به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از آمازون، «باد نام مرا میداند» رمانی تاثیرگذار است که گذشته و حال را به هم پیوند میزند و اثرات جنگ و مهاجرت را بر روی یک کودک در اروپا در سال ۱۹۳۸ و کودکی دیگر در آمریکا در سال ۲۰۱۹ بررسی میکند.
در وین سال ۱۹۳۸ ساموئل آدلر ۵ ساله است و پدرش در شبی که خانواده همه چیزشان را از دست میدهند ناپدید میشود. مادر ساموئل جایی برای او در قطاری که از اتریش تحت اشغال نازیها به انگلستان میرود به دست میآورد و او تنها در حالی راهی سفر میشود که چیزی جر لباس و ویولونش همراه ندارد.
در آریزونای ۲۰۱۹ هشت دهه بعد، آنیتا دیاز و مادرش سوار قطار دیگری میشوند و از خطر احتمالی که در السالوادور تهدیدشان میکند فرار میکنند و به آمریکا میروند، اما ورود آنها همزمان است با اجرای سیاست جداسازی خانواده پناهندگان که از سوی ترامپ اعمال شد و آنیتای ۷ ساله خود را در اردوگاهی تنها مییابد و در همین حال سلنا مددکار جوان اجتماعی به امید یافتن رد مادر آنیتا از یک وکیل کمک میگیرد.
«باد نام مرا میداند» گذشته و حال را درهم میپیچد و داستان این دو شخصیت در دو دنیای متفاوت را در جستجوی خانواده و خانه روایت میکند. این کتاب هم گواهی است بر فداکاریهایی که والدین انجام میدهند و هم نامهای عاشقانه برای فرزندانی که از خطرهایی باورنکردنی جان سالم به در میبرند و رویاپردازی را فراموش نمیکنند.
ایزابل آلنده ۲ آگوست ۱۹۴۲ در پرو لیما متولد شد. او اولین فرزند یک دیپلمات شیلیایی بود که بعدها رهسپار لبنان شد و پس از آن بخشی از زندگیاش را در شیلی گذراند. در شیلی او به عنوان روزنامهنگار کار کرد، ازدواج کرد و صاحب ۲ فرزند به نامهای پائولا و نیکلاس شد. دخترش پوئولا وقتی ۲۹ سال داشت در سال ۱۹۹۲ بر اثر تزریق نادرست دارو درگذشت و ایزابل آلنده در سال ۱۹۹۴ درباره مرگ دخترش در یک کتاب خیلی شخصی به نام «پائولا» نوشت. او سال ۱۹۹۶ بنیاد ایزابل آلنده را به افتخار دخترش راهاندازی کرد تا کمکرسان زنان و دختران شود.
پس از کودتا وی از شیلی تبعید شد و رمان «خانه ارواح» را منتشر کرد که سال ۱۹۹۳ فیلمی با بازی مریل استریپ و یایونا رایدر برمبنای آن ساخته شد.
وی در دو دهه اخیر در آمریکا زندگی کرده ولی هنوز شیلی را خانه خودش میداند و میگوید مانند یک شیلیایی فکر میکند.
آلنده امسال هم یک رمان با عنوان «ویولتا» منتشر کرد که بیست و یکمین رمان وی است. در این رمان نویسنده داستان حماسی ویولتا دل واله، زنی ۱۰۰ سال را روایت کرده که شاهد بزرگترین تحولات قرن بیستم است. ویولتا که در یک روز طوفانی سال ۱۹۲۰ متولد شده از همان ابتدا با موجهای به جا مانده از جنگ جهانی اول روبه رو میشود و شاهد آنفلوانزای اسپانیایی است و بعد رکود بزرگ، که زندگی آرام شهرش را درهم میشکند.
«ویولتا» به فارسی ترجمه و منتشر شده است.
این نویسنده ۵ کتاب غیرداستانی هم نوشته و با ۲۵ کتابی که تاکنون در ۸۰ سالگی منتشر کرده بیش از ۷۰ میلیون نسخه فروش کرده و به عنوان نویسنده اسپانیایی زبانی که آثارش بیشترین مخاطب را داشتهاند، شناخته میشود.
رمان «باد نام مرا میداند» در ۲۷۲ صفحه قرار است خرداد ۱۴۰۲ از سوی انتشارات رندوم هاوس منتشر شود و پیش سفارش آن از اکنون شروع شده است.