مشهد - خبرگزاری مهر: مدیر عامل سازمان آتش نشانی و خدمات ایمنی شهرداری مشهد با بیان اینکه هنوز حرفه آتش نشانی در فهرست مشاغل سخت و زیان آور قرار ندارد؛ ابراز امیدواری کرد دولت به خدمتگزاران در این حرفه که با عشق خدمت می کنند توجه کند.

به گزارش خبرنگار مهر، حسن جعفری ظهر چهارشنبه در نشست خبری به مناسبت روز آتش نشانی و ایمنی با حضور اصحاب رسانه در سالن جلسات سازمان آتش نشانی مشهد اظهار کرد: طبق تحقیقات به عمل آمده شاغلان در آتش نشانی عمر طولانی ندارند و حتی برخی به دوران بازنشستگی هم نمی رسند و این خود دلیلی بر زیان آور بودن آن است.

کاهش میانگین رشد حریق در مشهد

وی افزود: در سالهای اخیر روند رو به رشد حریق در مشهد کاهش نشان می دهد و از 15 درصد به 6 درصد رسیده است .

وی با اشاره به اینکه علت کاهش  میانگین رشد سالیانه حریق اطلاع رسانی رسانه ها و خدمت رسانی موثر سازمان آتش نشانی  است  یادآور شد: میانگین رشد حوادث در مشهد 28 درصد بوده است که در سالهای اخیر به 11 درصد رسیده است.

آتشپاد دوم جعفری به برگزاری برنامه های این سازمان در هفتم مهر ماه روز آتش نشانی و ایمنی اشاره کرد و گفت: هدف از نامگذاری این روز به نام آتش نشانی توجه به جایگاه  خدمات آتش نشانان  و نقش تاثیر گذار آنها در ایمنی است.

توجه به جایگاه آتش نشانان در روز آتش نشانی و ایمنی

وی  با ابراز تاسف از کم توجهی به شاغلان در این عرصه در ایران گفت: آتش نشانان جانشان را به خطر می اندازند و در دنیا به جایگاه اجتماعی، اقتصادی و رفاهی این قشر توجه ویژه می شود اما در ایران هنوز شغل آتش نشانان در ردیف کارهای سخت و زیان آور هم قرار نگرفته است.

مدیرعامل آتش نشانی مشهد ابراز کرد: هدف از نامگذاری  روز هفتم مهر به این نام جلب توجه مسئولان و مردم به حرفه آتش نشانی است و اینکه 50 شغل در ایران سخت و زیان آور شناخته شدند ولی هنوز آتش نشانان بلا تکلیف هستند.

وی به رشد قابل توجه خدمات اتش نشانی مشهد اشاره و اذعان کرد: در مشهد بیشترین رشد نسبت به سایر شهرهای کشور اتفاق افتاده است .

کمبود نیروی آتش نشان وتجهیزات در شهرستانهای خراسان رضوی

جعفری در رابطه با وضعیت آتش نشانی در سایر شهر های استان گفت: متاسفانه در بسیاری از شهرها مثل چناران، تایباد، خواف، فریمان ، کلات حتی تجهیزات اولیه  و نیروی کافی را نیز در اختیار ندارند و سازمان آتش نشانی مشهد به آنها کمک می رساند.

مدیر عامل آتش نشانی مشهد یادآور شد: در سازمان آتش نشانی این ضرورت وجود دارد که به تجهیزات حفاظت فردی مجهز شویم.

وی این حرفه را از پرخطرترین مشاغل دانست و تاکید کرد: طبق تحقیقات به عمل آمده شاغلان در آتش نشانی عمر طولانی ندارند و حتی به بازنشستگی هم نمی رسند و این خود دلیلی بر زیان آور بودن آن است.

آتشپاد دوم جعفری ابراز امیدورای کرد با توجه به اینکه آتش نشانان کمبودها را با عشق به خدمت به مردم تحمل می کنند ؛ مسئولان دولتی نیز به آنان توجه بیشتری  کنند.

افتتاح ایستگاه آتش نشانی و داوطلبان زن آتش نشان

وی  از افتتاح چند ایستگاه آتش نشانی همزمان با روز آتش نشانی در مشهد خبر داد و گفت: در این روز زنگ ایمنی در مدارس مشهد نواخته خواهد شد.

مدیر عامل سازمان آتش نشانی مشهد  از به کارگیری آتش نشان زن در این سازمان خبر داد و گفت: 60 خانم داوطلب آتش نشانی از میان 800 نفر با تحصیلات مناسب و توان جسمانی آموزش دیدند و طی مراحلی در این سازمان به کار گرفته شدند.

آتشپاد دوم جعفری یادآور شد: در آتش نشانی مشهد حداقل 15 آتش نشان زن به صورت آن لاین حضور خواهند داشت و در ماموریت ها به کار گرفته می شوند.

رژه آتش نشانان هفتم مهر ماه در مشهد

وی در بحث پیشگیری به برگزاری دوره های آموزشی  برای نمایندگان اتحادیه های تاسیسات، ابزار فروشی ها و اتحادیه الکترونیک اشاره کرد و گفت: تعدادی از شاغلان در این اصناف آموزش دیده و در بحث نظارت به سازمان کمک خواهند کرد.

رونمایی از کتاب خاطرات آتش نشانان

وی  اعلام کرد: در روز آتش نشانی و ایمنی توزیع بسته های آموزشی را در مدارس، قطار شهری و پایانه های مسافربری مشهد توسط  نیروهای داوطلب آتش نشانی خواهیم داشت.

آتشپاد دوم جعفری از رونمایی کتاب خاطرات  پیشکسوتان آتش نشانی مشهد در این روز خبر داد و گفت: تعدادی از این کتابها در ادارات و به مدیران شهری اهدا خواهد شد و مطالعه این کتاب چون صحنه های حضور در حوادث مختلف را به تصویر می کشد بسیارعبرت آموز است.

به گفته مدیر عامل  سازمان آتش نشانی شهرداری مشهد همزمان با روز هفتم مهر ماه مزار شهدای اتش نشان عطر افشانی خواهد شد و از ورزشکاران این سازمان طی مراسمی تقدیر می شود.

وی به برگزاری مانورهای هفتگی در این سازمان اشاره کرد و گفت : در این روز مانورهای عملیاتی برگزار خواهد شد.

کنترل حوادث آسانسور

آتشپاد دوم جعفری با اشاره به اتفاقات آسانسور در مشهد گفت: حوادث آسانسور در مشهد کاهش یافته است و در شش ماهه اخیر هزار و 114 هتل و مهمانپذیر بازدید شد و فرصتی برای رعایت نکات ایمنی در آسانسورها داده شد زیرا این حوادث بیشترین آمار فوت و مجروح را به خود اختصاص داده بود.

وی با اعلام اینکه کمتر از 50 هتل  در زمینه ایمن سازی آسانسورها باقی مانده است، افزود: با هماهنگی دادستانی در صورتی که این نواقص ایمنی رفع نشود با حکم دادستانی اقدام به پلمب این اماکن خواهیم کرد.

مهلت رفع نواقص ایمنی به هیئت امنای سراهای منطقه 6

آتشپاد دوم جعفری به حریق های رخ داده در منطقه 6 مشهد در بازارها و سراهای قدیمی مشهد اشاره کرد وگفت : جلسات متعدد با هیئت امنای این بازارها و شهرداری منطقه برگزار شد و تمام موارد  ایمنی برای آنان تبیین شد و در صورت برطرف نکردن نواقص طی مهلت داده شد با آنان برخورد می شود.

مدیرعامل سازمان آتش‌نشانی و خدمات ایمنی شهرداری مشهد با اشاره به کاهش زمان رسیدن به محل حریق گفت: در 6 ماهه اول سال جاری متوسط زمان رسیدن به محل حریق نسبت به مدت مشابه سال 86 بیش از هفت درصد کاهش پیدا کرده است.

جعفری گفت: بر این اساس زمان رسیدن به محل حریق از 4 دقیقه و 55 ثانیه به 4 دقیقه و 24 ثانیه در پایان شهریور ماه سال جاری رسیده است.

وی همچنین به مدت زمان رسیدن به محل حریق اشاره کرد و گفت: این شاخص نیز با 13 درصد کاهش از 5 دقیقه و 21 ثانیه در سال 86 به 4 دقیقه و 57 ثانیه در پایان شهریور ماه سال جاری رسیده است.

وی بیان کرد: تعداد ایستگاه‌های آتش‌نشانی مشهد در 6 ماه نخست سال جاری به نسبت مدت مشابه سال 86 حدود دو برابر رشد داشته و از 21 ایستگاه به 45 ایستگاه آتش‌نشانی رسیده است.

جعفری در خصوص تعداد خودروهای عملیاتی نیز گفت: تعداد خودروهای عملیاتی سازمان تا پایان شهریور سال 92 به 227 خودرو افزایش پیدا کرده که نسبت به سال 86 از 2 و نیم برابر افزایش برخوردار بوده است.

رشد حوادث ساختمانی

وی با اشاره به رشد حوادث ساختمانی در مشهد تصریح کرد: در سال گذشته به طور کلی 511 حادثه ساختمانی در مشهد رخ داده که طی آن 38 نفر مصدوم، پنج نفر فوت و 73 نفر نجات یافتند.

مدیرعامل سازمان آتش‌نشانی و خدمات ایمنی شهرداری مشهد ادامه داد: تنها در 6 ماهه اول سال جاری 239 حادثه ساختمانی از جمله آوار و ریزش ساختمان، فروکشی زمین و یا چاه، گودبرداری و حفاری کانال در معابر و ... رخ داده که در این حوادث 25 نفر مصدوم، سه نفر فوت و 65 نفر نجات یافتند.

جعفری با اشاره به علل وقوع حوادث ساختمانی گفت: نامناسب بودن فونداسیون ساختمان‌های اطراف، عدم شمع‌بندی مناسب در زمان گودبرداری، ریزش طوقه چاه فاضلاب  از جمله علل وقوع حوادث ساختمانی است.

چهار هزار انبار غیر مجاز

وی همچنین در خصوص انبارهای غیرمجاز و خطر وقوع حوادث و حریق در آن‌ها تصریح کرد: در حال حاضر در شهر مشهد بالغ بر 4000 انبار غیرمجاز وجود دارد که در آن هیچ گونه اصول ایمنی رعایت نشده است.

مدیرعامل سازمان آتش‌نشانی و خدمات ایمنی شهرداری مشهد تصریح کرد: از سال‌های گذشته آتش‌نشانی مشهد برای جلوگیری از رشد انبارهای غیرمجاز و جلوگیری از وقوع حوادث و حریق در این اماکن نسبت به پلمب اقدام کرده اما باید توجه داشت که این اقدامات بازدارنده نیست.

جعفری اضافه کرد: باید برای این قبیل حوادث از سوی مسوولان بالادستی تصمیمات کلان گرفته و به این موضوع نیز توجه شود که انبارهای غیرمجاز بیشترین لطمات و فشار را روی مردم و آتش‌نشانی وارد می‌کند.

وی با انتقاد ار نبود قانون واحد برای آتش‌نشانی در کشور تصریح کرد: در صورتی که مدیریت واحد تمام قوانین، دستورالعمل‌ها و نظام‌نامه‌ها را تدوین و به همه آتش‌نشانی‌های کشور ابلاغ کند آتش‌نشانی به نسبت توسعه شهر و افزایش جمعیت مردم رشد خواهد کرد.

آموزش 110ضابط قضایی

آتشپاد دوم جعفری از اموزش  110 ضابط قضایی از پرسنل  سازمان آتش‌نشانی مشهد خبر داد و گفت: این افراد در خصوص نظارت بر اماکن به کار گرفته می شوند.

وی  گفت: طی جلساتی با آموزش و پرورش موارد ناایمن مدارس اطلاع‌رسانی و از 7 مهر ماه سال جاری مرحله جدید بازدید از مدارس برای سنجش و ارزیابی آغاز می شود.

آتشپاد دوم جعفری دلیل عملی نشدن موارد ایمنی در مدارس مشهد کمبود بودجه در آموزش و پرورش دانست و گفت: به نسبت سال‌های گذشته موارد ایمنی در مدارس افزایش نشان می دهد و مدارس جدید نیز بر اساس ضوابط ایمنی ساخته می شوند.

هلال احمر مسئول حوادث جاده ای

وی درخصوص حوادث جاده ای هلال احمر را مسئول دانست و گفت : امدادرسانی به این حوادث در حیطه وظایف هلال احمر  است اما این ارگان نیز تجهیزات لازم را ندارد.

مدیرعامل سازمان آتش‌نشانی و خدمات ایمنی شهرداری مشهد عنوان کرد: در راستای کمک به حوادث جاده ای در ورودی و خروجی‌های شهر مشهد ایستگاه‌های آتش‌نشانی با بهترین تجهیزات پیش‌بینی شده که همه توانشان را در امداد رسانی به کار می گیرند.

آتشپاد دوم جعفری با ابراز خرسندی از کاهش مزاحمت‌های تلفنی آتش‌نشانی در مشهد یادآور شد: در گذشته تعداد مزاحمت‌های تلفنی در روز 4500 تا 5000 هزار تماس بود  که با کنترل‌  انجام شده کاهش داشته است.

وی تاکید کرد: طی چند مرحله با ارسال پیامک و از طریق تلفن گویا به این مزاحمان اخطار و تذکر داده می شود ودر صورت رعایت نکردن با آنان برخورد قضایی می شود و هم اکنون پرونده هایی در این زمینه وجود دارد.

آتشپاد دوم جعفری بیان کرد: تا پایان سال جاری تجهیزات خریداری شده اطفا حریق ساختمانهای مرتفع که شامل هشت دستگاه بالابر می شود به بهره برداری می رسد.

وی افزود: قبلا 4 دستگاه بالابر  52 متری و 3 دستگاه 35 متری داشتیم که قابلیت شکستگی نداشتند اما بالابر های خریداری شده از کشور آلمان به قیمت 2و نیم میلیارد ریال قابلیت حرکت و شکستگی را دارند و مجهز به امکانات اطفا حریق هستند.

برچسب‌ها