پروا مهاجر یکی از فعالان صنعت پوشاک و مزوندار در گفتگو با خبرنگار مهر هنوز به ضرورت تلفیق لباسهای سنتی با مدرن اشاره و بیان کرد: خوب است طراحان، مد روز را در نظر بگیرند و با جامعه جهانی جلو بروند. به عبارتی سنت و مدرنیته را با یکدیگر تلفیق کنند. برای مثال چه اشکالی دارد اگر طراحان در لباسهای خود از پارچههای قدیمی چون زربفت و مخمل و ترمه استفاده کنند و آنها را با پارچههای دیگر درآمیزند.
وی در ادامه با اشاره به ضرورت توجه به فرهنگ و پیشینه ایرانی گفت: من یک ایرانی هستم و بیگمان هرجای دنیا که زندگی کنم، تحت تاثیر پیشینه و فرهنگ و تاریخ خود هستم و طبیعتا این ایرانی بودن بر کارها و طرحهای من تاثیر میگذارد گرچه بسیاری از مزوندارها و مخاطبان هنوز به ارزش طرحهای سنتی و ایرانی پی نبردهاند.
به گفته این طراح لباس که خود از پته کرمان در دوخت و طراحی لباسهای خود استفاده کرده، پته، پارچه نفیسی است که قدمت دیرینهای دارد و من تلاش کردهام در دوخت و تهیه لباسهای امروزی، از تلفیق پارچه و پته بهره ببرم تا هم به صنایع دستی کشور خود احترام بگذارم هم خلاقیتی به خرج داده و نوآوری کرده باشم.
مهاجر با اشاره به اینکه مردم عادی، چندان از طرحهای خلاقه استقبال نمیکنند گفت: مردم عادی چندان از لباسها و طرحهای خلاقه و تلفیقی استقبال نمیکنند چرا که هنوز ارزش هنری این لباسها را نمیدانند، بنابراین من و طراحان و مزوندارهای دیگری که در این طمینه فعالیت میکنند، مخاطب خاص را در نظر میگیرند.
این فعال حوزه مد و لباس با اشاره به اینکه افراد و شخصیتهای معروف و برجسته میتوانند در مدسازی و فرهنگ مد و لباس تاثیرگذار باشند گفت: هنرمندان و افراد رده بالای مملکت، در بسیاری موارد، الگوی پوشش مردم جامعه قرار میگیرند. بنابراین این افراد باید به سبک پوشش خود توجه کنند.
مهاجر افزود: هزینه سفارش لباسهای رسمی مانند (کارمندی و دانشگاهی) گاه با توجه به وضعیت مالی سفارش دهنده و گاه با توجه به نرخهای معمول یک مزون مشخص می شود.