به گزارش خبرگزاری مهر، رضا مبصری در یک گفت و گوی رادیویی اظهار کرد: صنعت طیور ایران یک صنعت پیشرفته است و ما حدود ۲. ۶۵ میلیون تن گوشت مرغ تولید میکنیم که از این لحاظ دوبرابر سرانه دنیاست.
دبیر انجمن زنجیرههای تولید گوشت مرغ کشور افزود: هوشمندسازی تولید مرغ در آخرین حلقه زنجیره تأمین، بهترین راهکار برای اطمینان از این است که گوشت مرغ تولیدی در حد لازم و بهموقع به دست مصرفکننده برسد.
مبصری معتقد است که با هوشمندسازی تولید مرغ میتوان از تأمین یا عدم تأمین سرانه مقرر اطمینان حاصل کرد و صادرات را نیز به طور مستمر انجام داد.
دبیر انجمن زنجیرههای تولید گوشت مرغ کشور با بیان اینکه هوشمندسازی تولید مرغ توسط اتحادیهها و انجمنِ زنجیرهها و البته تحت نظارت و ریلگذاری بخش دولتی انجام میشود گفت: این سیاستگذاری از سوی قرارگاه امنیت غذایی در کشور مصوب و به بخش خصوصی واگذار شده است.
وی افزود: هوشمندسازی تولید مرغ در بلندمدت هم به نفع تولیدکننده و هم به نفع مصرفکننده است و همچنین موجب شفافسازی کل روند تولید مرغ نیز میشود.
مبصری تأمین بهموقع نهاده، ثبات در سیاستگذاریها و عدم دخالت دولت در قیمتگذاریها را بهعنوان سه خواسته اصلی بخش خصوصی مطرح کرد و گفت: وقتی گوشت مرغ به مقدار کافی تولید میشود فضای رقابتی طبیعتاً باید موجب بهبود کیفیت مرغ شود.
دبیر انجمن زنجیرههای تولید گوشت مرغ کشور با تأکید بر اینکه نباید دائماً جلوی تداوم روند صادرات گرفته شود افزود: اگر قرار باشد صادرات گوشت مرغ را در هر فصل و هر روزی قطع کنیم امنیت غذایی کشورهای هدف نیز تحتالشعاع قرار خواهد گرفت.
وی با بیان اینکه تأمین مداوم و به اندازه بازار موجب تعادل در عرضه و تقاضا خواهد شد گفت: تعادل عرضه و تقاضا نیز موجب ثبات قیمتی شده و در دسترسبودن کالا را برای مردم به دنبال خواهد داشت.
مبصری هدف از هوشمندسازی تولید مرغ در کشور را قابلپیشبینی کردن بازار عنوان کرد و افزود: اگر زنجیره تأمین گوشت مرغ از ۶۰ روز قبل، قابلپیشبینی باشد تولید گوشت مرغ موردنیاز برای مصرف داخل و صادرات و قیمت مرغ نیز با مشکلی مواجه نخواهد شد.
دبیر انجمن زنجیرههای تولید گوشت مرغ کشور تصریح کرد: در حال حاضر قیمت گوشت مرغ نهتنها زیر قیمت مصوب بلکه قیمت زیر تمام شده تولیدکننده است و اگر این روند ادامه پیدا کند تولیدکنندگان از دور خارج میشوند و ما مجدداً با کمبود گوشت مرغ مواجه میشویم.