به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از خبرگزاری اسپوتنیک، «اولف کریسترسون» (Ulf Kristersson) نخست وزیر سوئد امروز یکشنبه به روزنامه «فایننشال تایمز» گفت که دولت کشورش در روز دوم ماه مارس (۱۱ اسفند ماه، پنجشنبه هفته جاری) در مورد قانون جدید مبارزه با تروریسم به عنوان بخشی از اجرای توافقات استکهلم با ترکیه برای پیوستن به ناتو تصمیم گیری خواهد کرد.
نخست وزیر سوئد در این خصوص گفت: گام نهایی در ۲ مارس انجام می شود. دولت سوئد در مورد قوانین جدید مبارزه با تروریسم تصمیم گیری خواهد کرد.
وی چندی پیش و همزمان با تشدید تنشها میان استکهلم و آنکارا در پی اقدام توهین آمیز اخیر در این کشور و هتاکی به قرآن کریم تاکید کرده بود که الحاق هرچه سریع تر سوئد به ناتو بسیار حائز اهمیت است.
کریسترسون درباره شرایط ژئوپلیتیکی موجود گفت: از همه مردم سوئد میخواهم که اهمیت موضوع را درک کنند. این مساله واقعی و وخیمترین شرایطی است که از جنگ جهانی دوم به بعد تجربه کردهایم. هیچ موضوع مرتبط با امنیت ملی مهمتر از این نیست که ما و فنلاند به سرعت عضو ناتو بشویم.
وی در ادامه با تاکید بر اینکه بهدنبال «گفتمانی موثرتر» با ترکیه بوده و خواستار «آرامش» در روند مذاکرات شد و افزود: جو به طور باورنکردنی پرتنش شده، هم در سوئد و هم در جهان و این اتفاق برای امنیت سوئد خوب نیست.
مذاکرات پیچیده پیوستن سوئد به ناتو در هفتههای اخیر بیش از پیش پیچیده شده و به گفته کریسترسون، ترکیه درخواستهای غیرممکنی را مطرح کرده و حالا با تظاهرات ضد اردوغان در استکهلم، شرایط وارد فاز تازهای شده است.
در تازهترین اقدام تحریکآمیز علیه ترکیه، تظاهراتکنندگان حامی کردهای سوئد، عروسک اردوغان را مقابل سفارت ترکیه به دار آویختند؛ در ادامه نیز یک نشریه سوئدی برای تحقیر اردوغان، یک مسابقه کاریکاتور برگزار کرد و همچنین در جریان تظاهراتی دیگر، راسموس پالودان، رئیس دانمارکی-سوئدی و افراطی حزب موسوم به «تندرو» سوئد با توجیه مضحک «آزادی بیان»، اقدام به آتش زدن یک نسخه از قرآن کرد.
البته کریسترسون هتک حرمت قرآن را محکوم و با مسلمانان آزرده سراسر جهان ابراز همدردی کرد. وی در ادامه اذعان کرد که نیروهایی در داخل و خارج از سوئد بهدنبال تضعیف پیشنهاد پیوستن این کشور به ناتو بوده و «تحریککنندگانی» هستند که درصدد تخریب روابط سوئد با سایر کشورها هستند.
پذیرفته شدن پیشنهاد سوئد برای پیوستن به ناتو در حال حاضر در گرو تایید ترکیه است زیرا آنکارا تنها کشوری است که به این اقدام مخالفت کرده و گرچه ینس استولتنبرگ، دبیرکل ناتو این روند را «سریعترین» در تاریخ خوانده اما الحاق احتمالی سوئد در ناتو هماکنون به بنبست برخورد کرده زیرا استکهلم تمایل ندارد تمام خواستههای آنکارا را برآورده سازد.