشت. خوشبختانه با پیگیری هایی که در بحث طبیعت سردشت و شهیون دزفول به عمل آمد، با اعلام رسمی رئیس سازمان محیط زیست، سرانجام استان خوزستان به پروژه بین المللی «حفاظت از زاگرس مرکزی» پیوست و شهرستان دزفول نیز به عنوان شهر پایلوت نماینده این پروژه در استان شد.
فعالیت بدون پروانه برخی اصناف در بازار بی مجوز
رئیس اتاق اصناف خرمشهر از فعالیت بدون پروانه برخی اصناف این شهر در بازار کنزالمال خبر داد. محمد مرادی به بازار تجاری کنزالمال خرمشهر(بازار عرضه کالای همراه مسافر) اشاره و عنوان کرد: آغاز به کار بازار کنز المال بدون هماهنگی با اصناف بوده و در حال حاضر عاملی برای ایجاد نارضایتی و متضرر شدن صنوف خرمشهر شده است. وی تصریح کرد: به بازار کنزالمال امتیازهای خاصی داده شده که به سایر اصناف شهر با وجود قرار گرفتن در محدوده منطقه آزاد تعلق نگرفته است.
اینترنت پر سرعت در همه روستاها تا پایان کار دولت یازدهم
کم نیستند روستاهایی که از خدمات اینترنت بی بهره هستند چه برسد به اینترنت پر سرعت حالا وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در سفر به استان فارس و در جمع مردم روستای پشتپر گفته است: از جمله برنامههایی که دولت از بدو شروع کار تاکنون اعلام کرده، ارائه خدمات مختلف به روستاهاست و در این راستا مجموعه ارتباطات طی مدت گذشته بالغ بر ۶۰۰۰ میلیارد ریال برای روستاهای کشور هزینه کرده است و ۳۰۰۰ میلیارد ریال پروژه دیگر نیز در حال انجام است. طی برنامهریزیهای انجام شده، تمامی روستاهای کشور تا زمان پایان کار دولت از خدمات اینترنت پرسرعت بهرهمند میشوند.
قصه تکراری نبود بودجه
مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان مرکزی میگوید: «برگزاری جشنواره فیلم فجر در استان مرکزی همزمان با تهران نیازمند اعتبار است و بدون تامین این اعتبار امکان برگزاری جشنواره در استان وجود ندارد» و این خلاصه کلام همه مدیران کل ارشاد استانهاست. اما این روزها تب و تاب جشنوارههای فجر در تهران داغ است و مرکز هنرهای نمایشی سعی کرد با برگزاری جشنواره تئاتر فجر استانی در شش استان لااقل کمی از این تب و تاب را به استانهای داوطلب منتقل کند اما به نظر میرسد فیلمهای جشنواره فجر امسال به همین راحتی پایشان به استانها باز نمیشود.
طبق شنیدهها تهیه کنندهها برای اکران هر سانس فیلم خود از استانها مبلغی بین ۷ تا ۱۰ میلیون تومان طلب میکنند. حال آنکه قریب به اتفاق مدیران کل ارشاد استانها با مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان کرمانشاه هم عقیدهاند که میگوید: «اصلا بودجه نداریم و در توانمان نیست که چنین جشنوارههایی را به تنهایی برگزار کنیم».گزارش ما را بخوانید.
وزیر بهداشت: با بدهکاری ۸ هزار میلیارد تومانی وزارت بهداشت را تحویل گرفتم
سری هم به استان سمنان بزنیم، امروز وزیر بهداشت به این استان سفر و در اولین گام بیمارستان ۱۵۴ نختخوابی گرمسار را افتتاح کرد.
وزیر بهداشت در جریان افتتاح این بیمارسنان گفته است که با وجود مشکلات مالی و بدهکاری هشت هزار میلیارد تومانی وزرات بهداشت در دوره های قبلی خوشبختانه توانسته ایم اقدامات در خور توجهی را در زمینه سلامت انجام دهیم.
هاشمی همچنین گفته است که در دولت های قبل به دلیل عدم استفاده صحیح از منابع و فاصله گرفتن از ارزش ها و رفاه اجتماعی و همچنین اولویت قرار ندادن بهداشت و درمان، توجه ویژه ای به این حوزه نمی شد اما در دولت تدبیر و امید سلامت و درمان در زمره سه اولویت نخست کابینه قرار گرفت که امروز نتایج آن را نیز با رضایتمندی نسبی مردم می توان مشاهده کرد.
عوارض تاکسیرانی رشت بر سر دوراهی
وقتی شورای یک شهر بخواهد درآمدهای شهرداری را افزایش دهد راحت ترین کار افزایش تعرفه های سازمانهای تابعه مدیریت شهری است.
این بار در شهر رشت قرعه افزایش تعرفه ها به تاکسیداران افتاد تا آنها از این موضوع نگران باشند.
لایحه افزایش تعرفه بهای خدمات تاکسیرانی در شرایطی به شورای شهر آمده که خبری از ارائه لایحه افزایش نرخ تاکسیها نیست. در شرایطی که قانون اجازه افزایش چشمگیر نرخ کرایه را هم به سازمان تاکسیرانی نمیدهد، این سازمان به دنبال افزایش قیمت تعرفههای عوارض برای تاکسیداران در راستای درآمدزایی است.
سنگینی گردشگری زمستانه روی دوش پرندگان
سری هم به استان مازندران بزنیم، جایی که پرندگان مهاجر به تنهایی بار گردشگری استان را به دوش می کشند.
همه بار گردشگری زمستانه شهرهای تالابی مازندران بر روی دوش قوهایی است که نغمههایشان همانند موسیقی در گوش طبیعت نجوا میشود.
هرسال همزمان با فصل سرما و زمستان، قوهای مهاجر از سرزمینهای دور به تالابهای مازندران سفر میکنند و جاذبههای بکر و دیدنی از گردشگری زمستانه پدید میآورند. مازندران که همواره میزبان مسافران زیادی از سراسر کشور است اما از گردشگری زمستانه چندان بهرهای نبرده و نبض این گردشگری در شهرهای تالابی استان با آوا و نفس قوها و پرندگان مهاجر میزند.
امکاناتی که متناسب با جمعیت قرچک نیست
قرچک که به دلیل حضور اقوام و طوایف مختلف به ایران کوچک معروف است، با مشکلات زیرساختی روبرو بوده و امکانات این منطقه متناسب با جمعیت شهرستان قرچک نیست.
شهرستان قرچک با جمعیتی حدود ۳۰۰ هزار نفر، در جنوب استان تهران قرار دارد و به دلیل نزدیکی به پایتخت با پدیده مهاجرپذیری روبرو است.
مردم شهرستان قرچک همواره در خط مقدم دفاع از ارزشهای انقلاب اسلامی قرار داشته که نقطه اوج آن در هشت سال جنگ تحمیلی بود و مردم این دیار ۳۵۰ شهید، ۷۳۲ جانباز و ۶۰ آزاده را تقدیم نظام اسلامی کرده اند.
قیمت ارزان زمین و مسکن در شهرستان قرچک به نسبت شهر تهران، سبب شده تا بسیاری از مردم دل از زندگی در پایتخت کنده و به قرچک بیایند و همین امر زمینه افزایش و رشد جمعیت این شهرستان را فراهم ساخته است.
سدهای خراسان جنوبی در تب خشکسالی میسوزد
خراسان جنوبی امسال هفدهمین سال خشکسالی را هم پشت سر گذاشت و بخشی از آثار خشکسالی در مناطق مختلف این استان در مطبوعات و وسایل ارتباط جمعی منتشر میشود. ارائه آمارهای تکان دهنده تخلیه روستاها، افزایش روند مهاجرت به شهرها نمونهای از این آثار است.
گرچه در سال های گذشته مشکلات بی آبی در شهرها و روستای خراسان جنوبی نسبت به امروز کمتر به چشم می آمد اما عملا در سال جاری مردم خراسان جنوبی طعم تلخ بی آبی را بیشتر از هر زمان دیگری چشیده اند.
ماجراجویی در اعماق کویر
کویر لوت یکی از بزرگترین بیابانهای جهان است که بخش قابلتوجهی از این کویر در شمال و شرق استان کرمان قرارگرفته است، کویر هرچند به نظر میرسد تهدیدی برای حیات محسوب میشود اما افسون آن بسیاری از گردشگران را به سمت خود میکشاند و چهرههای به پرده کشیدهاش را برای آنان نمایان میکند.
تا ۱۰ سال قبل کمتر گردشگری شناختی از کویر لوت داشت اما حالا بسیاری از این عرصه ها برای گردشگران عادی شناخته شده است و گروههای مختلف جستجو برای کشف نکات مبهم کویر وارد این عرصه میشوند و اطلاعات خود را در این خصوص ثبت میکنند.