به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان تهران، جلیل انزابی زاده با اشاره به اینکه پروژه مدیریت چرا و کنترل دام به عنوان یکی از اقدامات حفاظتی مهم در ایجاد تعادل دام و مرتع در عرصههای مرتعی مطرح است، به اهداف اجرای این پروژه اشاره کرد و افزود: با اجرای این پروژه پروانههای بهره برداری مورد پایش قرار گرفته است.
وی به اهمیت و ارزش مراتع لار اشاره کرد و اظهار داشت: مراتع حوزه لار به عنوان یکی از مهمترین رویشگاههای گونههای مرتعی و از غنیترین ذخایر ژنتیکی گیاهی و جانوری به شمار میآید و از آنجاییکه بخشی از آب شرب تهران از این منطقه تأمین میشود اجرای این پروژه و رعایت ظرفیت چرا از اهمیت ویژهای برخوردار است.
انزابی زاده وسعت مراتع لار را حدود ۷۳ هزار هکتار و ظرفیت چرای دام مجاز در این مراتع را ۸۶ هزار واحد دامی اعلام کرد و یادآور شد: با توجه به ویژگیهای خاص و منحصر به فرد این مراتع عملیات کنترل دام تا پایان فصل چرا به طور مستمر با حضور گروههایی متشکل از عوامل یگان حفاظت منابع طبیعی، کارشناسان امور مراتع و بخش فنی در سطح این مراتع اجرا خواهد شد و با متخلفین بر اساس قوانین و مقررات برخورد قانونی به عمل میآید.
فرمانده یگان حفاظت منابع طبیعی استان تهران از عموم بهره برداران و دامداران خواست در صورت مشاهده هر گونه تخلف در مراتع مراتب را از طریق شماره تلفن ۱۵۰۴ به یگان حفاظت منابع طبیعی اطلاع دهند.
با توجه به شرایط اقلیمی، فصل چرای دام در این منطقه از نوزدهم خرداد ماه سال جاری شروع شده و تا نیمه شهریور ماه نیز ادامه خواهد داشت.